FILMEZZUNK.HU
A 12 legjobb Nicolas Cage film, amit mindenképpen látnod kell

A 12 legjobb Nicolas Cage film, amit mindenképpen látnod kell

62464

Nicolas Cage legjobb filmjei

Nicolas Cage a következő kiváló színész, aki terítékre terül honlapunkon. Az Oscar-díjas előadóművész, akinek az eredeti neve Nicholas Kim Coppola, a napokban ünnepli 60. születésnapját. 1994-ben Cage már elismert színésznek számított. Filmenkénti gázsija négymillió dollár körül mozgott, megengedhette tehát, hogy szerepválasztását ne a felajánlott összeg, hanem a forgatókönyv minősége befolyásolja. Valószínűleg ez mostanában már nem így van, hiszen kis túlzással havonta jelenik meg egy új film előzetese az ő főszereplésével. Azonban mi most nem a gagyik táborát szeretnénk ismertetni, hanem azokat a produkciókat vettük egy kalap alá, melyek nekünk a legjobban tetszettek tőle.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Nicolas Cage produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

12. Adaptáció (Adaptation, 2002)

Charlie Kaufman (Nicolas Cage) nagyon megszenved legújabb feladatával: egy újságírónő (Meryl Streep) regényéből kéne forgatókönyvet írnia, ami egy orchidea-tolvajról szól, és tulajdonképpen nem történik benne semmi. Ikertestvére, Donald szívesen siet a segítségére, és a történet egyre érdekesebb fordulatokat vesz.

Adaptáció (Adaptation, 2002)

A film 2003-ban 4 kategóriában (legjobb férfi alakítás – Nicolas Cage, legjobb női mellékszereplő – Meryl Streep, legjobb férfi mellékszereplő – Chris Cooper, valamint legjobb adaptált forgatókönyv – Charlie Kaufman) is jelölve volt, melyek közül a legjobb adaptált forgatókönyvért járó kitüntetést elnyerte. Eredeti tervek szerint Tom Hanks játszotta volna el Charlie és Donald Kaufman szerepét, ám végül Cage mellett döntöttek, aki 5 millió dollárt kapott Charlie és Donald Kaufman megformálásáért.

11. Angyalok városa (City of Angels, 1998)

Seth (Nicolas Cage) egy angyal, aki a holtak lelkét vezeti az öröklétbe. Még soha nem tapasztalta a halandó létet, nem tapintott és nem ízlelt még korábban. Az egyik kórházban egy napon megpillantja Dr. Maggie Rice-t (Meg Ryan), az ügyes és szépséges sebésznőt. Seth-nek hatalmában áll megmutatkozni Maggie előtt, de a lány túl misztikusnak találja a nem hétköznapi találkozást. Seth összeismerkedik az egyik pácienssel, Nathaniel Messingerrel (Dennis Franz), aki azt állítja, hogy egykor ő is angyal volt, de saját akaratából alászállott, és a halandók életét választotta. Seth nagy döntésre szánja rá magát, de a dolgok nem éppen úgy alakulnak, ahogy tervezte.

Angyalok városa (City of Angels, 1998)

A film szinte valamennyi jelenetét Los Angelesben forgatták, de a könyvtár, amely előtt az angyalok láthatók, San Franciscóban található. A főszerepre Johnny Deppet is meghallgatták, de Nicolas Cage jóval meggyőzőbb volt.

10. HA/VER (Kick-Ass, 2010)

Dave Lizewski (Aaron Johnson) képregényrajongó középiskolás srác, aki az apjával él kettesben. Élete teljesen átlagos mederben folyik, az izgalmat leginkább a képregények hősei jelentik számára. Egyik nap úgy dönt, ő is szuperhős lesz, és ebben az sem gátolja meg, hogy nem rendelkezik semmilyen extra képességgel, sem képzettséggel.

HA/VER (Kick-Ass, 2010)

Eredetileg a képregényben Big Daddy könyvelő volt, aki harcolni akart a bűn ellen. A filmben viszont a rendező, Matthew Vaughn szerint Nicolas Cage karaktere nem működött volna könyvelőként, ezért lett inkább ex-zsaru. Cage Big Daddy beszédstílusát az eredeti Batmanről, Adam Westről mintázta. Daniel Craig és Mark Wahlberg neve is felmerült Big Daddy szerepére, mielőtt Nicolas Cage megkapta volna azt.

9. A szikla (The Rock, 1996)

Francis Hummel (Ed Harris) tábornok mindenre képes az embereiért, és neheztel a kormányra a cserbenhagyott, elesett katonák miatt. Csalódottságában, és bosszúra éhesen megfenyegeti az FBI igazgatóját (John Spencer): ha nem kap 40 órán belül 100 millió dollárt, akkor vegyi támadást indít San Francisco városa ellen. Az FBI mozgósítja legjobb vegyi fegyver szakértőjét (Nicolas Cage), hogy segítsen a városra irányított rakéták semlegesítésében, és előkerítik John Patrick Masont (Sean Connery), a legendás bűnözőt, akinek sikerült megszöknie az Alcatrazból, hogy juttasson be egy kisebb kommandós csapatot a börtönbe.

A szikla (The Rock, 1996)

Michael Bay elmondása szerint a forgatókönyv sokkal komolyabb és szigorúbb volt. A humoros jelenetek többségét a színészek improvizálták. Mason szerepét Arnold Schwarzeneggernek is felajánlották, de a forgatókönyv akkor még csak 80 oldalból állt, ráadásul tele volt kézzel írt jegyzetekkel. Arnold a szkript kiforratlansága miatt nem vállalta a szerepet.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·