FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. március 18-19.

Filmajánló a hétvégére – 2017. március 18-19.

11323

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Egyik kopó, másik eb (1989) – 03.18., Szombat 10:25, Film+

Ha van valami, amit a kínosan precíz Scott Turner (Tom Hanks) képtelen elviselni, az a rendetlenség. Ám amikor örökbe kell fogadnia Hoochot, a kifejezetten szemtelen ebet, romba dől gondosan szabályozott világa. A blöki nem elég, hogy zavart okoz Turner és Emily (Mare Winningham) bimbózó idilljében, még arra is képes, hogy befolyásolja gazdája karrierjét. Turnernek azonban nincs sok választása, hiszen egyedül Hooch ismeri fel gazdája gyilkosát. A szokatlan, cseppet sem összeillő ember-kutya páros tagjai háborút indítanak egymás ellen, melynek során szinte a szó szoros értelmében egymás torkának esnek.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, krimi
Rendező: Roger Spottiswoode

Filmajánló: Igazi klasszikus Tom Hanks-szel, és egy végtelenül cuki kutyával. Ez nem csak egy film a csontig rágott kutya-zsaru komédiák közül, ez a nagybetűs kutya-zsaru komédia!

Műkedvelő műkincsrablók (2009) – 03.18., Szombat 14:55, TV2

Charles, Roger és George hosszú évtizedek óta dolgoznak biztonsági őrként a múzeumban. Ez idő alatt nemcsak életük részévé váltak a kiállítási tárgyak, de a szívükhöz is nőttek. A szeretett tárgyakat azonban veszély fenyegeti. Az új kurátor át akarja szervezni a gyűjteményt, és így a régi tárgyakat máshová szállítanák. A három öreg elhatározza, hogy megmentik az ereklyéket. Sajátos tervet dolgoznak ki, betörnek a múzeumba, és hamisítványokra cserélik ki az értékes tárgyakat. A műkedvelő műkincsrablók munkához látnak, ám az események nem a terv szerint alakulnak.

Műkedvelő műkincsrablók (2009)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, krimi
Rendező: Peter Hewitt

Filmajánló: Zseniális színészek egy fergeteges krimi-vígjátékban!

Julie & Julia – Két nő, egy recept (2009) – 03.18., Szombat 15:15, RTL Klub

Julie Powell élete nem mondható épp a legsikeresebbnek. Céljait nem igazán sikerül megvalósítania, egyetlen szenvedélye a főzés, amiről blogot is vezet. Julia számára sem minden fenékig tejfel; most költözött Párzisba férjével, és fogalma sincs róla, mihez kezdjen a szabadidejével. A két nőt a francia konyha iránti kimeríthetetlen szeretet hozza össze.

Julie & Julia - Két nő, egy recept (Julie & Julia, 2009)

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, romantikus, vígjáték, dráma
Rendező: Nora Ephron

Filmajánló: A film, amelytől garantáltan beindulnak az ízlelőbimbóid!

Sérülés (2015) – 03.18., Szombat 15:45, HBO2

A Concussion című filmdráma középpontjában egy amerikai focicsapat áll, melynek játékosai komoly agyrázkódást és súlyos sérüléseket szenvedtek el játék közben. A film azt mutatja be, hogy a maradandó károsodást szenvedett játékosok önhibán kívül keletkezett sérüléseit a Nemzetközi Futball Szövetség hogyan próbálta meg letagadni.

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, sportfilm, dráma
Rendező: Peter Landesman

Filmajánló: Will Smith az egész futball ligával is szembe száll, ha kell.

Egyiptom hercege (1998) – 03.18., Szombat 15:50, Super TV2

Mózes és Ramszesz a fáraó gyermekeiként nevelkednek. Egyikük sem tudja, hogy Mózes valójában zsidó gyermek, akit épp a fáraó katonái elől rejtettek el, mielőtt a királynő rátalált. Mózesnek azonban fel kell fedeznie gyökereit, ugyanis nagyobb feladat vár rá, mint amiről álmodni mert: Isten parancsára meg kell szabadítania a zsidó népet.

Egyiptom hercege (1998)

Korhatár: 6+
Stílus: animációs, musical
Rendező: Brenda Chapman, Steve Hickner

Filmajánló: Egy felejthetetlen mese szívhez szóló dallamokkal.

A szív bajnokai (2009) – 03.18., Szombat 16:30, Cool Tv

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikaifutball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), mely meghatározó mozzanatnak bizonyul mindkettejük életében: Anne és férje magához veszi a fiatal fekete fiút. Michael, a hatalmas termetű fiatal srác, aki mindemellett nagyon jámbor és zárkózott, sok fejtörést okoz új családjának, hogy megtalálják a hozzá vezető utat.

