FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók – 2017. március 2-től

Heti mozibemutatók (2017.03.02-től) – Elképesztő filmes hét következik!

2398

Heti mozibemutatók – 2017. március 2-től

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! Hugh Jackman utoljára ölti magára Rozsomák jelmezét, Liam Neeson egy szörny szerepében lesz látható, több, mint 20 év után visszatérnek a Trainspotting szereplői, míg a berlini filmfesztivál fődíjának magyar nyertese, A Testről és Lélekről is bemutatásra kerül. Ezeken kívül még egy orosz mese és egy francia dráma próbálja moziba csalogatni a nézőket. No de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

Logan – Farkas (Logan)

2024-ben járunk. Farkas (Hugh Jackman) és X professzor (Patrick Stewart) is megöregedett. Farkast egyre gyakrabban hagyja cserben öngyógyító képessége, illetve fájdalmai is vannak. Charles Xavier professzor pedig Alzheimer-kórral küzd, lassan mindent elfelejt. Ráadásul a világot pusztulásba taszította a Nathaniel Essex által vezetett vállalat. Ekkor bukkan fel egy fiatal lány a színen, Laura Kinney (Dafne Keen), aki sokban hasonlít a Farkasra fénykorában. Az ő segítségével Logannak lehetősége nyílik legyőzni a gonosz Nathaniel Essext.

Korhatár: 16+
Stílus: fantasy, akció
Nemzet: amerikai
Hossz: 135 perc
Rendező: James Mangold

Szólít a szörny (A Monster Calls)

Connor (Lewis MacDougall) rendkívül bátortalannak, reménytelennek, bűnösnek és legtöbbször dühösnek érzi magát egyszerre. Az iskolában gondja van az osztálytársaival, mindenki szánalmasnak találja, otthon pedig az anyja betegsége árnyékolja be mindennapjait. Végül azonban minden jóra fordulni látszik: Connor egy varázslatos szörnyeteg (Liam Neeson) segítségével rátalál a benne lakozó bátorságra…

Korhatár: 12+
Stílus: fantasy
Nemzet: amerikai, spanyol
Hossz: 108 perc
Rendező: J. A. Bayona

Trainspotting 2. (T2 Trainspotting)

Húsz év telt el. Mark Renton (Ewan McGregor) visszatér oda, amit valaha az otthonának hívhatott. Itt él még mindig Spud (Ewen Bremner), a Beteg srác (Jonny Lee Miller) és Begbie (Robert Carlyle) is. Sok minden megváltozott, de legalább annyi dolog még mindig ugyanolyan. A régi barátokon kívül a régi érzések széles skálája is vár itt rá: szomorúság, veszteség, öröm, bosszú, gyűlölet, szerelem, vágy, félelem, megbánás és még halálos veszély is.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: brit
Hossz: 117 perc
Rendező: Danny Boyle

A Testről és Lélekről

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani?

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: magyar
Rendező: Enyedi Ildikó

Állati csetepata (Volki i ovtsy. Beeezumnoe prevrashchenie)

Egy varázslatos messzi földön, zöld megők és dombok közt él egy falka gondtalan juh. A birkák stresszmentes élete azonban megszakad, amikor egy csapat farkas tábort ver egy közeli szakadékban. Az ősi hagyományok szerint épp új vezért választanak az ordasok a leköszönő Magra helyére. A hatalmas és vérszomjas Ragear remek választás lenne, csupán egyetlen farkas van, aki kihívója lehet, Grey, aki viszont közel sem olyan ügyes és erős, mint ellenfele. A kihívó fő célja inkább az, hogy visszanyerje Bianca szívét. Amikor Grey az erdőben vadászik, egy csapat utazó nyúl táborára bukkan. A helyi jósnő ad neki egy mágikus főzetet, ami megoldást jelenthet Grey minden problémájára. A farkas meg is issza azt, azonban nem az történik, amit tőle várt volna: ehelyett átváltozik kossá.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Nemzet: orosz
Hossz: 93 perc
Rendező: Andrey Galat és Maxim Volkov

150 milligramm (La fille de Brest)

Irene Frachon (Sidse Babett Knudsen) a franciaországi Brest kórházában dolgozik tüdőspecialistaként. Az orvos egy nap rájön, hogy közvetlen kapcsolat van több titokzatos haláleset és egy, a kormány által engedélyezett gyógyszer használata között. Az orvos elkeseredett szélmalomharcba kezd, hogy kiderítse az igazságot a gyógyszercégről, és bebizonyítsa, hogy az általuk forgalomba hozott termék mellékhatásai miatt több száz páciens halt meg. Iréne addig nem nyugszik, amíg a sajtó segítségével fel nem göngyölítheti és nyilvánosságra nem hozhatja a botrányt…

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: francia
Hossz: 128 perc
Rendező: Emmanuelle Bercot

(Heti mozibemutatók címlapkép forrása)
(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · ·