FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. január 28-29.

Filmajánló a hétvégére – 2017. január 28-29.

7364

Filmajánló – A hétvége 18 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 18 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Feketék fehéren (2004) – 01.28., Szombat 14:35, Super TV2

Marcus és Kevin Copeland titkosügynökök feladata két nagyon szőke lány megvédelmezése a rendőri akció során. Amikor azonban a csalinak használt lányokat elrabolják, nekik kell beugraniuk a helyükre. A két nagydarab feka zsaru fehérbőrű, szőke csajjá vedlik. Ám aki könnyen felcsatol magára három ruha alatti pisztolytáskát, még nem biztos, hogy egy melltartóval is boldogul. Aki rutinosan vallat maffiózókat, nem biztos, hogy az udvarló ifjoncokkal is hangot talál. A nagy kérdés csak az, hogy a rosszfiúk így is bekapják-e a horgot?

Feketék fehéren (2004, White Chicks)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Egy mára már klasszikussá váló vígjáték, amit ha még nem láttad, ki ne hagyd.

Warrior – A végső menet (2011) – 01.28., Szombat 16:25, AMC

Egy volt tengerészgyalogos felbukkan a szülői háznál, hogy apja segítségét kérje, ám a helyzet nem csak erről szól. Tom Conlon (Tom Hardy) tehetséges bokszoló volt gyerekkorában, akit apja (Nick Nolte) edzett, ám annak alkoholizmusa szétzilálta a családot. Tom, és a múlttal küzdő bátyja, Brendan (Joel Edgerton) azóta nem beszélnek egymással. Egy pénzdíjjal kecsegtető MMA bajnokság azonban összehozza mindhármukat: a múltját titkoló Tomot, az őt felkészítő és az itallal küzdő Paddyt, és a volt bokszoló Brendant. Az összecsapás sokkal többről szól, mint a pénzdíj.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, sport
Filmajánló: Elképesztően izgalmas és látványos sportfilm. Tom Hardy a forgatás során annyira megszenvedett, hogy eltörte a lábujját, néhány bordáját és egyik ujját is.

Álmomban már láttalak (2002) – 01.28., Szombat 16:40, Cool Tv

Hamupipőke története nem mese. Vagy ha az, a mesék manapság is valóra válhatnak: még New Yorkban is. Marisa Venture egy elegáns szálloda szobalánya. Egy nap játékból felpróbálja egy vendég estélyi ruháját, véletlenül rányit egy férfi, rámosolyog, ő visszamosolyog és amikor legközelebb találkoznak, a férfi meg van róla győződve, hogy a csodálatos nő, akivel megismerkedett ötcsillagos vendég az ötcsillagos szállodában, akárcsak ő. Marisa nem hazudik, de azért nem vallja be az igazságot. Bujkál, füllent, trükközik: miközben egyszerű szobalány a hotelben, vendég is: nappal mos és vasal, este új lovagja karján belibben a kivilágított étterembe. De ő is sejti, hogy ez nem tarthat soká: előbb-utóbb lebukik, és egyáltalán nem biztos, hogy rajta múlik, melyiket választja a két élete közül.

Álmomban már láttalak

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Meseszerű történet egy szegény szobalány és egy gazdag úriember szerelméről, akik elhitetik a nézőkkel, hogy a valódi romantika létezik.

Bérgyilkos a szomszédom (2000) – 01.28., Szombat 17:10, Paramount Channel

Oznak becézett Nicholas Oseransky kiégett, házasságába belefáradt fogorvos, aki sivár és eseménytelen életet él. Öt éve impotens, a feleségét már csak az életbiztosítása érdekli. Ekkor azonban beköltözik a szomszédba Tulipán Jimmy, a maffia bérgyilkosa, Oz pedig zavaros bosszúdrámába keveredik.

Bérgyilkos a szomszédom 2000

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Egy klasszikus, amit valószínűleg már mindenki látott, de megunni sosem lehet.

