FILMEZZUNK.HU
12 Kevin Costner film, amit mindenképpen látni kell

12 Kevin Costner film, amit mindenképpen látni kell

46368

Kevin Costner legjobb filmjei

Kevin Costner amerikai színész, producer és rendező, azaz három az egyben. Színészként ismerik a legtöbben, ám legnagyobb sikerét rendezőként érte el, amikor is kiérdemelte az Oscar-díjat a Farkasokkal táncoló című filmjéért. Costner a Kaliforniai Állami Egyetemen végzett marketing szakon. A szakmában azonban mindössze egyetlen hónapot dolgozott, mielőtt felcsapott színésznek. Filmes pályája nem indult be könnyen. Rengeteg kivágott jelenet és mellékszerep után következett a nagy áttörés 1985-ben a Silverado című westernnel. Innentől sorra kapta a jobbnál jobb szerepeket. Színészi tehetségét dicséri, hogy több, mint 30 évvel később is képes átadni magát a szerepeinek. A Golden Globe-, és Emmy-díjas színész a napokban ünnepli születésének a 69. évfordulóját, melynek alkalmából az ő filmes pályafutásából válogattuk ki a 12 kedvenc filmünket. Természetesen a lista szubjektív, így akadhat közte olyan, amit te lehet, hogy kihagynál. Ellenben, ha toplistánk nem tartalmazza a kedvenc alkotásodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

12. Mr. Brooks (2007)

Mr. Brooks (Kevin Costner) élete látszólag semmi kivetnivalót nem hagy maga után, az üzletben sikeres, emellett boldog családapa. A felszín alatt azonban szörnyű titok lapul, Brooks valójában egy sorozatgyilkos. Már két éve, hogy leállt, de nem bírja elfojtani gyilkos ösztöneit, és megöl egy szeretkező párt. Azonban van egy szemtanú, aki le is fényképezte gyilkolás közben. Nemsokára fel is keresi Mr. Brooksot, hogy megzsarolja, de nem pénzt akar, ehelyett egy egészen elképesztő kéréssel áll elő. Miközben Mr. Brooks a zsarolójával bajlódik, Tracy Atwood (Demi Moore), az ügyes nyomozó már a nyomában liheg.

Mr. Brooks (2007)

Earl Brooks szerepét egyenesen Kevin Costnerre írták. Ez volt Bruce A. Evans első rendezése a Kuffs, a zűrös zsaru (1992) óta.

11. Beépített tudat (Criminal, 2016)

A CIA egyik legjobb ügynöke egy küldetés során olyan információk birtokába kerül, mellyel képes lehet megfékezni egy nukleáris háborút, ám mielőtt ezt átadhatná feletteseinek, elkapják. Mikor kollégái rátalálnák, már csak egy módon deríthetik ki, társuk mit tudott: tudatát át kell ültetniük egy másik emberbe. Az egyetlen személy, aki segíthet nekik egy féktelen bűnöző.

Kevin Costner legjobb filmjei

Három színész is újra együtt játszik ebben a filmben Oliver Stone JFK (1991) című alkotásából: Tommy Lee Jones, Gary Oldman és természetesen Kevin Costner. Érdekesség, hogy Nicolas Cage visszautasította a főszerepet.

10. Tökéletes világ (A Perfect World, 1993)

1963. októberét írunk. A fegyveres rablásért letartóztatott és negyven év kényszermunkára ítélt Butch Haynes (Kevin Costner) – Texas egyik legveszedelmesebb embere – megszökik börtönéből és ámokfutásba kezd az állam útjain. Közben túszul ejti Phillipet (T. J. Lowther), a nyolc éves kisfiút. Különleges kommandó üldözi őket: egy kriminológusnő és a tapasztalt fejvadász Red Garnett (Clint Eastwood), valamint az állam legelszántabb, legvérszomjasabb zsaruinak gyülekezete. Sietni kell, pár nap múlva John F. Kennedy Dallasba készül.

Tökéletes világ (A Perfect World, 1993)

Clint Eastwood, a film rendezője Butch szerepét eredetileg Denzel Washingtonnak adta volna, ám mivel ő nem fogadta el, gy jött szóba Kevin Costner.

9. A Hatfield – McCoy viszály (Hatfields & McCoys, 2012)

A két jóbarát és bajtárs, “Devil” Anse Hatfield (Kevin Costner) és Randall McCoy (Bill Paxton) hazatér az amerikai polgárháborúból. Hatfield nyugat-virginiában, McCoy pedig a folyó túloldalán lévő Kentucky területén él. Ám hamarosan halmozódó feszültségek, félreértések, sértettség és gyilkos indulatok állnak a két barát és családjaik közé. Nem sokkal később az egész területen eluralkodik az ellenségeskedés, és háború tör ki a folyóparti államhatáron.

Kevin Costner legjobb filmjei

Kevin Costner alakításával kiérdemelte a Golden Globe-, és az Emmí-díjat is a “legjobb színész tv-filmben” kategóriában.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·