FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. március 11-12.

Filmajánló a hétvégére – 2017. március 11-12.

7802

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

A paripa (2010) – 03.11., Szombat 09:35, HBO

Penny Chenery Tweedy egyszerű denveri anya és háziasszony. Az élete azonban fenekestül felfordul, amikor a betegeskedő apja helyett átveszi az istállója irányítását. Penny nem sokat ért a lovakhoz, a lóversenyzéshez meg különösen nem. Pennyt megbabonázza egy hatalmas, gesztenyeszínű ló. Bajnokot szeretne faragni a gyönyörű állatból. Mindent hajlandó kockára tenni, hogy tervét megvalósítsa. A veterán tréner, Lucien Laurin segítségével beletanult a mesterségbe, és minden idők egyik legjobb versenylovát nevelte a paripából.

A paripa (2010)

Korhatár: 12+
Stílus: családi, dráma, sportfilm
Rendező: Randall Wallace

Filmajánló: Minden lószeretőnek és sportkedvelőnek ajánljuk ezt a filmet.

Vezet a ritmus (2006) – 03.11., Szombat 15:10, Mozi+

Pierre Dulaine díjnyertes táncoktató. A férfit New York egyik legkeményebb iskolájának igazgatónõje szerzõdteti, hogy gatyába rázza az iskola legnagyobb bajkeverõit. A srácokat persze mi sem érdekli kevésbé, mint Pierre és a klasszikus tánclépések. Amikor azonban a temperamentumos oktató õszinte érdeklõdéssel fordul a fiatalokhoz, és hip-hop elemekkel fűszerezi a standard táncokat, a gyerekekben feltámad a lelkesedés. A közösen kifejlesztett táncstílusukkal a nemzeti bajnokságig jutnak, miközben nem csak tanárukkal barátkoznak meg, hanem önmagukkal is.

Vezet a ritmus (2006)

Korhatár: 12+
Stílus: tánc, dráma
Rendező: Liz Friedlander

Filmajánló: Készülj fel, hogy Antonio Banderas mindenkit táncra perdít.

Exférj újratöltve (2010) – 03.11., Szombat 16:40, Cool Tv

Milo, a fejvadász egy nap sajátos megbízást kap. Egykori feleségét kell elkapnia, aki újságíró és szökésben van. Megkezdődik a macska-egér játék az egykori házastársak között. Nicole, a volt feleség egy gyilkossági ügyben nyomoz, Milo pedig igyekszik rábukkanni a nő nyomára. Hamarosan azonban újabb szereplők is belépnek a képbe, és együtt kell menekülniük.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, akció, vígjáték
Rendező: Andy Tennant

Filmajánló: Egy kemény színész, Gerard Butler bizonyítja, hogy tud romantikus is lenni.

Holt költők társasága (1989) – 03.11., Szombat 18:35, AXN

Egy olyan pedagógus érkezik az ötvenes évek végén a hagyományőrző, elit gimnáziumba, a Welton Akadémiára, aki túl azon, amit tanít, valamivel többet ad diákjainak. Dacolva az iskolai hatalmasságokkal és a méltatlankodó szülőkkel, olyan leckéket ad a fiúknak, amelyek semmilyen tankönyvben nem szerepelnek. “Legyen az életetek rendkívüli!”, ösztönzi őket, hogy kövessék saját szenvedélyeiket. A rendhagyó irodalomórákon a költészet és romantika segítségével öntudatra ébreszti diákjait, életre szóló leckét ad nekik önállóságból, barátságból és az igazi emberei értékekből.

Holt költők társasága (Dead Poets Society, 1989)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Rendező: Peter Weir

Filmajánló: Felejthetetlen film a feledhetetlen Robin Williamstől.

Hotel Transylvania – Ahol a szörnyek lazulnak (2012) – 03.11., Szombat 18:55, TV2

Drakula gróf szállodát üzemeltet, ahol a hozzá hasonló vérszívók és rémisztő teremtmények kipihenhetik fáradalmaikat. A Hotel Transylvania tökéletes hely, távol a halandó emberektől. A pihenőket azonban egy fiú megzavarja. Akaratlanul a szállodába téved, majd beleszeret a gróf tizenéves lányába.

Korhatár: 12+
Stílus: animációs
Rendező: Genndy Tartakovsky

Filmajánló: Adam Sandler és haverjain akkor is lehet szórakozni, ha nem színészkednek, hanem csak a hangjukat adják.

