Érdekességek Rowan Atkinson színészről

10 elképesztő tény Rowan Atkinson-ról, aki az egész világot képes megnevettetni

5395

Érdekességek Rowan Atkinson színészről

Rowan Atkinson, vagy ismertebb nevén Mr. Bean ma ünnepli születésének a 62. évfordulóját, melynek alkalmából bemutatunk néhány még nem hallott érdekességet az életéből.

Érdekességek Rowan Atkinson színészről

1. Eredeti szakmája szerint villamosmérnök. Elektrotechnikai tudását gyakran megmutatta szerepeiben is, így Mr. Bean nem egy esetben foglalatoskodott elektromos készülékekkel, amelyeket komoly precizitással javított meg, vagy állított le.

2. Gyerekkorában dadogott, amely néha ma is visszatér feszült helyzetekben.

3. Atkinson a családi farmon nőtt fel, ahol már egészen kicsi korában kiderült az autómániája. Édesanyja Minijén tanult meg vezetni a házuk udvarán, amelynek örök emléket is állított a Mr. Bean jeleneteiben.

Mr. Bean

4. A Négy esküvő és egy temetés (1994) Rowan Atkinson kedvenc filmje azok közül, amelyekben ő is szerepelt.

5. Rowan Atkinson Zazu angol hangja az 1994-es Oroszlánkirályban, pedig néhány Monty Python tagot is fel akartak kérni Zazunak.

6. Atkinson humora szinte szavak nélkül is megállja a helyét, és elsősorban gesztusaira, de főként arcjátékára támaszkodik. Innen is ered beceneve: Rubber face, vagyis gumiarc

Mr. Bean

7. 2011 augusztusában egy fának, majd egy villanyoszlopnak ütközött McLaren F1 sportkocsijával. A kulcscsontja eltörött, az autó pedig kiégett. Az autóversenyzést nem csak gyakorlatban, de elméleti szinten is űzi, ugyanis a Car nevű brit autó-magazinba szokott cikkeket írni.

8. A Johnny English című vígjátékban Johnny English filmben látható autója  ténylegesen Rowan Atkinsoné.

Johnny English

9. A Bean-sorozat itáliai forgalmazását szándékosan megtiltotta, hogy kedvenc nyaralóhelyén ne kelljen szalmakalap mögé bújva közlekednie, menekülnie a rajongók elől. Így talán a világon Olaszország az egyetlen hely, ahol nem fogja senki Mr. Beannek szólítani Atkinsont.

10. 1990-ben feleségül vette a maszkmester Sunetra Sastryt, akitől 2 gyermeke született: 1993-ban Ben és 1995-ben Lily. Sajnos 24 év házasság után, 2015-ben elvált a házaspár.

Érdekességek Rowan Atkinson színészről

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása ITT, ITT és ITT)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Filmezzünk!

Filmezzünk!