FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. március 25-26.

Filmajánló a hétvégére – 2017. március 25-26.

13536

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Hidalgo – A tűz óceánja (2004) – 03.25., Szombat 14:00, Film+

Frank T. Hopkins (Viggo Mortensen), a hajdani cowboy annak idején maga volt a két lábon járó legenda, mára azonban a férfi (és kedves lova, a Hidalgo nevű musztáng) napja leáldozott. Hazájuk számkivetettjeiként mindkettejüknek bizonyítania kell, amikor Hopkinst – első amerikaiként – meghívják az arábiai sivatag lélekölő terepén megrendezendő “A tűz óceánja” elnevezésű 3.000 mérföldes túlélési versenyre. Minden induló a győzelmet vágyja, ezért a verseny több lesz, mint a büszkeség és becsület próbája; a versenyzők a túlélésért küzdenek, amikor kihívják maguk ellen a sorsot.

Hidalgo - A tűz óceánja (Hidalgo, 2004)

Korhatár: 12+
Stílus: western, kaland, akció
Rendező: Joe Johnston,

Filmajánló: Egy nagyon jó kalandfilm, és hogy még igaz történet alapján is íródott ez még inkább érdekessé teszi. Lovasoknak kötelező!

Képlet (2009) – 03.25., Szombat 15:40, AMC

Ötven évvel ezelőtt egy iskola avatóünnepségén a gyerekek lerajzolják a jövőt. Egy rajz azonban tartalmaz egy számsort, ami most John Koestler (Nicolas Cage) asztrofizikus kezébe kerül. A férfi döbbenten fedezi fel, hogy a fél évszázad leírt kombináció tartalmazza a múlt és a jövő katasztrófáit. John Dianával, a számsort író lánnyal versenyt fut az idővel, hogy megakadályozzák az egész emberiséget fenyegető katasztrófát.

Képlet (2009)

Korhatár: 16+
Stílus: thriller, sci-fi, akció
Rendező: Alex Proyas,

Filmajánló: Izgalmas és feszült sci-fi, szép lassan adagolja az információmorzsákat és végig érdekes tud maradni anélkül, hogy ez a történet rovására menne.

Őrült, dilis, szerelem (2011) – 03.25., Szombat 16:25, Cool Tv

Cal Weaver (Steve Carell) mindent megkapott az élettől, amire egy férfi vágyhat:  klassz munka, szép ház, helyes gyerekek és ráadásul diákkori szerelmét vette nőül. Ám mégsem felhőtlen a boldogsága, mert kiderül, hogy csodálatos felesége megcsalja és még válni is akar. Cal élete gyökeresen megváltozik, estéit egy közeli bárban tölti, ahol megismerkedik a vagány Jacobbal (Ryan Gosling ), aki feltárja előtte új életének lehetőségeit: csajozás, tivornyák, férfias öltözködés. Cal azonban nem biztos benne, hogy készen áll az új életére.

Korhatár: 16+
Stílus: romantikus, vígjáték, dráma
Rendező: Glenn Ficarra, John Requa,

Filmajánló: Rendkívül szórakoztató romantikus-vígjáték, amit a férfiak nem biztos, hogy értékelni fognak.

Vaklárma (1989) – 03.25., Szombat 18:25, Film+

Wally és Dave amolyan civakodó jóbarátok. Újságosstandjuk van New York egyik forgalmas helyén, és jól kiegészítik egymást: Wally vak, Dave pedig süket. Egy nap hullát találnak a bódéjuk előtt. Nem kétséges, gyilkosság történt. Wally és Dave lesznek az elsőszámú gyanúsítottak, letartóztatják őket. Dave süket, Wally pedig vak, így nem tudnak elég információval szolgálni a rendőrségnek ahhoz, hogy tisztázzák, nem ők a tettesek.

Vaklárma (1989, See No Evil, Hear No Evil)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, akció
Rendező: Arthur Hiller

Filmajánló: Egy felejthetetlen alkotás a két feledhetetlen színésztől, Gene Wildertől és Richard Pryortól.

Határtalan szerelem (2015) – 03.25., Szombat 20:00, HBO

A mai Görögországban játszódó Határtalan szerelem három különálló történetben mesél egy-egy külföldi és görög szerelméről. Mindegyik sztoriban egy másik nemzedék lesz szerelmes egy olyan időszakban, amikor egész Dél-Európát súlyos társadalmi-gazdasági válság rengeti meg, ám a szálak végül összefutnak, és együttesen váltanak ki rendkívüli érzelmi hatást a film minden nézőjéből. A Határtalan szerelem ékes bizonyíték arra, hogy lehet akármilyen küzdelmes az emberek élete, nézhetnek szembe bármekkora nehézségekkel, az igazság, a szépség és az emberség ekkor sem pusztul el, és a szerelem a legsötétebb órákban is virágozhat.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Rendező: Christopher Papakaliatis

Filmajánló: Nagyon érzelmes film, amely olyan igazságokat mondd ki, melyeket az emberek többsége szeret hallani újból és újból.