Az őserdő hőse (1997) – 03.11., Szombat 19:00, Film+

George (Brendan Fraser), Tarzan késői utóda szenvedélyes szerelemre lobban a gyönyörű Ursula (Leslie Man) iránt. Felcsillan számára a modern városi élet kényelmének lehetősége, végül mégis úgy dönt, visszatér a dzsungelbe, hogy elűzze a könyörtelen orvvadászokat, és megvédje barátait: Ape-et, a bölcs majmot, Tookie Tookie madarat és Shepet, a megbízható elefántot.

8 dolog, amit nem gondoltál volna Brendan Fraser-ről

Korhatár: 12+
Stílus: kaland, családi, vígjáték
Rendező: Sam Weisman

Filmajánló: Egy Brendan Fraser klasszikus, amit az egész családnak látni kell.

Nagytudásúak (2013) – 03.11., Szombat 19:15, Film+

A Jules Ferry gimnázium a maga 12%-os eredményességi mutatójával messze a legrosszabb középiskola egész Franciaországban. Mivel rosszabb már úgy sem lehet, a minisztériumban úgy döntenek, kutyaharapás szőrével alapon a legalkalmatlanabb tanári kart küldik a suliba, hogy kozmetikázzanak valamit ezeken a katasztrofális eredményeken. A cél elérni az 50%-ot,különben a Jules Ferry gimnázium bezárja kapuit. Ám kétséges, hogy ennyi bizarr figurával mire megy a diákság: a történelem tanár Napóleonnak képzeli magát, a filozófusnak egy szavát sem érteni, a kémiaprofesszor kísérletei életveszélyesek, míg a fiatal és csábos francia tanárnő láttán a fiúk gyorsabban olvadnak, mint egy csokinyúl. És akkor ott van még Tiroci tanár úr, akiről valójában senki sem tudja, mit is tanít.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Pierre-Francois és Martin-Laval

Filmajánló: Egy egészen elképesztő vígjáték Franciaországból.

Phillips kapitány (2013) – 03.11., Szombat 21:00, Prime

Szomáliai kalózok megtámadnak, majd elfoglalnak egy konténereket szállító teherhajót. Richard kapitány úgy dönt, megadja magát, ám előtte a legénységet arra kéri, hogy zárják be magukat a hajó kabinjaiba. A kalózok 2 millió dollár váltságdíjat követelnek Phillips kapitány szabadon engedéséért cserébe.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, akció
Rendező: Paul Greengrass

Filmajánló: Hat Oscarra jelölt alkotás Tom Hanks-el a főszerepben.

Tolvajok városa (2010) – 03.11., Szombat 21:05, Duna Tv

Doug MacRay egy megátalkodott bűnöző, egyben egy csapat könyörtelen bankrabló főnöke. A banda tagjai végtelenül büszkék arra, hogy bármit képesek elemelni, amit csak akarnak. Mivel Doug nem igazán kötődik senkihez, így nincs is vesztenivalója, ám ez igencsak megváltozik legutóbbi akciójuk alkalmával, amikor is túszul ejtenek egy bankigazgatót…

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, krimi
Rendező: Ben Affleck

Filmajánló: Ez a film indította nagy sikerű rendezői útjára Ben Affleck-et, aki nem mellesleg az egyik főszerepet is bevállalta.

300 (2007) – 03.11., Szombat 22:30, Film+

Krisztus előtt 480-ban Xerxes a perzsa király erős hadsereget küld Görögország meghódítására. A spártai szövetség 300 harcost választ ki, hogy Thermopylae-nál találkozzon a perzsákkal. Céljuk, hogy egy szűk kanyonba csalják őket, ahol majd nem tudnak élni létszámbeli fölényükkel. Ez a csata öngyilkos vállalkozás, amellyel időt szeretnének nyerni a görögök csapataik felkészítésére. A spártaiak is tudják ezt, ennek ellenére szívüket és lelküket adják a harcba, hogy minél több perzsát vihessenek magukkal a túlvilágra.

300 (2007)

Korhatár: 16+
Stílus: kaland, történelmi, háborús
Rendező: Zack Snyder

Filmajánló: Megtörtént történelmi film a lehető legmodernebb feldolgozásban.

Vizet az elefántnak (2011) – 03.12., Vasárnap 08:05, Mozi+

Jacob (Robert Pattinson) az állatorvosi egyetemen tanul, amikor hirtelen felindultságában mindent hátrahagy, és csatlakozik egy vándorcirkuszhoz. A cirkusz varázslatos és izgalmas világa teljesen beszippantja a fiút, akire ráadásul a szerelem is rátalál Marlena (Reese Witherspoon) személyében. A gond csak az, hogy a nő férjnél van, és komoly erőfeszítéseket tesz, hogy hűséges is maradjon hozzá. A két hős szerelmes együtt utazza végig a húszas évek Amerikáját Rosie-val, az ösztövér elefánttal.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, romantikus
Rendező: Richard LaGravenese

Filmajánló: Robert Pattinson bizonyítja, hogy van élet az Alkonyaton túl is.

