A 12 legjobb Nicolas Cage film, amit mindenképpen látnod kell

A 12 legjobb Nicolas Cage film, amit mindenképpen látnod kell

13846

Nicolas Cage 12 legjobb filmje

Nicolas Cage a következő kiváló színész, aki terítékre terül honlapunkon. Az Oscar-díjas előadóművész, akinek az eredeti neve Nicholas Kim Coppola, ma ünnepli 53. születésnapját. 1994-ben Cage már elismert színésznek számított. Filmenkénti gázsija négymillió dollár körül mozgott, megengedhette tehát, hogy szerepválasztását ne a felajánlott összeg, hanem a forgatókönyv minősége befolyásolja. Valószínűleg ez mostanában már nem így van, hiszen kis túlzással havonta jelenik meg egy új film előzetese az ő főszereplésével. Azonban mi most nem a gagyik táborát szeretnénk ismertetni, hanem azokat a produkciókat vettük egy kalap alá, melyek nekünk a legjobban tetszettek tőle.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Nicolas Cage produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

12. Adaptáció (Adaptation, 2002)

Charlie Kaufman (Nicolas Cage) nagyon megszenved legújabb feladatával: egy újságírónő (Meryl Streep) regényéből kéne forgatókönyvet írnia, ami egy orchidea-tolvajról szól, és tulajdonképpen nem történik benne semmi. Ikertestvére, Donald szívesen siet a segítségére, és a történet egyre érdekesebb fordulatokat vesz.

Adaptáció (Adaptation, 2002)

A film 2003-ban 4 kategóriában (legjobb férfi alakítás – Nicolas Cage, legjobb női mellékszereplő – Meryl Streep, legjobb férfi mellékszereplő – Chris Cooper, valamint legjobb adaptált forgatókönyv – Charlie Kaufman) is jelölve volt, melyek közül a legjobb adaptált forgatókönyvért járó kitüntetést elnyerte. Eredeti tervek szerint Tom Hanks játszotta volna el Charlie és Donald Kaufman szerepét, ám végül Cage mellett döntöttek, aki 5 millió dollárt kapott Charlie és Donald Kaufman megformálásáért.

11. Angyalok városa (City of Angels, 1998)

Seth (Nicolas Cage) egy angyal, aki a holtak lelkét vezeti az öröklétbe. Még soha nem tapasztalta a halandó létet, nem tapintott és nem ízlelt még korábban. Az egyik kórházban egy napon megpillantja Dr. Maggie Rice-t (Meg Ryan), az ügyes és szépséges sebésznőt. Seth-nek hatalmában áll megmutatkozni Maggie előtt, de a lány túl misztikusnak találja a nem hétköznapi találkozást. Seth összeismerkedik az egyik pácienssel, Nathaniel Messingerrel (Dennis Franz), aki azt állítja, hogy egykor ő is angyal volt, de saját akaratából alászállott, és a halandók életét választotta. Seth nagy döntésre szánja rá magát, de a dolgok nem éppen úgy alakulnak, ahogy tervezte.

Angyalok városa (City of Angels, 1998)

A film szinte valamennyi jelenetét Los Angelesben forgatták, de a könyvtár, amely előtt az angyalok láthatók, San Franciscóban található. A főszerepre Johnny Deppet is meghallgatták, de Nicolas Cage jóval meggyőzőbb volt.

10. HA/VER (Kick-Ass, 2010)

Dave Lizewski (Aaron Johnson) képregényrajongó középiskolás srác, aki az apjával él kettesben. Élete teljesen átlagos mederben folyik, az izgalmat leginkább a képregények hősei jelentik számára. Egyik nap úgy dönt, ő is szuperhős lesz, és ebben az sem gátolja meg, hogy nem rendelkezik semmilyen extra képességgel, sem képzettséggel.

HA/VER (Kick-Ass, 2010)

Eredetileg a képregényben Big Daddy könyvelő volt, aki harcolni akart a bűn ellen. A filmben viszont a rendező, Matthew Vaughn szerint Nicolas Cage karaktere nem működött volna könyvelőként, ezért lett inkább ex-zsaru. Cage Big Daddy beszédstílusát az eredeti Batmanről, Adam Westről mintázta. Daniel Craig és Mark Wahlberg neve is felmerült Big Daddy szerepére, mielőtt Nicolas Cage megkapta volna azt.

9. A szikla (The Rock, 1996)

Francis Hummel (Ed Harris) tábornok mindenre képes az embereiért, és neheztel a kormányra a cserbenhagyott, elesett katonák miatt. Csalódottságában, és bosszúra éhesen megfenyegeti az FBI igazgatóját (John Spencer): ha nem kap 40 órán belül 100 millió dollárt, akkor vegyi támadást indít San Francisco városa ellen. Az FBI mozgósítja legjobb vegyi fegyver szakértőjét (Nicolas Cage), hogy segítsen a városra irányított rakéták semlegesítésében, és előkerítik John Patrick Masont (Sean Connery), a legendás bűnözőt, akinek sikerült megszöknie az Alcatrazból, hogy juttasson be egy kisebb kommandós csapatot a börtönbe.

