FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók (2017.01.12-től) – Izgalmas űrutazás a láthatáron!

Heti mozibemutatók (2017.01.12-től) – Izgalmas űrutazás a láthatáron!

3990

Heti mozibemutatók – 2017. január 12-től

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Végre hazánkba is eljut napjaink két legfelkapottabb sztárjának űrbéli filmje, valódi pankrátorok egy mesével próbálkoznak, az oroszok egy drámával jönnek, de még a magyarok is készítettek egy nagyon furcsának tűnő produkciót. No de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Az utazók (Passengers)

A Passengers története szerint egy utasszállító űrhajó egy távoli bolygó felé tart több ezer emberrel a fedélzetén. Az egyik hálókamra meghibásodása miatt egy férfi (Chris Pratt) 90 évvel a tervezett érkezés előtt felébred. Ahogy telik az idő, szembe kell néznie az öregedéssel, és azzal, hogy magányosan fog meghalni, végül azonban úgy dönt, felébreszt egy másik utast (Jennifer Lawrence).

Korhatár: 12+
Stílus: sci-fi, kaland
Nemzet: amerikai
Hossz: 116 perc
Rendező: Morten Tyldum

Vigyázz, kész, szörf 2. (Surf’s Up 2: WaveMania)

Végre valóra válik Cody – a vagány szörfös pingvin – álma: a szigetre érkezik a vad személyiségükről és még vadabb mutatványairól elhíresült öt szörfös világsztár. Egy misztikus helyre indul a csapattal, ahol a világ legnagyobb hullámait akarják meglovagolni. Cody elfogadja a kihívást, hogy ő is a csapat tagja lehessen, ám ehhez elengedhetetlen az erő, a gyorsaság, az állóképesség és a csapatmunka.

Korhatár: 6+
Stílus: családi, animációs
Nemzet: amerikai
Rendező: Henry Yu

Mártírok ((M)uchenik)

A tizenéves Veniamin (Pyotr Skvortsov) először csak nem akar részt venni az iskolai úszáson, majd egyre furcsábban kezd viselkedni. Anyja azt gyanítja, drogozik, pedig egészen másról van szó: a fiú vallási fanatikussá vált. Hamarosan teljesen felbolygatja anyja, osztálytársai és az egész középiskola életét. Állandóan a Bibliából idéz és annak tanításait fegyverként fordítja mindenki ellen. Egyedül Elena (Viktoriya Isakova), a biológiatanár veszi fel a kesztyűt.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: orosz
Hossz: 118 perc
Rendező: Kirill Serebrennikov

#Jézus – Apám nevében

Izraeliták egy csoportja fellázad az elnyomás és a megbélyegzés ellen. A megtört emberek csoportja vezetőért kiált. A nép egy fiatal férfit kezd el követni, aki a szeretet nevében beszél, az ő neve Jézus (Tóth Olivér). Gyorsan növekvő népszerűsége félelemmel tölti el a politikusokat és a vallási vezetőket. Az üldözés kezdetét veszi. Tulajdonképpen Jézus története ez modern környezetben.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, vallásos
Nemzet: magyar
Hossz: 117 perc
Rendező: Roczó-Nagy Zoltán

A vörös teknős (La tortue rouge)

Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát.  (Mozinet)

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, fantasy
Nemzet: francia, japán, belga
Hossz: 80 perc
Rendező: Michael Dudok de Wit

David Bowie arcai (David Bowie Is Happening Now)

A “David Bowie arcao” című tárlat a londoni Victoria and Albert Musem történetének egyik legsikeresebb kiállítása volt, közel 200.000-en váltottak rá jegyet. A David Bowie Archívummal együttműködésben megvalósult kiállítás záró tárlatvezetéséről készült filmben a kurátorok, Vicky Broackes, Geoffrey Marsh Bowie rendkívül gazdag életművét dalszövegek eredeti kéziratai, személyes tárgyak, eredeti kosztümök és hangszerek, archív fotók, videók és albumborítók segítségével tárják fel a nézők előtt. A tárlatvezetés közben Bowie egykori művésztársai, többek között Kansai Yamamoto, a legendás japán divattervező és Jarvis Cocker, a Pulp együttes frontembere és kilencvenes évek britpop mozgalmának egyik kultfigurája is megszólalnak, mélyebb betekintést engedve a kreatív zseni és popkulturális ikon művészetébe.

Korhatár: 12+
Stílus: dokumentum
Nemzet: brit
Hossz: 96 perc
Rendező: Hamish Hamilton és Katy Mullan

Őrült boldogság (La pazza gioia)

Donatella (Micaela Ramazzotti) és Beatrice (Valeria Bruni-Tedeschi) egy elmegyógyintézetben vannak Toszkánában. Életük története nagyon sok tekintetben eltér, de mégis közel kerülnek egymáshoz, ugyanis alkalmuk adódik olajra lépni a gyászos intézetből. A kaland, amibe belefognak örökre megváltoztatja az életüket. Együtt sikerül újra felfedezniük a tökéletlenségből fakadó szépséget.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték, dráma
Nemzet: francia, olasz
Hossz: 118 perc
Rendező: Paolo Virzy

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·