A leggyorsabb indián (2005) – 03.12., Vasárnap 14:25, Film Café

Burt Munro egy isten háta mögötti kisvárosban él, valahol Új-Zélandon az 1960-as években. Saját világot teremtett magának, amelynek két főszereplője van – ő és az 1920-as években gyártott Indian márkájú motorja. Egész életét a motor tökéletesítésének szenteli, és amikor úgy érzi, hogy elkészült vele, nekivág a nagy útnak. A világ egyik leghíresebb gyorsasági pályája a Utah állambeli Bonneville sóval borított síksága. Az út hosszú, és a 60-as évek felgyorsult életet élő Amerikájában úgy közlekedik a világ végéről érkező férfi, mintha egy idegen bolygón járna. Munrót különös és nyílt természete, fanatikusságában is tiszta vágyai átsegítik a nehézségeken; bármerre visz az útja, mindig nyomot hagy maga után azokban az emberekben, akikkel kapcsolatba került. Az utolsó pillanatokig akadályokkal teli útja végén, mégis ott várja a siker. A világ egyik legidősebb versenyzője Indian motorjával új sebességi rekordot állít fel, amelyet 1967 óta senki nem tudott még megdönteni.

A leggyorsabb Indian 2005

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, sport, kaland
Rendező: Roger Donaldson

Filmajánló: Elképesztően motiváló film Anthony Hopkins főszereplésével.

Jöttünk, láttunk, visszamennénk (1993) – 03.12., Vasárnap 14:45, Mozi+

A középkori nemesember némi varázslat miatt esküvője napján medvének nézi és homlokon lövi jövendő apósát, aki menten szörnyethal. Helyrehozhatatlan tragédia történik, amely örök átkot jelent. Ekkor lép színre a mágus, aki löttyöt kotyvaszt, s a lovagot és hű jobbágyát visszarepíti az időben a gyilkosság előtti pillanathoz. Ám nem stimmel az összetétel: nemes és csatlósa a 20. században köt ki, ahol rögtön egy “szerecsen” postással kell megverekedniük..

Jöttünk, láttunk, visszamennénk 3. (Les Visiteurs: La Révolution, 2016)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, fantasy
Rendező: Jean-Marie Poiré

Filmajánló: Egy francia klasszikus két ikonikus francia színésszel.

Szuperhekusok (1985) – 03.12., Vasárnap 15:40, RTL Klub

1978-ban 20 millió dollárt loptak el egy detroiti bankból. Az egyik bankrablót elkapták, a másikra holtan bukkantak rá, a harmadik pedig eltűnt. A hiányzó pénzt pedig soha nem találták meg. Hét évvel később kiengedték a börtönből az egyetlen kézre került merénylőt. Ő azonnal Miami-ba utazott és másnap már nem élt. Két FBI ügynök csatlakozik a helyi rendőrökhöz, hogy végre a rejtély nyitjára jussanak. Valahol Miamiban pedig ott lapul a harmadik rabló, az akinél ott van a 20 millió és akinek hét év előnye van a hatóságokhoz képest.

Szuperhekusok (1985)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, akció, krimi
Rendező: Bruno Corbucci

Filmajánló: Ajánlónak elég annyit írnunk, hogy Bud Spencer és Terence Hill?

Mentőexpedíció (2015) – 03.12., Vasárnap 17:10, HBO2

Egy botanikus űrhajóst, Mark Watney-t halottnak hiszik társai, miután egy heves viharban nyomát vesztették. Watney túlélte a vihart, mely után egyedül találta magát egy idegen bolygón. Szerény ellátmánya nem tart ki sokáig, így csak a találékonyságára számíthat, ha üzenetet akar küldeni a Földre. Több millió kilométerrel arrébb a NASA és a nemzetközi tudósok csapata azon dolgozik, hogy hazahozzák a ’marsit’, miközben Watney társai egy lehetetlennek tűnő mentőakciót dolgoznak ki. Négy év múlva érkezik meg a bolygóra a felmentősereg, ám tartózkodási helyétől 3200 km-rel távolabb, így Watney útra kel, hogy éljen a hazatérés utolsó lehetőségével.

Korhatár: 16+
Stílus: kaland, dráma, sci-fi
Rendező: Ridley Scott

Filmajánló: A zseniálisat alakító Matt Damon egyedül cipeli a hátán a filmet.

