A 10 legokosabb filmsztár a világon

A 10 legokosabb filmsztár a világon

96630

10 filmsztár, akiknek nem okozna problémát egy matekegyenlet megoldása

Hollywood világa tudvalevő, hogy egy ellentmondásos hely, ahol a hírességek elrejthetik a múltjukat és csak azt mutatják meg magukból, amit a mozivásznon látunk, de itt az idő, hogy megismerjük az igazságot és felfedezzük a legokosabb hírességeket. Felmerül a kérdés, hogy némely filmsztár színészkedés, producerkedés, éneklés és más tevékenysége mellett mit csinál szabad idejében? Néhányan azt gondolhatják, hogy csak buliznak éjjel-nappal, vagy utazgatnak  vagy a családjukkal töltik az idejüket. Igazuk van. Ezt csinálják, de csinálnak mást is. Akárcsak az átlagemberek, a hírességek is tanultak korábban, mert a filmes élet vagy a zene nem a születéssel jön és néhányuknak az első szerződés kicsit későn jött, vagy nehezebben a szokásosnál.

Szóval a következő sorokban megláthatjuk, hogy mely hírességeknek van a legmagasabb intelligenciahányadosuk, hova jártak iskolába és mi volt a legfigyelemreméltóbb tevékenység, amit a diplomájukkal csináltak. Akkor lássuk, kik a legokosabb hírességek és mi az intelligenciájuk titka.

10. Jodie Foster

Kezdjük az intelligens sztárok listáját Jodie Fosterrel, a jól ismert színésznővel, aki főszereplőként egy FBI ügynököt alakít, a Bárányok hallgatnak című filmben. Annak ellenére, hogy már gyerekként elkezdte a filmes karrierjét, ez nem akadályozta meg abban, hogy okos legyen.

130 feletti IQ-jával egy francia előkészítő iskolába ment Los Angelesben, ahol 1980-ban érettségizett. A franciául folyékonyan beszélő Jodie Foster ezután egy híres elitegyetemen, a Yale-n folytatta tanulmányait ahol 1985-ben szerzett diplomát irodalomból. A szépművészet doktora címet 1997-ben szerezte meg, második Yale-n töltött periódusa után.

Jodie Foster

Először egy gyereket látunk francia hatásokkal, keményen dolgozva, minden, amit csinál, másfelé mutat, mint a színészkedés.

Az évek során a szórakoztató iparra nagy hatást kifejtő producer, színész és rendező Jodie Foster, világossá tette, hogy még úgy is, hogy a színészkedés egy természetes dolog volt számára, a tanulás mégis egy komoly helyet kapott az életében.

9. Quentin Tarantino

Minden idők egyik legjobb filmrendezője, Quentin Tarantino, nem volt az iskola nagy barátja. De akkor miért is szerepel a listán?

Egyszerű, az évek során bebizonyította, hogy a zseni nem csak olyan ember lehet, akinek diplomái vannak meg ehhez hasonló dolgai, hanem jelentheti azt is, aki a legjobb a saját szakmájában. Ez még nem minden, a legjobbak közül való és ebben segít neki az IQ-ja, hogy olyan kivételes filmeket csinálhasson, amiket mindenki szeret.

Quentin Tarantino

Azt mondják, ugyanannyi az IQ-ja, mint a fizikus Stephen Hawkingnak, Tarantino, mindössze egyetlen évet járt ki a Los Angeles-i középiskolájában, aztán elindult a színészet útján teljesíteni az álmát. A James Best Theater Company-nál mindössze két évet töltött el, megunta és egy videó boltban kötött ki, ott kapott állást.

A 160-as IQ-val rendelkező Quentin Tarantino kijelentette, hogy számára a filmipar volt az a hely, ahol mindent megtanult, amikor kérdezték tőle, hogy járt-e filmes iskolába, az azonnali válasza az volt, hogy nem, majd kiegészítette a mondatot egy kis humorral fűszerezve, hogy „Filmre jártam.”