A szikla (The Rock, 1996)

Michael Bay elmondása szerint a forgatókönyv sokkal komolyabb és szigorúbb volt. A humoros jelenetek többségét a színészek improvizálták. Mason szerepét Arnold Schwarzeneggernek is felajánlották, de a forgatókönyv akkor még csak 80 oldalból állt, ráadásul tele volt kézzel írt jegyzetekkel. Arnold a szkript kiforratlansága miatt nem vállalta a szerepet.

8. Con Air – A fegyencjárat (Con Air, 1997)

Cameron Poe (Nicolas Cage), az amnesztiával szabadult rohamosztagos épp hazafele tart a Fegyencjáraton, melyen az ország legelvetemültebb bűnözőivel utazik együtt. A rabok  kiszabadulnak, és átveszik a gép felett az irányítást, Poe-nak pedig nem sok ideje marad, hogy visszaszerezze a gépet, mielőtt a rendőrök úgy döntenének, egy ártatlant feláldozva megszabadulnak a fegyencektől.

Con Air - A fegyencjárat (Con Air, 1997)

Nicolas Cage a forgatás előtt Alabamába utazott, hogy tökéletesítse akcentusát. A filmet egy elítélt bűnözőket szállító repülőről szóló újságcikk inspirálta. Az alkotást Phil Swartz emlékének ajánlották. Swartz speciális effektekkel foglalkozó szakember volt, aki a forgatás során egy balesetben vesztette életét.

7. Tolvajtempó (Gone in Sixty Seconds, 2000)

Memphis (Nicolas Cage) minden idők egyik legjobb autótolvaja. Sikerének a titka a szervezettség, pontosság, megbízhatóság és páratlan merészség. Ezúttal viszont olyan feladatot kap, miben még ő maga sem hisz. Nem kevesebb, mint ötven luxusautót kell ellopnia egyetlen éjszaka alatt. Memphis gondolkodás nélkül elutasítaná a megbízást, ha volna választása, ezúttal azonban a megrendelő a maffia, akivel nem tanácsos ujjat húzni.

Nicolas Cage a legtöbb jelenethez nem használt kaszkadőrt. Három különböző neves autós kaszkadőr iskolában tanult, hogy elsajátítsa a szakma minden csínját-bínját. A film forgatásához hét darab Shelby GT500 autót vásároltak, amelyek közül öt totálkáros lett a forgatás alatt. A másik kettőt Nicolas Cage és Jerry Bruckheimer tartotta meg.

6. Fegyvernepper (Lord of War, 2005)

Jurij Orlov (Nicolas Cage) nagy és befolyásos ember akar lenni. Hogy elérje célját, semmitől nem riad vissza. Vagyonát fegyverkereskedelemből szerzi, és egy pillanatig sem engedi, hogy lelkiismerete befolyásolja a kétes üzletek lebonyolításában. Egészen addig, amíg öccse (Jared Leto) bajba nem kerül.

Fegyvernepper (Lord of War, 2005)

Nicolas Cage karaktere egy ma is létező személy, Victor Bout-nak hívják és 2008-ban kapták el. A filmben megjelenő fegyverek mind igaziak. Erre mindössze azért volt szükség, mert drágább lett volna kellékfegyvereket gyártani, mint igaziakat venni. A filmben a helikopterszerelőt Cage fia játszotta. Az egyik jelenetben oroszul szól hozzá: “ne játssz vele fiam, mert megsérted magad!”

5. Las Vegas, végállomás (Leaving Las Vegas, 1995)

Ben Sanderson (Nicolas Cage) egykor híres forgatókönyvíró volt, de miután felesége elhagyta őt a fiukkal, az alkoholhoz fordult. Alkoholizmusa lassan mindent feléget körülötte, Ben karrierjének gyakorlatilag vége. A férfi úgy dönt, hogy Las Vegasba utazik, és halálra issza magát. A fények városában megismerkedik Serával (Elisabeth Shue), a prostituálttal, akivel viharos viszonyba kezd, sőt bele is szeret a nőbe. Sera szintén komoly problémákkal küzd, mégis úgy döntenek, hogy összeköltöznek egy rövid időre, de nem próbálják befolyásolni egymást.

Las Vegas, végállomás (Leaving Las Vegas, 1995)

Nicolas Cage Oscar díjat kapott a Legjobb férfi alakításért 1996-ban, Elisabeth Shue-t is jelölték legjobb női főszereplőnek, a díjat azonban Susan Sarandon kapta. Cage úgy készült a szerepére, hogy megfigyelte, hogyan vielkedik és beszél ittas állapotban. Ezen kívül alkoholistákat keresett fel, és beszélgetett velük az életükről.