Kettőn áll a vásár (1995) – 03.12., Vasárnap 18:50, Prime

Amanda és Alyssa két ugyanolyan kislány, mégsem ismerik egymást. Ám a sors közbelép, mert Alyssa apja, Roger Callaway épp elvenni készül a világ legborzalmasabb nőjét Clarice-t, Amanda pedig egy táborba készül elmenni a barátaival, “a félelmetes kastélyba”, ami véletlenül pont Alyssa-ék palotája. Itt ütköznek egymásba, ami nem is annyira meglepő, majd megbeszélik, hogy egy napra helyet cserélnek, ami persze sok bonyodalommal jár.

Kettőn áll a vásár (It Takes Two, 1995)

Korhatár: 12+
Stílus: családi, vígjáték, romantikus
Rendező: Andy Tennant

Filmajánló: Egy klasszikus a filmtörténelem talán leghíresebb ikerpárjától, Ashley Olsentől és Mary-Kate Olsentől.

Nagyfiúk (2010) – 03.12., Vasárnap 18:50, RTL Klub

Öt középiskolai barát harminc évvel az érettségi után találkozik újra. A találkozó apropója volt kosálabdaedzőjük temetése, azonban ha már együtt a csapat, úgy gondolják, együtt töltenek egy hétvégét gyerekeik és feleségeik társaságában edzőjük tóparti házában. Bár a korosodó apák felett úgy tűnik, elszállt az idő, felélednek régi emlékeik, és kiderül, lelkükben mindmáig fiatalok.

Korhatár: 12+
Stílus: családi, vígjáték, romantikus
Rendező: Dennis Dugan

Filmajánló: Korunk legviccesebb színészei összegyűltek egy fergeteges családi film erejéig.

Eddie, a sas (2016) – 03.12., Vasárnap 20:00, HBO

Az életrajzi ihletésű dráma középpontjában egy angol síugró áll. Eddie első ránézésre kétballábas figura, akinek talán nem kellene ennyit bíbelődnie a síeléssel. Azonban Eddie kitartóan edz és végül eljut az 1988-as téli olimpiára, ahol egyedüliként képviseli Angliát. Élete remek példa arra, hogy az álmokat nem szabad feladni, s el kell fogadni, ha olykor elesünk, de egyrészt nem mindegy, hogyan történik ez meg, másrészt pedig mindig fel kell állni egy alapos popsiracsüccsenést követően.

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, vígjáték, sportfilm
Rendező: Dexter Fletcher

Filmajánló: Kedvenc filmünk 2016-ból.

Oscar (1991) – 03.12., Vasárnap  21:00, RTL+

Angelo Provolone (Sylvester Stallone) ismert és megbecsült tagja az alvilágnak. Alkohol-csempészésből igen szép vagyonra tett szert, gyönyörű házzal és csodaszép feleséggel büszkélkedhet. Egy napon haldokló apja megesketi fiát, hogy felhagy a törvényszegéssel, a bűnözéssel és jó útra tér. Csakhogy a bűnös élet nem akar szakítani vele. Sőt, minden összeesküszik ellene: felbukkan egy lány, aki Angelót apjaként tünteti fel. Megjelenik az érzékeny lelkű nyelvészprofesszor, dr. Poole, aki a nap végén, mint vőlegény távozik. A szexis szobalány a felfordulás közepén kilép, ám nem a megfelelő kofferral távozik.

Oszkár (Oscar, 1991)

Korhatár: 12+
Stílus: krimi, vígjáték
Rendező: John Landis

Filmajánló: Sylvester Stallone egy hihetetlen szórakoztató szerepben lubickol.

Becstelen Brigantyk (2009) – 03.12., Vasárnap 23:35, TV2

Quentin Tarantino filmje a II. világháború ideje alatt, Franciország német megszállásának első évében játszódik. Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) családját a lány szeme láttára végzi ki Hans Landa (Christoph Waltz) náci ezredes, melyet követően Shosanna Párizsba menekül, ahol ahol új identitásra tesz szert, és egy mozi tulajdonosa és üzemeltetője lesz. Eközben a “Brigantyk” névű osztag Aldo Raine (Brad Pitt) hadnagy vezetésével csatlakozik Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) német színésznőhöz és titkosügynökhöz egy akcióban, melynek célja a Harmadik birodalom vezetőinek kiiktatása. Egy mozi bejáratánál végül összefutnak a szálak, ahol Shosanna a saját bosszútervét készül végrehajtani.

Becstelen Brigantyk (2009) - Brad Pitt

Korhatár: 18+
Stílus: háborús, kaland, dráma
Rendező: Quentin Tarantino,

Filmajánló: A legendás Quentin Tarantino kiéli bosszúvágyát a nácik iránt, mi meg csak élvezzük.

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·