Sérülés (2015) – 01.28., Szombat 17:30, HBO2

A Concussion című filmdráma középpontjában egy amerikai focicsapat áll, melynek játékosai komoly agyrázkódást és súlyos sérüléseket szenvedtek el játék közben. A film azt mutatja be, hogy a maradandó károsodást szenvedett játékosok önhibán kívül keletkezett sérüléseit a Nemzetközi Futball Szövetség hogyan próbálta meg letagadni.

Korhatár: 12+
Stílus: sport, dráma
Filmajánló: A főszereplőt Will Smith alakítja, akit játékáért Golden Globe díjra is jelöltek. Ezen kívül Alec Baldwin és Luke Wilson is feltűnik a filmben.

Brooklyn (2015) – 01.28., Szombat 20:00, HBO

A film az 1950-es években játszódik. Eilis (Saoirse Ronan) egy ír lány, aki többre vágyik, mint amennyi jutott neki, így elhatározza, hogy az anyai otthont elhagyva New York-ba emigrál, mely számára az ígéret földjét jelenti. New York számára olyan, mintha egy teljesen idegen bolygóra került volna, így kezdetben a beilleszkedés nehézségével találja szemben magát. Hamarosan megismerkedik egy jóképű, olasz-amerikai férfival, így a honvágyat az elsöprő szerelem váltja fel. Azonban a lány régi élete mégsem tűnik el nyomtalanul, így választás elé kerül: két világ, két élet. Döntenie kell.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Filmajánló: Gyönyörű film, melyben a mindent elsöprő szerelem és a honvágy egymással szembe kerülnek, és feloldhatatlan feszültséget teremtenek ezáltal.

Szemfényvesztők (2013) – 01.28., Szombat 20:50, Cool Tv

Egy csapat illuzionista esélyt kap arra, hogy olyan előadással és trükkökkel kápráztassák el a nézőket, amelyeket még senki sem látott. Első nagy dobásuk során kirabolnak egy párizsi bankot, ami az FBI és az Interpol érdeklődését is felkelti. Ám senki nem sejti, hogy ez még csak a kezdet.

Korhatár: 12+
Stílus: akció
Filmajánló: Ha szereted a látványos trükköket, akkor ez a te filmed.

Anya, lánya, unokája (2007) – 01.28., Szombat 21:00, Prime

Rachel (Lindsay Lohan) egy igazi lázadó tinédzser és hisztikirálynő: iszik, bulizik, káromkodik. Amikor a lány autóbalesetet okoz, alkoholista anyja, Lilly (Felicity Huffman) számára végleg betelik a pohár. Mivel nem tudja kihez adni az izgága és lobbanékony lányt, Lilly kénytelen visszatérni arra a helyre, ahova a legkevésbé sem vágyott: édesanyja Idaho-i farmjára. Így kerül Rachel egy csendes mormon faluba nagyanyjához, Georgia-hoz (Jane Fonda), aki nem az a tipikus aranyos nagyi. Ő szigorú szabályok szerint él. Számára Isten az első, ezután következik a munka. Meg is gyűlik a baja nagyszájú unokájával. Rachel egy pillanat alatt felrázza az álmos kisvárost, és ahogy telik az idő, Georgia is kezdi megérteni, honnan ered a fiatal lányban oly erősen munkáló düh. Szörnyű családi titokra derül fény, melynek hatására még Lilly is visszatér a kisvárosba, hogy meggyőződjön róla, igaz-e a dolog.

Anya, lánya, unokája (2007)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték, dráma
Filmajánló: Könnyed kikapcsolódás, jó sztorival és nem mellesleg sok humorral.