Míg a jackpot el nem választ (2008) – 03.25., Szombat 20:55, Super TV2

Egy este Joy (Cameron Diaz) és Jack (Ashton Kutcher) egymás mellett kötnek ki a vegasi éjszakában. A buli egy ponton érdekes fordulatot vesz, amikor nem csak, hogy részegen összeházasodnak, ráadásul hatalmas vagyont is nyernek szerencsejátékon. Vajon ki kapja meg a pénzt? Egyik fél sem hagyja magát, és azonnal megkezdődik a küzdelem: vajon kinek sikerül előbb megszabadulnia a másiktól?

Míg a jackpot el nem választ (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Tom Vaughan

Filmajánló: Nagyon szórakoztató film két vicces színésszel! Elsősorban lányos film, de a fiúk sem fognak unatkozni rajta.

Azt beszélik (2005) – 03.25., Szombat 21:00, Viasat3

Sarah (Jennifer Aniston), a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp alakul, mint hitte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel, Beau Burrough-val (Kevin Costner) és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, a románc balul sül el. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd és elképesztő családi titkokra derít fényt: az ő nagymamája volt a Diploma előtt című klasszikus vígjátékot ihlető történet hősnője.

Azt beszélik (Rumor Has It, 2005)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték, dráma
Rendező: Rob Reiner

Filmajánló: Négy remek színésszel a főszerepben egy komolynak szánt romantikus produkció.

Bérgyilkos a szomszédom (2000) – 03.25., Szombat 21:00, Paramount Channel

Oznak becézett Nicholas Oseransky kiégett, házasságába belefáradt fogorvos, aki sivár és eseménytelen életet él. Öt éve impotens, a feleségét már csak az életbiztosítása érdekli. Ekkor azonban beköltözik a szomszédba Tulipán Jimmy, a maffia bérgyilkosa, Oz pedig zavaros bosszúdrámába keveredik.

Bérgyilkos a szomszédom 2000

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Jonathan Lynn

Filmajánló: Egy megunhatatlan alkotás Bruce Willistől.

Éli könyve (2010) – 03.25., Szombat 22:30, RTL Klub

Egy posztapokaliptikus világban járunk. 30 évvel ezelőtt nukleáris katasztrófa történt, mely miatt minden megváltozott. A nap égető, ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, illetve fosztogatók leselkednek a vándorokra. Az ivóvíz kincs. Ebben a világban Éli egy olyan dolgot próbál áthurcolni Amerikán, amelyen az emberiség sorsa múlhat, egy könyvet, melyet mindenáron meg kell védenie. Sajnos úgy néz ki, hogy vannak, akik mindent feltesznek annak érdekében, hogy ezt megszerezzék.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, kaland
Rendező: Albert Hughes, Allen Hughes

Filmajánló: A valaha készült egyik legjobb posztapokaliptikus film Denzel Washingtonal a főszerepben.

Szemtől szemben (1995) – 03.25., Szombat 23:00, Mozi+

Rendőr és rabló mesteri játszmája. Vincent Hanna, a Los Angeles-i detektív fegyveres rablók után nyomoz. A nyomok Neil McCauley bandájához vezetnek, aki éppen a következő rablás tervén dolgozik. A probléma csak az, hogy a két szembenálló férfi egyaránt mestere szakmájának, és bár mindketten tudják, hogy párharcukat csak az egyikük élheti túl, mégis valamiféle tisztelettel övezett barátság alakul ki köztük. Csakhogy a küzdelem elkerülhetetlen.

szemtől szemben 1995

Korhatár: 16+
Stílus: akció, krimi, dráma
Rendező: Michael Mann

Filmajánló: Minden idők egyik legjobb és egyben legizgalmasabb krimije két legendával, Al Pacinoval és Robert De Niroval a főszerepben.

