FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. április 1-2.

Filmajánló a hétvégére – 2017. április 1-2.

9689

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Creed – Apolló fia (2015) – 04.01., Szombat 10:40, HBO2

Adonis Johnson (Michael B. Jordan) sosem ismerte legendás apját, a nehézsúlyú világbajnok Apollo Creed-et, aki még azelőtt elhunyt, hogy ő megszületett volna. Ettől még nem kérdéses, hogy a boksz a vérében van, ezért Adonis Philadelphiába, apja és Rocky összecsapásának helyszínére megy. A srác felkeresi a legendás bokszolót, és arra kéri, legyen az edzője. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) meglátja benne az erőt és az elhivatottságot, és szárnyai alá veszi a tehetséget, de az egykori bajnoknak egy olyan „ellenféllel” is meg kell küzdenie, ami sokkal halálosabb veszéllyel fenyegeti, mint bárki a szorítóban.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, sport
Rendező: Ryan Coogler
Filmajánló: A jól bevált recept, azonban Sly már csak edző szerepben keménykedhet.

Rumlis vakáció (2006) – 04.01., Szombat 13:15, Film+

Bob Munro büszke apa és hűséges férj, ám mivel munkája miatt mindezekre alig van ideje, családi életük igencsak romokban. Hawaii-i nyaralást igért feleségének és kölykeinek, ám egy hirtelen ötlet után Bob úgy dönt, hogy inkább egy lakókocsis túrával próbálja felpezsdíteni életüket. Persze van még egy oka minderre: állása is ettől az úttól függ…. Irány Colorado! – de persze semmi sem úgy alakul, ahogy azt a családfő szeretné. Kölykeit a járműbe betuszkolni sem volt egyszerű, de igazán csak akkor lázad fel családja, amikor egyre inkább rádöbbennek a lakókocsis élet hátrányaira. Ha ez még nem lenne elég: találkoznak a Gornicke családdal. Az idegesítően nyájas lakókocsis família elől hiába is menekülnek, valahogy lerázhatatlanok… Ezen a rázós úton természetesen szép lassan egymáshoz rázódnak Munroék.

Rumlis vakáció (Rv, 2006)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, családi
Rendező: Barry Sonnenfeld
Filmajánló: A fantasztikus Robin Williamsel a főszerepben, egy igazán szórakoztató családi vígjátékot kapunk.

Mennyei csodák (2016) – 04.01., Szombat 13:25, HBO

A Miracles from Heaven című filmdráma Christy Beam megtörtént eseményeken alapuló regényének feldolgozásával született meg. Főhőse egy fiatal lány, aki egy rendkívül ritka emésztési betegséggel született, s egy tragikus balesetet követően csodálatos módon meggyógyult.

Korhatár: 12+
Stílus: életrajzi, dráma
Rendező: Patricia Riggen
Filmajánló: Igazán megható, szívszorító történet. Nem csak hívőknek szól a film, hiszen hiába vallásos emberek történetéről van szó, a család, a szeretet és az összetartás a témája.

Az 50 első randi (2004) – 04.01., Szombat 17:05, SuperTV2

Az unatkozó playboy, Henry Roth (Adam Sandler) éli vidám mindennapjait a földi paradicsomban Hawaii-on. Könnyed és kellemes életéhez már csak egy nő hiányzik, és Henry sikeresen bele is fut az elbűvölő Lucybe (Drew Barrymore). A csodálatos együtt töltött első nap után azonban Henryt sokként éri a hír, hogy a lány memóriája egy autóbalesetben menthetetlenül megsérült, emiatt semmire sem emlékszik az előző napból. De a szerelem nem ismer akadályokat, így Henry minden nap nekiáll, hogy újra és újra meghódítsa a lányt.

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkben - 50 első randi

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Peter Segal
Filmajánló: Egy megunhatatlan vígjáték Adam Sandler-től és Drew Barrymore-től.

Mr. Popper pingvinjei (2011) – 04.01., Szombat 17:15, Mozi+

Az év egyik legmulatságosabb családi vígjátékában Mr. Popper (Jim Carrey), a sikeres üzletember szinte mindig hibázik, amikor élete fontos döntéseit kell meghoznia…. de szerencsére megörököl hat imádni való és rendkívüli személyiséggel bíró pingvinfiókát. Lármás és féktelen lakótársai Mr. Popper menő belvárosi otthonát egykettőre idilli jégveremmé változtatják – és az egész életét is fenekestül felforgatják. A klasszikus mesekönyv alapján készült családi vígjáték minden korosztály számára mókás és minden évszakban hűsítő szórakozás!

