Érdekességek a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet című filmről

15 érdekesség, amit tuti, hogy nem gondoltál volna a Zsivány Egyesről

2707

Érdekességek a Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet című filmről

A Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet (eredeti címén: Rogue One: A Star Wars Story) egy amerikai űropera, mely a Csillagok háborúja filmsorozatnak része, azonban nem csatlakozik szorosan az egyéb részekhez. A történet az Egy új remény előtt nem sokkal játszódik, mikor is a lázadók egy kis csapata el akarja lopni a Halálcsillag tervrajzait. A produkciót még mindig játsszák a mozikban – kritikánk itt olvasható róla – amiről most megtudhatsz róla 10 olyan dolgot, amit nagy valószínűség szerint nem gondoltál volna.

Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet (2016) – Kritika

15. A filmben Tarkin tábornokot ugyanaz a Peter Cushing játssza, aki ezt már az 1977-es Egy új reményben is tette – és aki 1994 óta halott. A színész arcvonásait ugyanis számítógépes effektekkel keltették életre, és montírozták utólag a Cushingra amúgy is hasonlító Guy Henry arcára. (Aki Sherlock Holmes szerepében egyszer már volt Cushing utódja.)
14. A Zsivány Egyest Gareth Edwards rendezte – de a producerek nem voltak teljesen elégedettek az általa összerakott első változattal. Így pótforgatást rendeltek el néhány új jelenet és képsor erejéig, amit már Tony Gilroy vezényelt le, és aki ezért 5 millió dolláros gázsit kapott.
13. Az összes eddigi Star Wars-filmben szerepel a „valami rossz érzés fogott el” kifejezés ilyen-olyan változatban. Ezúttal a droid K2-SO kezdi el mondani, de félbeszakítják, mielőtt befejezhetné.

15 érdekesség, amit tuti, hogy nem gondoltál volna a Zsivány Egyesről

12. Ez az első olyan Star Wars-film, aminek az elején nem láthatjuk az ikonikus, az űr háttere előtt felfelé kúszó, bevezető szöveget.
11. Ez az első olyan Star Wars-film, amiben nem hangzik el a Skywalker név.
10. A Star Wars filmek speciális effekt munkáit végző John Knoll-nak már a Sith-ek bosszúja című film megjelenésének környékén is megfordult a fejében, hogy a Halálcsillag tervezésének és a lázadóknak a történetét filmre kellene adaptálni. A megvalósulás azonban csak 2014-ben vált biztossá.

Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet (2016) – Kritika

9. Alan Tudyk egy K-2SO nevű droidot alakít. Tudyk játszotta Sonny-t az Én, a robot című filmben (2004).
8. David Crossman jelmeztervező azt mondta, hogy a filmben alkalmaztak eredeti jelmezeket a Csillagok háborúja (1977), A Birodalom visszavág (1980) and A Jedi visszatér (1983) című filmekből.
7. Tatiana Maslany, Rooney Mara és Kate Mara is jelentkezett a női főszerepre, amit végül Felicity Jones kapott meg.

Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet (Rogue One)

6. Ez a harmadik élő szereplős Star Wars film, amiben feltűnik az AT-AT lépegető. Korábban A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér egyes jeleneteiben láthattuk.
5. A forgatást 2015 július elsején kezdték Londonban, a Pinewood Stúdióban.
4. Ez az első élő szereplős Star Wars film, amelynek a zenéjét nem John Williams szerezte.

15 érdekesség, amit tuti, hogy nem gondoltál volna a Zsivány Egyesről

3. Férfi színészi fronton is akadtak izgalmasnak tűnő nevek, akik végül nem kaptak szerepet. Joel Edgerton, Dominic West, Mark Strong, Taylor Kitsch, Joel Kinnaman, Sam Worthington, Charlie Hunnam és Gerard Butler nevét is emlegették egy-egy szerepre.
2. A Zsivány Egyes nem feltétlen az első spin-off a Star Wars világában, hiszen igazság szerint 1984-ben és 1985-ben már próbálkoztak hasonlóval, igaz akkor csak az európai mozikba tűzték műsorra a két filmet, a tengerentúlon csak tévés megjelenés volt. Az első produkció a Star Wars: Ewoks – A Bátrak Karavánja címet viselte, a következő pedig a Star Wars: Ewoks – Harc az Endor bolygón elnevezéssel futott.
1. A tervek szerint több ilyen antológiafilm is követi majd a Zsivány Egyest: a következő két év múlva érkezik, és Han Solo ifjúsága elevenedik majd meg benne.

15 érdekesség, amit tuti, hogy nem gondoltál volna a Zsivány Egyesről

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása ITT, ITT és ITT)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Filmezzünk!

Filmezzünk!