8. Mira Sorvino

Az apai ágon olasz felmenőkkel rendelkező Mira, a Harvard egyetem „terméke” amit 1989-ben végzett el, Magna cum laude minősítéssel. Cserediákként egy évet töltött Pekingben, azután kiegészítette a tanulmányait a Harvardon, és tudományos fokozatot nyert kelet ázsiai tanulmányokon. Eddig nem rossz, lediplomázott egy Borostyán Ligás (Ivy League) egyetemen, és ezzel egy időben meg tanult mandarinul folyékonyan beszélni. De ez még nem volt elég neki és a színészkedés mellett még normális munkát is űzött. A normál alatt arra akarok utalni, amivel akart foglalkozni.

Mira Sorvino

Így tagja lett az Amnesty Internationalnek és kitüntetést kapott az emberi jogok és az emberbaráti tevékenység tartós védelmezéséért. Ez a civil szervezet volt a kezdőállomása a karrierjében az emberi jogok aktivistájaként, később az ENSZ emberkereskedelem elleni jószolgálati nagykövete lett.

Ennek a karriernek csúcsát az jelentette, hogy lehetősége nyílt az Egyesült Államok kongresszusa előtt lobbizni az emberkereskedelem eltörléséért a nyugat szudáni Darfur régióban.

7. James Franco

Először azzal kell kezdenünk, mi mindent vitt végbe Franco, mert erről hosszú listája van. Először is színész, de a lista folytatódik azzal, hogy rendező, forgatókönyv író, producer, tanár, író, és költő. 36 évesen sokkal több dolgot csinált, mint más színészek az ő korában. Ez normális volt a fiatal James számára, mert kis korában arra lett nevelve, hogy jól tanuljon és szerezzen jó jegyeket.

A helyzet az, hogy James Franconak annyi fokozata van, és annyi dolgot csinált, hogy a lista nagyon hosszú lenne, úgy tűnik, mintha azt hinné, hogy az iskolák teszik őt koncentrálttá és jól megalapozottá. Az első egyetem amit elvégzett, az a U.C.L.A volt, ahol angol szakon diplomázott, és ő volt az egyetlen diák, aki számára engedélyezték, hogy felvehessen 62 kreditet egy félévben a 19 maximum kredit per félév helyett. Csodálatos volt számára, hogy a filmipart keverhette a tanulással.

James Franco

Ezután párhuzamosan 4 iskolába járt az okos filmsztár: A Columbia Egyetemen, New York-i Egyetem Tisch School of Arts filmkészítő szakot, Brookly College-n szövegírást, MFA Program for Writers at North Carolina’s Warren Wilson College-n költészetet tanult.

Váo, ez aztán a szép önéletrajz, de ahogy már mondtam itt még nem ér véget, forgatókönyvírást és rendezést tanul a U.C.L.A.-n és a USC-n és a NYU-n és a Columbia Egyetemen és jelenleg még PhD hallgató a Yale-n. Ja és majdnem elfelejtettem a Rhode Island-i School of Design-t.

6. Mayim Bialik

Ez a különleges színésznő kakukktojás Hollywoodban. Mayim Bialik egy különös PhD fokozattal rendelkező színésznő, aki így sokak szemében valódi zseni a filmiparban. Most már, hogy mindenki kíváncsi mi is az, amit ő csinált. Akkor kezdem is az elejéről, és elmesélem, hogy az általános és középiskolát Észak-Hollywoodban végezte el, majd felvételt nyert a Harvardra és a Yale-re is, de ő a U.C.L.A-t választotta, ahol diplomát szerzett idegtudományból.

Mayim Bialik

A zseniális rész még csak most jön, amikor is folytatta tanulmányait és elment, hogy PhD-t szerezzen idegtudományból, a doktori disszertációjában az agy egy részét vizsgálta, hogy hogyan viselkedik a beteg egy ritka betegség hatására.