27 idegen igen (2008) – 03.26., Vasárnap 10:20, Film Café

Jane egy segítőkész és fiatal nő, aki folyton esküvőkre és lakodalmakra jár, ám a saját kapcsolatai sehová sem tartanak. Titkon szerelmes a főnökébe, aki azonban Jane húgába, Tessbe szeret bele. Egy nap Jane két esküvő között ingázik, amikor találkozik Kevinnel, a riporterrel, aki úgy gondolja, remek sztorit írhatna Jane-ről. Mivel Kevin egy cinikus és mogorva fickó, az első pillanattól fogva ellenszenves lesz a nőnek. Amikor viszont a húga megkéri, hogy szervezze meg George és az ő esküvőjét, Jane élete talán boldog fordulatot vesz.

James Mardsen - 27 idegen igen /27 Dresses, 2008/

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Anne Fletcher

Filmajánló: Remek kikapcsolódás lehet vasárnap délelőttre eme kiváló romantikus-vígjáték.

Férfibecsület (2000) – 03.26., Vasárnap 13:50, AMC

Bayonne a hírhedt kiképzőközpont, ahová sorkatonaként érkezik meg Carl Brashear. Kemény kiképzőtisztje, Billy Sunday mély ellenszenvvel viseltetik iránta, mivel a déli államok szülötteként komoly előítélettel viseltetik a fekete bőrűek iránt. Brashear azonban nem adja fel, és megmutatja, mire képes. Búvárként nyújtott teljesítményével lenyűgözi Billyt, aki hajlandó kiállni mellette, mikor a férfi bevetés közben elveszíti lábát, és ezért le akarják szerelni. Ezzel azonban magára haragítja sok bajtársát és felettesét.

Férfibecsület (2000)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, életrajzi
Rendező: George Tillman, Jr.

Filmajánló: Az első perctől kezdve érdekes, fenn tartja a figyelmet, néha egy kicsit hatásvadász, de mindenképpen odaillő módon. Férfiaknak kötelező darab!

Nincs kettő négy nélkül (1984) – 03.26., Vasárnap 15:35, RTL Klub

Greg és Elliot furcsa állásajánlat kapcsán találkozik először. Fejenként egymillió dollárért helyettesíteniük kell két riói milliomost, akik nemrégiben életveszélyes fenyegetéseket kaptak. A munka nem tűnik nehéznek: a két vagány pontos hasonmása a két milliomosnak. Néhány probléma mégiscsak felmerül: Greg és Elliot az első pillanattól kezdve ki nem állhatja egymást.
Nincs kettő négy nélkül (Non c'c due senza quattro, 1984)

A legendás páros egyik gyöngyszeme.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: E. B. Clucher

Filmajánló: Ez a hétvége se telhet el Terence Hill és Bud Spencer film nélkül.

A dzsungel könyve (2016) – 03.26., Vasárnap 16:10, HBO

Maugli, akit farkasok neveltek, békében él az állatok világában, ám egyik nap Sir Kánnal, a kegyetlen tigrissel találja szemben magát. Élete ettől a ponttól kezdve veszélyben van, hiszen Sir Kán, akin az Ember régen már sebeket ejtett, ellenségként tekint rá és elhatározza, megöli az embergyereket. Maugli elhagyja farkas családját, hogy csatlakozzon oda, ahol még sosem járt, az emberek világához. Ám útja során számtalan kaland, próbatétel várja és még több veszély leselkedik rá. Társa ebben Bagira, a párduc és Balu, a szabad szellemű medve.

Korhatár: 6+
Stílus: kaland, családi, fantasy
Rendező: Jon Favreau

Filmajánló: Minden idők leglátványosabb feldolgozása egy régi Disney klasszikusnak.

A kezdő (2015) – 03.26., Vasárnap 17:30, HBO2

Egy menő internetes divatcég az esélyegyenlőség nevében idősebb, akár hasonló munkakörben szerzett tapasztalat nélküli álláskeresőknek is lehetőséget ad. Ennek apropóján jelentkezik gyakornoki pozícióba Ben Whittaker. Az elegáns, joviális öregúr felettese a talpraesett, határozott és kissé szeszélyes Jules Ostin lesz, akivel nem éppen zökkenőmentesen indul a közös munka. Idővel azonban kiderül, hogy sok közös van bennük, s a kezdeti távolság egyre szűkül Ben és Jules között.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Nancy Meyers

Filmajánló: Kedves, aranyos, felváltva vicces és (enyhén) drámai hangulatú vígjáték remek színészekkel a főszerepekben.