A szív bajnokai 2009

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, sportfilm, dráma
Rendező: John Lee Hancock
Filmajánló: Izgalmas sportfilm Sandra Bullock Oscart érő játékával.

Gyakornokok (2013) – 03.18., Szombat 16:40, Mozi+

Nick (Owen Wilson) és Billy (Vince Vaughn) vérbeli eladók, bárkire bármit rá tudnak sózni. Hivatásuk felett azonban eljár az idő, a cég, ahol dolgoznak, csődbe megy, és a két kiöregedőben lévő barátnak újra kell kezdenie a semmiből. Egy nap Billy fejében megfogan a forradalmi ötlet: jelentkezniük kell gyakornoknak a Google-höz, a világ legjobb munkahelyére. Egy gond van csak: a két korábbi eladó nem éppen számítógépes zseni, és úgy látszik, a könyörtelen versenyben kevés esélyük van, hogy nyerjenek a több száz magasan képzett egyetemistával szemben.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Shawn Levy
Filmajánló: Két szórakoztató színész a világ egyik legnagyobb cégénél, a Google-nél nevettet meg mindenkit, így minket is.

Excsajok szelleme (2009) – 03.18., Szombat 18:50, Cool TV

Connor Mead hírességek fotósa, imádja a szabadságot, a jó hangulatot és a nőket ebben a sorrendben. Ő a született agglegény, aki teljesen helyénvalónak tartja, ha konferenciahívás keretében egyszerre szakít három barátnőjével. Az öccsét viszont más fából faragták, és a srác esküvőjére összegyűlő násznép nem tartja túl nagyra a báty csábítási hőstetteit. A legkevesebbre régi haverja, a férfi csáberejére egyedül érzéketlen Jenny értékeli. Úgy néz ki, Connor egymaga képes elrontani az öccse lagziját, de a nagy nap előtti éjszakán kísértet lát: megjelenik neki Wayne bácsi, az egykori nőcsábász agglegény, hősünk örök példaképe. Meglátogatják őt régi barátnői szellemei: magukkal ragadják, elviszik a múltba és a jövőbe, hogy szembenézzen sok elrontott, tönkretett és szétzilált kapcsolatával.

Excsajok szelleme (2009)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus, fantasy
Rendező: Mark Waters
Filmajánló: Itt még a viccesebb énjét láthattuk Matthew McConaughey-nek.

Terminál (2004) – 03.18., Szombat 21:00, Prime

Viktor Navorski New Yorkba utazik, de a John F. Kennedy repülőtéren arról értesül, hogy kelet-európai hazájában egy államcsíny következtében útlevele egy épp nem létező országból való, így nem léphet be Amerikába. Amíg tart a háború, se haza, se máshova nem utazhat, de még csak a repülőteret sem hagyhatja el. Hetek, hónapok telnek el, és világa a Terminálra szűkül. Abszurd világ ez, ahol találkozik jóval és rosszal, kicsinyességgel és nagyképűséggel, de a szerelem is rátalál. Viktor egy idő után maga lesz a reptér csodája, a bürökrácia porszeme és a biztonsági főnök rémálma.

Terminál (2004)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, dráma
Rendező: Steven Spielberg
Filmajánló: Egy legendás rendező, egy legendás színész, egy kis finom humor, egyenlő egy fantasztikus filmmel.

Ha ölni kell (1996) – 03.18., Szombat 22:55, Super TV2

Mississippi állam Clanton nevű városában szörnyű bűncselekmények sorozatára kerül sor. Előbb két fehér férfi megerőszakol és megver egy csupán tíz éves afro-amerikai kislányt, aminek következtében a lány édesapja végez az elkövetőkkel. Tettéért bíróság elé kell állnia, de az előítéletektől terhes délen nem számíthat semmi jóra. Ügyvédei, Jake (Matthew McConaughey) és Ellen (Sandra Bullock) mindent kockára tesznek, hogy igazságos ítéletet harcoljanak ki.

Ha ölni kell (A Time to Kill)

Korhatár: 16+
Stílus: thriller, dráma
Rendező: Joel Schumacher
Filmajánló: Fontos téma egy izgalmas megvalósításban.

Bilko főtörzs (1996) – 03.19., Vasárnap 14:20, Mozi+

Újonc érkezett Bilko főtörzs szakaszába. A fegyelemhez és komolysághoz szokott katona döbbenten tapasztalja, hogy társai, parancsnokukkal az élen, a legkisebb szúnyogra is fogadást kötnek, s a körlet Las Vegas legextrémebb kaszinójával vetekszik. Egy nap azonban veszélybe kerül gondtalan életük, a Pentagon ellenőröket küld a bázisra, méghozzá Thorn őrnagy személyében, aki jó okkal, Bilko halálos ellensége. De Bilkónak nem ez a legnagyobb problémája, barátnője harminc napos ultimátumot adott: ha egy hónap elteltével nem kerül ujjára az aranygyűrű, Bilko ki van rúgva. A leleményes főtörzs azonnal akcióba lép.