Az élete színésznőként nem szakadt meg, ebben az időben is szerepelt filmekben és televíziós sorozatokban is, és animációs filmekhez is kölcsönözte a hangját. Mindemellett kapott egy szerepet az Agymenőkben, ahol egy idegtudománnyal foglalkozó nőt kellett játszania.

5. Conan O’Brien

Tv-s házigazdának lenni kemény meló, és a Late Night , Saturday Night Live és a The Tonight Show előadója, Conan O’Brien a legjobb példa arra, amikor a zseni a komikussal keveredik. Conan O’Brien tinédzserként a Brookline High Schoolban tanult és az iskolai újság felelős szerkesztője is, majd amikor felsőéves lett, igazolta, hogy fényes jövő előtt áll.

Conan O’Brien

A végzős búcsúbeszédet is ő mondhatta el a középiskolában, később a Harvard egyetemen szerzett Magna cum laude diplomát történelem és irodalom szakon 1985-ben. A humoros íráskészségnek már a középiskola óta birtokában van, ahol díjat is kapott egy íróversenyen, majd később a Harvardon is folytatta az írást a Harvard vicclapjában a Harvard Lampoonban.

Írói karrierje során sikerült felverekednie magát a humorista szakma legjobbjai közé, és a vörös hajú tv-s házigazda élete továbbra is az emberek megnevettetése.

4. Lisa Kudrow

Lisa Kudrow a népszerű Jóbarátok Tv sorozat híres színésze. A színész, komikus, producer és író a L. A. középiskolában érettségizett, majd az apja nyomdokait követte. Egy koedukált bölcsészettudományi magániskolába, a Vassar College-ba ment, ami azt jelentette, hogy biológiát fog tanulni, majd később, miután befejezte, csatlakozik az apjához a kutatásban

A következő 8 éveben a fejfájás okait kutatta és az apja oldalán az orvosi kutatócsoport tagja volt, akik azt a célt tűzték ki, hogy a balkezesek körében vizsgálják a Cluster fejfájást, Lisa ennek a területnek a kiváló ismerője lett később.

Lisa Kudrow

A híres filmsztár és komikus sose volt az a típus, akiről az gondolta az ember, hogy egy orvosi kutató, hiszen korai karrierje azt vetítette előre, hogy a sorozatok illetve a szórakoztató ipar fog bejönni neki a legjobban.

Tehát ellentétben azzal, amit tanult és dolgozott egy olyan szerepben landolt, ahol egy buta karaktert, kellett játszania. Ez volt Phoebe Buffay, ami híressé tette őt az egész világon.

3. Ben Stein

Egy komikus élete képes megmutatni a világnak, hogy lehet az ember nagyon okos, attól még, hogy megnevetteti az embereket. A legokosabb hírességek Hollywoodban bizonyítják, hogy a színész élet néha nem elég, és egy normális munka pedig egy másfajta elégedettséget ad.

A listánkon a 3. helyezett Ben Steinnel is ez a helyzet, aki magasra emelte lécet egy kicsit azzal, hogy ezen felül elnöki tanácsadó és beszédíró. Gazdaságot tanult a Columbia University-n, de Ben ezen kívül a Yale-n a búcsúbeszédet is elmondhatta a jogi diplomája megszerzése után. A gazdaság és a jog, ez tette ismertté őt az oktatás területén. Már jogi és akadémiai karrierje elején is ez adta neki az első tanári állást.

Ben Stein

Számos beszélgetős és játékos műsoráról híres, Ben ismert arról is, hogy tiszteletben álló tanítói időszakot tudhat a háta mögött, mint közgazdász, és jól ismert rovatvezető és vezető előadó a Tv-ben, változatos gazdasági és szociális kérdésekben. Ha eltekintünk a politikai és média karrierjétől, akkor is majdnem 30 különböző tárgyú könyv szerzőjének mondhatjuk, amik napjaink fontos problémáira hívják fel a figyelmet.