Korhatár: 12+
Stílus: családi, vígjáték
Rendező: Mark Waters
Filmajánló: Jim Carrey nem ebben a filmben nyújtja élete alakítását, de a család kicsi tagjai biztos jót fognak szórakozni rajta.

Delfines kaland (2011) – 04.01., Szombat 19:20, RTL Klub

A film egy különleges barátság igaz történetét idézi fel. Winter, a delfinborjú belegabalyodik egy mélytengeri csapdába, amit a halászok rákoknak szántak. Az életét egy parton bóklászó kisfiú menti meg – de az uszonyán a kiérkező orvosok sem tudnak segíteni: a közeli állatkórház medencéjében amputálni kell a létfontosságú végtagot. Megmentője azonban nem feledkezik meg róla. Kettejük között őszinte kapcsolat alakul ki, és a fiú mindent elkövet, mindenkit mozgósít, hogy valóra válhasson terve: meggyőz egy háborús sérülteket kezelő orvost, készítsen műuszonyt a delfinnek, és egyre szaporodó segítőivel együtt visszavezeti Wintert az egészséges életbe.

Korhatár: 12+
Stílus: családi, dráma
Rendező: Charles Martin Smith
Filmajánló: Aranyos, pozitív kicsengésű történet, igazi családi mozi, melyben mindenki megtalálhatja a mondanivalót.

Nem kellesz eléggé (2008) – 04.01., Szombat 19:30, Duna Tv

Férfiak és nők. Az egyik a Marsról jött, a másik a Vénuszról, és most kénytelenek együtt élni a Föld nevű bolygón. Csakhogy ez nem mindig megy könnyen, alkalmasint ugyanis egymásba gabalyodnak. Néha őszinték, néha pedig hazudnak, aki pedig azt állítja, hogy kiismerte a másik nemet, az vagy megőrült, vagy hazudik, de még ha teljesen komolyan is gondolja, biztos, hogy téved. A Nem kellesz eléggé néhány baltimore-i fiatal elbénázott, félbehagyott, elfecsérelt vagy félreértett kapcsolatát mutatja be.

Nem kellesz eléggé (He's Just Not That Into You, 2009)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték, dráma
Rendező: Ken Kwapis
Filmajánló: A film nagyon is emberi problémákat és emberi élethelyzeteket mutat be, ráadásul nem is unalmas, sőt, kifejezetten pörgős.

Holtodiglan (2014) – 04.01., Szombat 21:00, RTL II

Nick és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Boldogok, gazdagok, elégedettek ám az ünnep estéjén az ifjú feleségnek nyoma vész, és gyorsan kiderül, hogy a látszat csalt: a pár tele volt félelmetes, sötét titkokkal. Mindenki Nickre gyanakszik, és ő a hazugságaival meg ügyetlen elterelő hadműveleteivel egyre inkább magára tereli a figyelmet. Hiába bizonygatja makacsul, hogy nem tehet semmiről, már csupán az ikerhúga, Margo bízik benne.

Korhatár: 16+
Stílus: thriller
Rendező: David Fincher
Filmajánló: Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb thriller filmje Ben Affleck-el és Rosamund Pike-al a főszerepben.

Ne szórakozz Zohannal (2008) – 04.01., Szombat 22:00, TV2

Zohan Dvir (Adam Sandler), az izraeli kommandós kemény, mint a kő. Mindig akcióra kész, és soha nem vall kudarcot, ha a terroristák elleni küzdelemről, vagy a női szívek meghódításáról van szó. A szíve mélyén azonban Zohan másmilyen életre vágyik. Amerikába akar utazni, hogy ott híres hajszobrász legyen. Egy bevetés közben soha nem látott alkalom nyílik arra, hogy maga mögött hagyja kommandós életét. Megrendezi saját halálát, és felül az első New Yorkba tartó gépre, hogy megvalósítsa álmát. A beilleszkedés azonban nem megy olyan könnyen, mint gondolta.

Ne szórakozz Zohannal! (2008, You Don't Mess with the Zohan)

Korhatár: 16+
Stílus: akció, vígjáték
Rendező: Dennis Dugan
Filmajánló: Eszement akció-vígjáték Adam Sandler-el.

