Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005)

15 meglepő érdekesség a Batman: Kezdődik! című filmről

2068

Érdekességek a Batman: Kezdődik! című filmről

A Batman: Kezdődik! (Batman Begins) című film Christopher Nolan rendező új Batman-sorozatának a történet szerinti első darabja, melyet 2005-ben mutattak be a mozikban. Főszerepben Christian Bale és Liam Neeson látható, mint Bruce Wayne és Henri Ducard. Az alábbiakban következzék néhány érdekesség ezzel a filmmel kapcsolatban.

Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005)

1. A színész, Christian Bale Wayne megformálásához egy fél éves intenzív testépítés eredményeképpen kb. 50 kilót szedett magára, és mivel túl sok izmot növesztett, ebből le is kellett adnia.

2. A legtöbb kaszkadőrmutatvány tényleg Christian Bale kivitelezésében zajlott, csupán azokban a jelenetekben nem ő látható, melyek a Batmobil közelében játszódnak.

3. A forgatás során Chicagóban egy ember véletlenül ütközött a Batmobillal. A sofőr állítólag részeg volt és elmondása szerint azért hajtott neki a Batmobilnak, mert amikor meglátta, azt hitte, hogy egy földönkívüli inváziós űrhajó és pánikba esett.

Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005)

4. Volt egy Batmobil változat, amit a közeli felvételeknél használtak, és egy olyan is, amibe valódi szuperszonikus hajtóművet építettek be.

5. Christian Bale háromszor is berekedt, mikor A Sötét Lovag elváltoztatott hangján szólalt meg.

6. A stáblistában sok Nolan szerepel. John Nolan pl. a nagybátyja a rendezőnek, Patrick Nolan rendőrt alakított a kikötői jelenetben, Tom Nolan inast játszott a filmben. Utóbbiakról nem tudni, ők is rokonai voltak-e a rendezőnek, vagy csak a nevek egyezéséről van szó.

Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005)

7. Míg a korábbi Batman feldolgozásokban a rosszfiúkat Oscar-nyertes színészek alakították, itt fordulat állt be, és a jó oldalon állókat játszatták el Oscar-nyertesekkel.

8. A film egyik jelenetének (metró) forgatása során rengeteg gőzt szabadítottak fel, ami lecsapódott és percekre esőt zúdított a stábtagokra.

9. 2003-ban a tervek szerint Darren Aronofsky rendezte volna a filmet, az alapot pedig Frank Miller legendás Batman: Year One eredet-képregénye adta volna, ám ebből nem lett semmi.

Batman: Kezdődik! 2005

10. A forgatás előtti napon a szereplők és a rendezők a Szárnyas Fejvadász című film megnézésével készültek fel a forgatásra.

11. Rachel Dawes karakterét Christopher Nolan találta ki, egyetlen képregényben sem szerepelt soha.

12. Batman szerepére David Boreanaz, Jake Gyllenhaal és Henry Cavill is esélyes volt. Utóbbi végül, évekkel később Superman jelmezét ölthette magára.

Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005)

13. Felmerült, hogy a fiatal Bruce Wayne és Clark Kent találkoznak – utóbbit Tom Welling játszotta volna -, de sajnos elvetették az ötletet.

14. Marilyn Mansonnak is felajánlották Dr. Jonathan Crane szerepét, míg Alfred Pennyworth szerepét Anthony Hopkinsnak ajánlották fel először.

15. A Ra’s Al Ghul (Ken Watanabe) által a filmben használt nyelv nem japán, de még csak nem is tibeti. Egyszerű halandzsa, amit a színész a forgatás során talált ki.

Batman: Kezdődik! (Batman Begins, 2005)

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrása: mafab.hu)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Filmezzünk!

Filmezzünk!