Charlie Wilson háborúja (2007) – 01.28., Szombat 22:15, Duna Tv

Charlie Wilson (Tom Hanks), a kongresszusi képviselő nagy lábon él, a gazdag amerikai politikusok bohém életét éli a ’80-as években. Amikor azonban szembesül azzal, hogy milyen küzdelmet kell kiállniuk a felkelőknek Afganisztánban a megszálló szovjet csapatok elleni harcban, úgy dönt, segítenie kell. Kampányba kezd, hogy hazája is részt vegyen a hidegháború utolsó nagy csatájában.

Charlie Wilson háborúja (2007)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, vígjáték, életrajzi
Filmajánló: A Charlie Wilson háborúja igaz történetet dolgoz fel, méghozzá a hidegháború végének legfontosabb eseményét az afganisztáni háborút a Szovjetunióval.

Kiskarácsony mindenáron (2006) – 01.29., Vasárnap 12:40, Cool Tv

A karácsony a szeretet ünnepe, de nem zárja ki a veszekedést. Sem a cselvetést, az árulást, és a ravasz kitolást. Egy kisváros büszke polgára elhatározza, az idén olyan boldog karácsonyt szervez, hogy még az űrben is tudjanak róla. Annyi kis fényes villanykörtével akarja feldíszíteni házát, hogy a marslakók is jól lássák. Szomszédját, aki egyébként maga is jóravaló, rendes polgár ez a terv rettentően bőszíti és mindenképpen meg akarja akadályozni.

Kiskarácsony mindenáron /Deck the Halls, 2006/

Korhatár: 12+
Stílus: családi, vígjáték
Filmajánló: Nagyszerű családi kikapcsolódás Danny DeVito-val.

Hogyan lopjunk felhőkarcolót? (2011) – 01.29., Vasárnap 16:20, Mozi+

Josh Kovacs (Ben Stiller) egy New York-i felhőkarcoló menedzsere. Minden lakóval jó kapcsolatot ápol, de különösen jó a viszonya Arthur Shaw-val, a főnökével. Egy napon az FBI csalás miatt letartóztatja Shaw-t. Josh meg van győződve róla, hogy csupán félreértésről lehet szó. Josh rájön, hogy Shaw elsikkasztotta az alkalmazottak nyugdíját. A gaztett következtében az egyik alkalmazott öngyilkosságot kísérel meg. Shaw, és még sokan mások elvesztik az állásukat. Az ügyben nyomozó FBI ügynök elárulja Joshnak, hogy Shaw mintegy húsz millió dollárt rejteget valahol. A férfinek van is ötlete, hogy hol lehet az a pénz.

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték
Filmajánló: Családi vígjáték inkább, mint akció, és a történetben is van némi eredetiség.

Örömapa 2. (1995) – 01.29., Vasárnap 18:50, Viasat3

Az Örömapa második részében még nagyobb bonyodalmak várnak a család fejére, Mr. Banks-re. Pedig minden olyan szépen indul: George és felesége között teljes a boldogság, lányuk, Annie, és férje, Bryan, ugyancsak boldogan élnek, mindkettőjük dolgos, felelősségtudó felnőtté váltak. George fia is lassan felcseperedik, a házra felvett kölcsön utolsó részlete is közeledik már – igazán nincs tehát ok a panaszra. És egyszer csak bumm, – beüt a mennykő. Annie és Bryan váratlanul bejelentik, hogy gyerekük leszi. De mindez semmi ahhoz képest, hogy George felesége, Nina is előáll a hírrel: ő is állapotos. George egyszerűen képtelen felfogni, ami körülötte zajlik: nagyapának még túl fiatal, de apának már túl öreg.

örömapa 2

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Babavárás előtt a legtökéletesebb film!

A kiütés (2013) – 01.29., Vasárnap 18:50, RTL Klub

Henry Sharp, a Borotva és Billy McDonnen, a Kölyök ezelőtt 30 évvel csaptak össze utoljára, a ringben. Most a két korosodó sztár visszatér a nyugdíjazásból és újra összeáll egy végső bokszmérkőzés erejéig.

