FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók (2017.02.16-tól) – Fenomenális premierek a láthatáron!

Heti mozibemutatók (2017.02.16-tól) – Fenomenális premierek a láthatáron!

2756

Heti mozibemutatók – 2017. február 16-tól

Újabb hét, újabb filmek próbálják a nézőket becsalogatni a mozitermekbe. Mondhatni, hogy ez a hét lesz a 2017-es év eddigi legelképesztőbb premier hete, de ha a tavalyi egész évet nézzük se biztos, hogy találunk hasonló felhozatalt. A héten nem kevesebb, mint 8 produkciónak lesz a hazai premierje, köztük több Oscarra jelölt alkotás is bemutatkozik a magyar piacon. No de lássuk, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Oroszlán (Lion)

Egy ötéves kisfiú elveszik Calcutta utcáin, vagy ezer kilométerre az otthonától. Sokféle megpróbáltatást túlél, míg sorsa jobbra fordul: örökbe fogadja egy pár Ausztráliában. 25 évvel később, immáron felnőttként, útra kel, hogy megtalálja elveszett családját.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: amerikai, brit, ausztrál
Hossz: 129 perc
Rendező: Garth Davis
A produkciót 6 Oscar-díjra is jelölték!

Holdfény (Moonlight)

Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésé­nek legfontosabb részeit. A kisgyerek Little Miami leszakadó részén él egyedülálló és drogfüggő anyjával. Itt ismerkedik meg a drogdíler Juannal, és a felnőtt férfival barátságot köt a saját korosztályából kitaszított fiú. A tinédzser Chiron a nemi érés szakaszába lépve keresi identitását. Végül a felnőtt, kigyúrt, harmincas Blackkel zárul a történet, aki képes szembenézni múltbeli énjével és korábbi traumáival.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: amerikai
Hossz: 111 perc
Rendező: Barry Jenkins
A produkciót 8 Oscar-díjra is jelölték!

Az egészség ellenszere (A Cure for Wellness)

Egy ambiciózus fiatal végrehajtót a társaság vezérigazgatója egy idilli, de titokzatos wellness központba küld, ami egy távoli helyen, a svájci Alpokban létesült. A férfi azonban hamarosan rádöbben arra, hogy a fürdőben zajló csodálatos kezelések nem igazán azok, aminek látszanak.

Korhatár: 16+
Stílus: horror, thriller
Nemzet: amerikai
Hossz: 146 perc
Rendező: Gore Verbinski

Arany (Gold)

Kenny Wells (Matthew McConaughey) egy modern aranyásó, aki kétségbeesetten keresi a szerencséjét. Igazi álmodozó ő, aki ha kell némi szélhámosságtól sem riad vissza. Most összeáll egy hasonlómód szerencsétlen geológussal, hogy együtt végre elérjék az áttörést. Indonézia feltérképezetlen dzsungelébe utaznak, hogy ott kutassanak az arany után.

Korhatár: 16+
Stílus: kaland, dráma, thriller
Nemzet: amerikai
Hossz: 121 perc
Rendező: Stephen Gaghan

Pofoncsata (Fist Fight)

Egy buzgó, bár kis növésű tanerő (Charlie Day), aki az életében még alig találkozott más kalanddal, mint a reggeli becsengetés, véletlenül kirúgatja egy kollégáját. Az állását vesztett pedagógus (Ice Cube) a gátlásait is elveszíti, és úgy dönt, hogy bosszút áll: tanítás utánra verekedni hívja a betoji pedagógust. A közelgő bunyónak pillanatok alatt híre megy, minden osztály a nagy összecsapásra készül, és senki sem kételkedik abban, hogy kit fognak laposra verni. Maga a jövendő áldozat sem. De mit tehetne mást? Készülni kezd, hogy ha már muszáj kapnia néhány maflást, legalább méltósággal essen hanyatt…

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Nemzet: amerikai
Hossz: 91 perc
Rendező: Richie Keen

Paterson (Paterson)

A film egy Paterson (Adam Driver) nevű buszsofőrről szól, aki már régóta járja a szintén Paterson névre keresztelt new jersey-i kisváros utcáit. A település sajátos lakói és a mindennapi történések arra ihletik Patersont, hogy az utcai padon eltöltött ebédidejében verseket írjon. A férfi felesége azonban teljes ellentéte urának: a pörgés és a változások éltetik őt, minden napnak új tervekkel indul neki. Ennek ellenére tökéletes a harmónia kettejük között.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Nemzet: amerikai
Hossz: 113 perc
Rendező: Jim Jarmusch

A művészet templomai – Botticelli: Dante pokla (Botticelli Inferno)

A film a reneszánsz egyik leghíresebb alkotója, Sandro Botticelli munkásságának egy kevéssé ismert részébe enged betekintést. 2016 októberében került a mozikba A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok világsikerét követően Dan Brown könyvsorozatának harmadik filmadaptációja, az Inferno, Tom Hanksszel a főszerepben. Az izgalmas és egyszerre misztikus történet szorosan kapcsolódik Botticelli különleges rajzaihoz, amelyeket Dante Isteni színjáték című művének illusztrálásához pályája kései éveiben, egy évtized munkájával készített.

Korhatár: 12+
Stílus: dokumentum
Nemzet: olasz, német
Hossz: 95 perc
Rendező: olasz, német

Kojot

Fülledt forróság, kisvárosi sivárság, kimondatlan társadalmi problémák, hierarchia harcok. Ez Tűzkő városa, valahol Magyarországon, valamikor mostanában. Ide érkezik Misi, aki megörökölte nagyapja házát és birtokát. Misi kiábrándult, frusztrált, folyton menekülő fiatal, aki nem találja a szerepét az életében, munkájában, párkapcsolatában. Misi nekikezd a ház építésének néhány segítőjével, de ez sérti a környék oligarcháinak érdekeit. Súlyos harc kezdődik a földért, a szerelemért, az életért. Misi minden szempontból igazi kojottá, prérifarkassá, válik. Egy igazi eastern film, különleges képi világgal. A rendező, aki egyben az operatőre is a filmnek anamorf objektívet használt, mely az emberi látáshoz sokkal közelebb álló szélesvásznú és jobb felbontású képet eredményez.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: magyar
Hossz: 126 perc
Rendező: Kostyál Márk

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·