4. Trükkös fiúk (Matchstick Men, 2003)

Roy (Nicolas Cage) egy tapasztalt szélhámos, a csalásokban Frank (Sam Rockwell) a társa. Jól megy nekik az üzlet, gyorsan sok pénzhez tudnak jutni. A magánélet már más tészta. Roy agorafóbiás, vagyis fél a nyitott és zsúfolt helyeken, attól tart ugyanis, hogy felismerik. A fóbiája már az üzletre is kezd kihatni, úgyhogy Roy pszichológushoz fordul. A férfi a gyors áttörésben bízik, de e helyett azzal szembesül, hogy van egy 14 éves lánya, akiről nem is sejtette, hogy él. Angela (Alison Lohman), azonban találkozni szeretne apjával.

Trükkös fiúk (Matchstick Men, 2003)

A Los Angeles-i repülőtéren játszódó jeleneteket valójában az Anaheim Convention Center főbejáratában forgatták, ami Disneylandtől egy mérföldre délre található. Frank Mercer karakterének nevét Frank Sinatra és Johnny Mercer neveiből alkották.

3. Segítség, apa lettem (The Family Man, 2000)

Jack Campbell (Nicolas Cage) egyszer már a karriert választotta a nyugodt családi élet helyett. Be is jött a számítása, a Wall Street egyik legmenőbb üzletemberévé vált. Egy karácsonyi éjszakán azonban újabb esélyt kap az élettől: egy olyan alternatív életben ébred fel, amiben nem hagyta el egyetemi szerelmét, és New Jersey külvárosában nevelik gyerekeiket. Jack egyáltalán nincs elragadtatva a fordulattól, hogy korábbi élete egyik pillanatról a másikra szertefoszlott, de nincs mit tennie, meg kell próbálnia alkalmazkodni az új helyzethez.

Segítség, apa lettem /The Family Man, 2000/

A Jack életében történő változásokat szimbolizáló hóesés tisztelgés Az élet szép c. film előtt. A filmben látható Ferrari Nicolas Cage sajátja volt, de amikor a forgatás kezdődött, már eladta. Az a rész, amikor Cage kocsija nem akar indulni, nem volt benne a forgatókönyvben, hanem ott helyben improvizálta.

2. Ál/Arc (Face/Off, 1997)

A komor, ám érző szívű FBI-ügynök, Sean Archer (John Travolta) szupertitkos nyomozást folytat riválisa, a szadista terrorista, Castor Troy (Nicolas Cage) és a birtokában lévő szupertitkos biológiai fegyver után. Egy nem mindennapi, radikális sebészi beavatkozásnak köszönhetően a rend őre magára ölti a gazember arcát, mi több, személyiségét, hogy küldetését teljesítse. Csakhogy a műtét után az események egészen másképp alakulnak, mint ahogy azt Archer és főnökei eltervezték volt. Lassan már azt sem lehet tudni, ki kicsoda.

Ál/Arc (Face/Off, 1997)

Nicolas Cage a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb negatív hős díjára. Eredetileg Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone alakították volna a főszereplőket, illetve az eredeti forgatókönyv szerint a történet a jövőben játszódott volna, de John Woo rendező átíratta a sztorit. Miközben a filmen egymagasságúnak tűnnek, valójában John Travolta 6 centivel magasabb, mint Nicolas Cage.

1. A nemzet aranya (National Treasure, 2004)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) archeológus, akinek családja hét nemzedéken át keresett egy különös kincset. Gates is a titkos legenda igazolására teszi fel életét, mely szerint George Washington, Thomas Jefferson és Benjamin Franklin az Amerika Függetlenségi háború során egy nagy aranytartalékot rejtett el vésztartalék gyanánt. De hogyan lehet a nyomára bukkanni? Az Alkotmány és a Függetlenségi Nyilatkozat sorai közt rejlenek a kincskereső térkép utalásai. Gates nekiveselkedik a kód feltörésének, csakhogy mások is szemet vetettek az aranyra.

A nemzet aranya (National Treasure, 2004)

Ben, Patrick és John Gates mind az alapítóatyákról kapták nevüket (Benjamin Franklin, Patrick Henry és John Adams). Abigail Chase neve pedig Abigail Adams és Samuel Chase neveiből lett összevonva. Soha korábban nem forgathatott filmes stáb a philadelphiai Függetlenségi Csarnokban. A tükröződő víz az Abraham Lincoln emlékműnél speciális effekt, mert épp a forgatás ideje alatt kellett karbantartás miatt leereszteni a vizet.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Nicolas Cage produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download