Bilko főtörzs (Sgt. Bilko, 1996)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Nat Hiken
Filmajánló: Fergeteges vígjáték Steve Martin-al és Dan Aykroyd-al a főszerepben.

Hacsi – A leghűségesebb barát (2009) – 03.19., Vasárnap 14:40, Prime

Parker Wilson (Richard Gere), az egyetemi tanár egy napon Bedridge-ben a vasútállomáson egy kutyára talál. Wilson hazaviszi a jószágot azzal a szándékkal, hogy majd megkeresi a gazdáját. Felesége, Cate (Joan Allen) nem fogadja szívesen az új négylábút, de végül megbarátkozik a gondolattal. Közben a kutyát elnevezi Hacsinak. A gazdi azonban csak nem akar jelentkezni a megárvult kutyusért.

Hacsi - A leghűségesebb barát /Hachiko: A Dog's Story, 2009/

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, családi
Rendező: Lasse Hallström
Filmajánló: Minden idők egyik legszívbemarkolóbb és legérzelmesebb kutyás filmje.

Focus – A látszat csal (2015) – 03.19., Vasárnap 16:25, HBO

Egy veterán svindler (Will Smith) a szélhámosok királya, de ő is arra vágyik, hogy tovább adhassa megszerzett tudását. Úgy dönt, hogy szárnyai alá vesz egy fiatal, csinos nőt (Margot Robbie), de a dolgok egyre bonyolultabbá válnak, miután elkezdenek érzelmeket táplálni egymás iránt. A férfi ekkor teljesen megszakítja a kapcsolatot tanítványával, majd néhány év múlva már külön utakon járva épp ugyanazt az aranyifjút próbálják meg megkopasztani. Csakhogy nem ők az egyedüliek, akik a mesés zsákmányra hajtanak…

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, krimi, vígjáték, romantikus
Rendező: Glenn Ficarra, John Requa
Filmajánló: Will Smith komoly szinten svindlerkedik.

12 év rabszolgaság (2013) – 03.19., Vasárnap 18:25, Film Café

Solomon Northup egy tisztességes és elismert New York-i hegedűművész az 1840-es évek elején. Egy nap azonban tőrbe csalják, eladják rabszolgának, és a szenvedés olyan formáit kell átélnie, melyet legrosszabb rémálmaiban sem gondolt volna. Helyzete egyre kilátástalanabbá válik, miután a könyörtelen Edwin Eppshez kerül. 12 évet tölt rabszolgaságban, és bár számtalanszor próbálták megtörni, nem adta fel a harcot. A sors végül összehozza egy kanadai áccsal, aki az utolsó reménysugárt jelenti életében.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, történelmi, életrajzi
Rendező: Steve McQueen
Filmajánló: 2013 legjobb filmje!

Az ördög jobb és bal keze (1970) – 03.19., Vasárnap 18:30, Mozi+

Joe hosszú útról tér éppen haza, ám egy kis nézeteltérése támad az egyik útszéli kocsmában. Nem nagy ügy, lepuffant két semmirekellő fejvadászt, az útonállók sebesült foglyát meg befuvarozza a városkába, ahol éppen bátyjával kötözködik három elvetemült fickó. Csupán azon akad fenn, miért visel seriffcsillagot a bátyja. A seriff nem örül különösebben testvérének, mert ismeri. Ahol ő eddig föltűnt, ott mindig történt valami. Most sincs másként, az “ördög jobb kezének” nevezett öcsköst bosszantják a helybéli hatalmasság pökhendi emberei, akik szüntelenül zaklatják a környék mormon telepeseit azért, hogy távozásra bírva ôket, megkaparinthassák földjeiket.

Az ördög jobb és bal keze (Lo chiamavano Trinita, 1971)

Korhatár: 12+
Stílus: western, vígjáték
Rendező: Enzo Barboni
Filmajánló: Terence Hill és Bud Spencer még mindig megunhatatlan.