Az utolsó cserkész (1991) – 04.01., Szombat 23:30, Film+

A kiábrándult magándetektív titkosszolgálati pályafutása akkor ért véget, amikor vitába szállt egy korrupt politikussal. A sors összehozza a szintén mélyponton levő egykori profi rögbijátékossal, akinek megölik a barátnőjét. Kényszerű szövetségükből lassacskán barátság születik, s ezt a kötődést tűz, láng és néhány ezer géppisztolygolyó edzi meg. Közös erővel lepleznek le egy összeesküvést…

Az utolsó cserkész 1991

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Tony Scott
Filmajánló: Egy Bruce Willis klasszikus.

Fogtündér (2010) – 04.02., Vasárnap 14:50, Prime

Derek Thompson, a jégkorongliga egyik legkeményebb játékosa, ráadásul nem hisz a mesékben. Nem véletlen, hogy összetöri a legfiatalabb rajongói álmait. Hányaveti magatartása a magánéletében is megmutatkozik, ami a barátnőjével, Carlyval való kapcsolatát veszélyezteti. Ezt tetézi, amikor bemeséli Carly kislányának, Tessnek, hogy a fogtündér nem létezik. Mindez nem marad következmények nélkül. Derek váratlanul a hitetleneket vizsgáló bizottság előtt találja magát, akik két hét tündérlétre ítélik. A férfi azt hiszi, az egész rossz álom csupán. Ám legnagyobb megdöbbenésére szárnyak nőnek ki a hátából.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, családi, fantasy
Rendező: Michael Lembeck
Filmajánló: A kemény csávó, Dwayne Johnson egy nagyon szelíd szerepben tündököl.

Egy becsületbeli ügy (1992) – 04.02., Vasárnap 15:20, Film Café

A tengeri flotta elitalakulatának két katonáját azzal vádolják, hogy meggyilkolták egyik bajtársukat. Daniel O’Kaffee, a fiatal ügyvéd eleinte rutinesetnek véli az ügyet, de kolléganője, Joanne Galloway meggyőzi, hogy fel kellene deríteni a dolog hátterét. Elszánt, kemény munka árán együtt leplezik le a katonai vezetés embereit, akik a gyilkosságra megbízást adtak.

Egy becsületbeli ügy (A Few Good Men, 1992)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, krimi
Rendező: Rob Reiner
Filmajánló: Minden idők egyik legjobb ügyvédes sztorija.

Kőagy őrnagy (1995) – 04.02., Vasárnap 15:50, TV2

Benson Payne őrnagyot egykori katonatársa azzal a feltétellel váltja ki a dutyiból, hogy kiképzője lesz a diákcsapatnak, amely mindig utolsó a katonai diákversenyen. Az őrnagy keresetlen stílusa miatt a srácok fellázadnak. Megpróbálják kikészíteni a katonát, ám a kőagyú Payne-nek hajósodronyból vannak az idegei, és rendkívül kreatív, ha büntetést kell kiagyalnia. Csak az iskola érzéki és csinos tanárnőjét lehet bevetni a férfi ellen.

Kőagy őrnagy 1995

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Nick Castle
Filmajánló: Hihetetlenül szórakoztató kiképzős film Damon Wayans-al az élen.

Francia csók (1995) – 04.02., Vasárnap 16:55, RTL II

A két önjelölt mazochista, az elhagyott Kate és a búskomor Luc, a nagy terv megvalósítása közben számtalan kínos kalandba keveredik a barátok és a lakosság nem kis keserűségére. A rendkívüli páros azonban, részben a közös élmények hatására, részben pedig a mondás bizonyítására, miszerint a hasonszőrűek vonzzák egymást, hamarosan egy végzetes csókban egymásra találnak.

Francia csók (1995)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus
Rendező: Lawrence Kasdan
Filmajánló: Lendületes, stílusos, ötletes, humoros és szórakoztató, amiben Meg Ryan zseniális!

A következő három nap (2010) – 04.02., Vasárnap 18:05, Cool Tv

Lara Brennant (Elizabeth Banks) megölt egy nőt. A bizonyítékok is alátámasztják a gyilkosságot, fellebbezésnek nincs helye, és 20 év börtönbüntetést kap. Férje, John (Russell Crowe) nem tud belenyugodni az ítéletbe, eleinte törvényes eszközökkel próbálkozik, de azok semmilyen eredményt nem hoznak. John felkeresi Damon Penningtont (Liam Neeson), akinek már hétszer sikerült különböző börtönökből megszöknie, és ismeri a dörgést. Így John a tapasztalt Pennington segítségével elkészíti a tervet, hogy hogyan szöktesse meg a feleségét, aki természetesen nem sejt semmit.