2. Dolph Lundgren

Tud-e egy akcióhős a fejlett izomzat és a fejlett értelmi képességek kombinációja lenni? Kényelmes lenne, ha az izmos srác, aki lever mindenkit és megmenti a napot, ezen kívül még intelligens is lenne. Dolph Lundgren bizonyítja, hogy az izmok méretéhez az agy mérete is hasonlóan nagy lehet.

Ez a különleges akcióhős, aki a legokosabb hírességek közé tartozik, akinek 160 feletti IQ-ja van, és 5 nyelven beszél, emellett több mint 40 akciófilmből álló lenyűgöző gyűjteménye van, mint szereplő. A hihetetlenül okos svéd filmsztár egy ösztöndíj segítségével kémiát tanult Washingtonban és a Clemson University-n és a diplomáját a Washington State University-n szerezte meg. A svéd színész ezután két évet a tengerészgyalogságnál töltött el és a Royal Institue of Technology-n folytatta a kémiával kapcsolatos tanulmányait és szerzett vegyészmérnöki diplomát. Ez a szokatlan terület fontos volt Dolph számára, mert egy évig Sydneyben tanult, ami alatt mester fokozatú vegyészmérnöki diplomát szerzett.

Dolph Lundgren

A színészi karrierje akkor kezdődött, amikor beiratkozott az MIT-re, az egyetem által adott Fulbright ösztöndíjjal. De a modellkedés és a frissen kezdett színész karrier miatt Dolphot kitették a neves egyetemről, hogy kövesse a vadi új és izgalmas filmes életét.

A kémia később is segített neki, hogy a tudás, – amit a fitnesz edzések közben szerzett-, segítségével piacra dobhassa saját vitaminjait és kiegészítőit. És könyvet is kiadott, hogy hogyan lehet fenntartani a testsúlyt fitnesz közben.

1. Natalie Portman

A legelső, egyben a “legokosabb” filmsztár a listánkon a híres Oscar-díjas színésznő, Natalie Portman, aki a női főszereplő a Thor című filmben. Natalie egy modell gyerek volt, lenyűgöző jegyekkel a suliban, olyan különböző nyelveket tanult a középiskolában, mint német, francia, japán és arab, miután héberül már a középiskolában megtanult.

A balett táncos a Fekete hattyúból, a Harvardon szerzett diplomát 2003-ban pszichológia szakon. Ezt követően a filmes karrierje virágzásnak indult, de azt nyilatkozta a sajtónak, inkább lesz okos, mint híres, és ebből kifolyólag vendégelőadó volt a terrorizmus és a terrorelhárítás témakörben valamint 2 tudományos kutatási cikket is írt.

Natalie Portman

A tudományos cikkek átmennek a normálisnak nevezett határon, az első a kifejező: “Egy egyszerű módszer arra, hogyan készít a hidrogén enzimeket a cukorból” címet kapta. A második pedig: “Az elülső lebeny aktvitása állandósult használat közben: Közeli infravörös tartományban végzett spektroszkópos vizsgálat adatai”.

Ez Natalie Portman tudományos munkássága, de a szociális és politikai életben is már több különböző helyzetben találta magát a legokosabb híresség, mint például: A remény nagykövete a FINCA Internationalnél, különböző elnökök választási kampányában részt vett, többek között Barack Obamáén is vagy épp beszédet tartott a mikrofinanszírozásról a hallgatóknak egy elit egyetemen.

A filmiparon kívüli élete tette őt a világ egyik vezető női aktivistájává, az átlagnál magasabb tudással rendelkezve és jelentős hatást gyakorolva a fiatalokra a társadalmunkban.

A legokosabb hírességek bemutatják, hogy milyen, ha a karakter és a jóság sikerességgel párosul, számos területen. Mit gondoltok? Vajon mit kell tenni, hogy felülmúljuk ezeket az okos és híres embereket? Várjuk hozzászólásokat itt, vagy Facebook oldalunkon a poszt alatt!

(Forrás: alux.com)

//Dexter//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download