Korhatár: 12+
Stílus: sport, vígjáték
Filmajánló: Két ikonikus színész, Robert De Niro és Sylvester Stallone bokszolnak egymással.

Deadpool (2016) – 01.29., Vasárnap 20:00, HBO

A Különleges Erők egykori katonája, Wade Wilson zsoldosként ténykedik. Miután átesik egy különleges kísérletet, hihetetlen változásokat tapasztal a testén: rendkívül gyorsan képes regenerálódni, bármi is érje. Elhatározza, hogy mebosszulja azokat, aki kis híján tönkretették életét. A ‘kettős személyiségből’ számos vicces szituáció és olykor kínos bonyodalom adódik, ám hősünk remekül veszi az akadályokat.

Korhatár: 18+
Stílus: akció, vígjáték
Filmajánló: Ha szereted az X-men filmeket, akkor ez is tetszeni fog. Kiskorúaknak semmiképpen sem ajánljuk!

Legenda vagyok (2007) – 01.29., Vasárnap 21:00, Film+

A  tudós, Robert Newille (Will Smith) az egyetlen túlélője az emberiség kipusztulást hozó vírusnak. A járvány következtében mutánsok jöttek létre, akik folyamatosan az életére törnek, miközben saját vérének felhasználásával az ellenszer kifejlesztésén munkálkodik. A kihalt New Yorkban bujkálva próbálja felvenni a harcot a rá leselkedő veszéllyel, azonban sietnie kell, ha nem akar kifutni az időből.

Legenda vagyok (I Am Legend, 2007)

Korhatár: 16+
Stílus:sci-fi, thriller
Filmajánló: Will Smith ismét bizonyítja, hogy egyedül is képes a hátán elvinni egy nagyszabású filmet.

Egy becsületbeli ügy (1992) – 01.29., Vasárnap 21:00, AMC

Az amerikai fennhatóság alatt lévő kubai haditengerészeti bázison Guantanamóban bűntény történik. Két katona meggyilkolja egyik társukat. A minisztérium a hadsereg két legtehetségesebb jogászát bízza meg a feladattal, hogy göngyölítsék fel az ügyet, és folytassák le az eljárást. A történet azonban nem áll össze, és minden jel arra mutat, hogy az ügy sokkal bonyolultabb, mint ahogy elsőre gondolták.

Egy becsületbeli ügy (A Few Good Men, 1992)

Korhatár: 16+
Stílus: thriller, dráma
Filmajánló: Izgalmas-pörgős, néhol vicces és telis-teli van remek színészi alakításokkal. A valaha volt egyik legjobb ügyvédes sztori.

Az elnök végveszélyben (2013) – 01.29., Vasárnap 21:05, TV2

A Fehér Ház végveszélyben. Egy terrorista csapat bejutott a szigorúan őrzött épületbe, és átvette a hatalmat. Az elnököt (Jamie Foxx) mindössze utolsó talpon maradt ügynöke védi (Channing Tatum), aki mindent megtesz azért, hogy biztonságba juttassa az ország vezetőjét. A terroristák azonban legalább ilyen elszántan akarják megtalálni őket, hogy végrehajthassák ördögi tervüket.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, dráma, thriller
Filmajánló: Magas fordulatszámú akciófilm két remek, szerephez illő színésszel.

A nagy Gatsby (2013) – 01.29., Vasárnap 23:50, Duna Tv

New York 1922-ben hihetetlen fejlődésnek indult. A gazdag, titokzatos és jóképű Jay Gatsby a fényűző partijaival a társaság középpontja. A nők imádják, a férfiak irigykedve néznek rá. Ám főhősünk szörnyű titkokat rejteget, amely mindent megváltoztathat az életében.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Filmajánló: Leonardo DiCaprio és Tobey Maguire is villog a szerepében, amihez hozzájön még Carey Mulligan és Isla Fisher nagyszerű játéka is. Bár későn játsszák, de nagyon megéri fennmaradni.

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt és itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·