A következő három nap (2010)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, krimi
Rendező: Paul Haggis
Filmajánló: Nem túlbonyolított történet, nincsenek látványos jelenetek, ám garantáltan le fog kötni az elejétől a végéig.

Deadpool (2016) – 04.02., Vasárnap 19:30, HBO2

A Különleges Erők egykori katonája, Wade Wilson zsoldosként ténykedik. Miután átesik egy különleges kísérletet, hihetetlen változásokat tapasztal a testén: rendkívül gyorsan képes regenerálódni, bármi is érje. Elhatározza, hogy mebosszulja azokat, aki kis híján tönkretették életét. A ‘kettős személyiségből’ számos vicces szituáció és olykor kínos bonyodalom adódik, ám hősünk remekül veszi az akadályokat.

Korhatár: 18+
Stílus: akció, vígjáték, sci-fi
Rendező: Tim Miller
Filmajánló: Mind a szuperhős ellenesek, mind a szuperhős szeretők szeretni fogják! 18 éven aluliak ne nézzék meg!

A magányos lovas (2013) – 04.02., Vasárnap 19:55, RTL Klub

Egy csapat ranger a minden hájjal megkent bandita, Butch Cavendish bandája után ered, azonban csapdába  esnek, és mindegyiküket kivégzik. John Reid a fehér szellemlónak hála feltámad halottaiból, és bosszút esküszik Butch ellen. Az amerikai bennszülött harcossal, Tontóval az oldalán elindul, hogy felszámolja a korrupciót, és elégtételt vegyen a vadnyugat rettegett bűnözőjén.

Korhatár: 12+
Stílus: akció, western, kaland
Rendező: Gore Verbinski
Filmajánló: Ebben a szórakoztató filmben is hozza a tőle elvártakat Johnny Depp.

Sherlock Holmes (2009) – 04.02., Vasárnap 20:50, Film+

Robert Downey Jr. alakításában láthatjuk a tévedhetetlen detektívet, Sherlock Holmest újra a filmvásznon. A mesteri nyomozó munkát végző Holmes, ebben a feldolgozásban nem csak logikában tűnik ki, de közelharcban is bámulatos. Társával, Dr. Watsonnal (Robert Downey Jr.) életük egyik legnagyobb kihívása előtt állnak, Lord Blackwood után nyomoznak, hogy a Brit birodalom sértetlen maradhasson.

Robert Downey jr. és Jude Law - Sherlock Holmes (2009)

Korhatár: 16+
Stílus: akció, misztikus, thriller, kaland
Rendező: Guy Ritchie
Filmajánló: Robert Downey Jr. újfent bizonyítja, hogy miért ő napjaink egyik legfelkapottabb sztárja.

A csajok bosszúja (2014) – 04.02., Vasárnap 22:00, TV2

Carly (Cameron Diaz) rájön, hogy férje megcsalja, de nem törik össze, inkább bosszúra adja a fejét. Úgy dönt, hogy felkeresi azt a bizonyos másik nőt, Kate-et (Leslie Mann), és együtt leckéztetik meg a hűtlen férfit. Tervükben szerepel a férj egy másik szeretője, Amber (Kate Upton), az ellenállhatatlan bombázó is.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték, romantikus
Rendező: Nick Cassavetes
Filmajánló: A filmet elsősorban hölgyeknek ajánljuk a figyelmébe.

München (2005) – 04.02., Vasárnap 22:15, Duna Tv

1972 szeptemberében a müncheni olimpián palesztin terroristák 11 izraeli sportolót gyilkolnak meg. Az esemény nyomán megindul az izraeli titkosszolgálat, a Moszad egyik legnagyobb nemzetközi akciója, amelynek keretein belül az Avner Kaufman (Eric Bana) vezette titkosügynökök csoportja azt a feladatot kapja, hogy felkutassa és megölje a müncheni terrorakció kitervelőit.

München (Munich, 2005)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, történelmi, thriller
Rendező: Steven Spielberg
Filmajánló: Steven Spielberg valós eseményeken alapuló, mélyenszántó történelmi thrillere egyedülálló módon veti fel a felelősség, a kötelesség, a személyes áldozat és a bosszú kérdéseit.

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·