Bolondok aranya (2008) – 03.19., Vasárnap 18:40, Viasat3

Ben a világ legpechesebb kincsvadásza. A felesége, Tess belefáradt, hogy a férje házasságuk nyolc éve alatt sikertelenül hajszolta a Királynő Hozományaként elhíresült kincset, amely 1715 óta a tenger fenekén hever. A férjével és az álomkergetéssel való szakítás után Tess fedélzetmester lesz egy luxusjachton. Ugyanekkor Ben biztos nyomra bukkan. Jobb híján fellopódzik exneje új munkahelyére és megpróbálja rávenni Nigel Honeycutt-tot, az unatkozó iparmágnást, hogy együtt induljanak kincsvadászatra. Azt azonban nem köti az orrára, hogy nemcsak ők pályáznak a kincsre.

Bolondok aranya 2008

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték, kaland
Rendező: Andy Tennant
Filmajánló: Vasárnapra is jut egy Matthew McConaughey vígjáték, kiegészülve a csodálatos Kate Hudson-al.

Saul fia (2015) – 03.19., Vasárnap 20:00, HBO

Az alkotás az auschwitzi Sonderkommando egy fiktív magyar rabjának történetét meséli el. Saul Ausländer és sorstársai azt a feladatot kapták hogy gyűjtsék össze a gázkamrákba megölt foglyok maradványait, égessék el azokat, majd hamvaikat szórják szét. A krematóriumban élő csoportnak titokban kell tartaniuk a feladatukat, nem tudván, hogy néhány hónap munka után őket is kivégzik. Saul egy nap egy kisfiú holttestére bukkan, és mivel úgy véli, a fiú a saját gyermeke, megkísérli a lehetetlent: találni egy rabbit, aki tisztességes körülmények között eltemethetné őt. Eközben a Sonderkommando a felkelést szervezi, azonban Saul hátat fordít a lázadók vezéreinek. Őt csak egyetlen dolog hajtja: hogy végtisztességet adjon gyermekének.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, thriller
Rendező: Nemes Jeles László
Filmajánló: Oscar-díjas magyar alkotás, amit egyszer mindenkinek érdemes látni.

A király beszéde (2010) – 03.19., Vasárnap 20:00, RTL II

II. Erzsébet királynő édesapja, VI. György bátyja lemondását követően került a trónra. A király erős dadogása miatt nem érezte magát alkalmasnak az uralkodó szerepkörére, és képtelen volt nyilvános beszédet tartani. Számos kezelésen vett rész, miután megismerkedett a liberális Lionel Logue-gal, aki a hagyományostól meglehetősen eltérő módszerének köszönhetően végül vissza tudta adni György önbizalmát és hangját is.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, történelmi, életrajzi
Rendező: Tom Hooper
Filmajánló: Zseniális színészek láthatóak egy zseniálisan kivitelezett produkcióban.

Apafej (1999) – 03.19., Vasárnap 21:00, RTL+

Sonnynak (Adam Sandler) nincsenek nagy tervei az életben, semmiért nem akar felelősséget vállalni, és megpróbálja magát távol tartani a felnőtt élet gondjaitól. Nem is csoda, hogy barátnője egy nap megelégeli mindezt, és faképnél hagyja. Az elkeseredett Sonny azonban nem sokáig foglalkozhat magával, egy nap ugyanis egy kisfiú állít be hozzá azzal, hogy ő Sonny Kínába utazott barátjának törvénytelen fia, akit anyja azért küldött el, mert már nem tudott róla gondoskodni. Sonny úgy dönt, felnő a feladathoz, és megpróbál valódi apaként helytállni.

Apafej 1999

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, vígjáték
Rendező: Dennis Dugan
Filmajánló: A szórakoztató Adam Sandler egyik, ha nem a legjobb filmje.

A bombák földjén (2008) – 03.19., Vasárnap 21:00, Film Café

2007-et írunk, Bagdadot bombázzák. Egy amerikai bombaszakértőkből álló alakulat a legveszélyesebb térségben dolgozik nap mint nap. Feladatuk, hogy minél gyorsabban megtalálják és hatástalanítsák a bombákat. Feladatukat tovább nehezíti a csapat legjobbjai közötti ellentét. Az unszimpátiát azonban félre kell tenniük, hiszen egymásra vannak utalva, és kénytelenek összetartani. Az alakulat tagjai mind másképp élik meg a mindennapokat. Van, aki úgy tesz, mintha a halál nem leselkedne rájuk minden sarkon, de a legtöbben csak arra koncentrálnak, hogy valahogy túléljék a küldetésből hátralévő időt. William James őrmester az előbbi tábort erősíti. Bizalmába fogadja Beckhamet, egy helyi kisfiút, de nem sokkal később a fiú holttestére bukkan egy bombaraktárban, és elindul megkeresni az elkövetőket.

A bombák földjén 2008

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, thriller, háborús
Rendező: Kathryn Bigelow
Filmajánló: A film, amely elhappolta az Avatar elől a legjobb filmnek járó Oscar-díjat.

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·