Starsky és Hutch (2004) – 03.26., Vasárnap 17:45, Paramount Channel

Amikor David Starsky szolgálatban van, nincs, ami megállítsa. Márpedig ő mindig szolgálatban van, mániákus makacssággal üldözi a bűnt és a bűnözőket. Társai nem is bírják a tempót: gyorsabban váltogatja a nyomozó párjait, mint a sebességet imádott, tűzpiros Gran Torinójában. Így kerül mellé Ken Hutchinson, aki szintén nem volna rossz zsaru, csak túlságosan szereti a pénzt, túl laza és tojik mindenkire. Az ösztönei hibátlanok, ám még nincs meggyőzve arról, hogy a törvény kevésbé jövedelmező oldalán kéne maradnia. A két rendőr egy gyilkossági ügyben nyomoz. Hutch egyik informátora és egy túl készséges pomponlány segítségével vetik magukat az ügybe – és keverednek bele egyre mélyebben…

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkben - Starsky és Hutch

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték, krimi
Rendező: Todd Phillips

Filmajánló: Egy szórakoztató páros, Ben Stiller és Owen Wilson még szórakoztatóbb klasszikusa.

Lopott idő (2011) – 03.26., Vasárnap 18:50, Super TV2

A nem túl távoli jövőben alapjaiban rendeződött át az élet: az idő lett az új pénznem, s azé az élet, akié a fizetőeszköz: a gazdagok 25 évesként maradnak, a szegényeknek minden perc drága kincs. Az elkülönülő világok fiatalokra és öregekre oszlanak, a semmitevőkre és a gettóba szorultakra. Az idő teltét karóra mutatja, s ha összeérinti két ember a csuklóját, adhatja-veheti az időt. Amikor itt a vég, egyszerűen megáll a szív. Egy gettóbeli férfi váratlanul rengeteg időt kap egy milliomostól, de gyilkossággal vádolják, és menekülésre kényszerül. Egy gazdag lányt ejt túszul, akivel egymásba szeretnek, a hajszájuk pedig az egész rendszert felforgató irányba tart.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller, sci-fi
Rendező: Andrew Niccol

Filmajánló: A film, amelyben a szó legszorosabb értelmében az idő pénz!

Taxi (1998) – 03.26., Vasárnap 20:00, AMC

Daniel, aki korábban pizzás fiú volt, most a taxi-iparban tapos. Ha azt mondjuk, hogy ez a srác sebességmániás, megközelítőleg sem írtuk le a valóságot. Járgánya a plafonig fel van turbózva, úgyhogy ha rendesen rálép a jobb szélső pedálra, nincs az a rendőrségi radar, amelyik befogná. A balszerencse mégis rátalál Danielre – Emilien, a zsaru képében – akit éppen nyolcadszor húztak meg autóvezetésből. Daniel, ha meg akarja tartani kocsiját, kénytelen elfogadni a zsaru ajánlatát: segítsen neki elkapni azokat a német bankrablókat, akik sorra ürítik ki a város széfjeit, majd szuperjárgányaikon mindig elszelelnek. ” kocsit vezethessen?

12 dolog, amit még biztosan nem hallottál a Taxi című filmről

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték, krimi
Rendező: Gérard Pirès

Filmajánló: Francia filmek megkoronázatlan királya. Egy igazán jó akcióvígjáték!

Hölgy aranyban (2015) – 03.26., Vasárnap 21:50, RTL Klub

Hatvan évvel azután, hogy a második világháború borzalmai elől menekülve elhagyta Bécset, az idős zsidó asszony, Maria Altmann hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét, Adele Bloch-Bauer I. portréját. Tapasztalatlan, de vakmerő fiatal ügyvédjével, Randy Schönberggel hosszas küzdelem elé néznek, amelynek csataterét az osztrák elit világa és az amerikai legfelsőbb bíróság jelenti. Az út során Marianak a családjához kötődő, súlyos tényekkel is szembe kell néznie.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Rendező: Simon Curtis

Filmajánló: Megható és szép dráma egy megtörtént esemény alapján.

Apák és lányaik (2015) – 03.26., Vasárnap 22:15, Duna Tv

A film két idősík között váltakozik: a ’80-as években játszódó történésekben Jake Davis, a Pulitzer-díjas, mentális problémákkal küzdő regényíró özvegyként neveli ötéves kislányát, Katie-t. A jelen idejű cselekmény pedig az immár felnőtt, Manhattanben élő 30 éves Katie mindennapjait mutatja be, aki gyermekkori démonjaival szembeszállva próbálja meg helyes mederben tartani életét.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Rendező: Gabriele Muccino

Filmajánló: Russel Crowe színészi teljesítménye mindig is kiemelkedő volt, de ebben a filmben ismét megcsillogtatta a tehetségét. Egy igazán szívmelengető dráma.

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·