FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - Egy baba mindenkit kiütött!

Hétvégi bevételi lista, USA – Egy baba mindenkit kiütött!

4292

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. március 31-április 2.

Némi meglepetésre egy új animációs film, név szerint a Bébi úr zárt a legfrissebb hétvégi bevételi lista élén, letaszítva a trónról a harmadik hetében járó A szépség és a szörnyeteg című produkciót. A babás animációs film közel 50 millióval indított a tengerentúlon, ami nem mellesleg jobb kezdésnek számít a klasszikussá váló Shreknél, vagy éppen a nagy sikernek örvendő Így neveld a sárkányodat-nál is. Az ezüstérmes Disney klasszikus nagyon jól tartja magát még mindig. Ezúttal 47 milliót zsebelhetett be Amerikában, amivel együtt már közel van a 900 milliós összbevételhez. Lehet, hogy már jövőhéten, de ami még biztosabb, hogy két héten belül ez az alkotás is csatlakozhat a milliárdosok klubjához.

Viszonylag nagy bukta lett a Scarlett Johansson főszereplésével készült Páncélba zárt szellem. Marketinggel együtt körülbelül 170-180 millióba kerülhetett a manga feldolgozás, ám ennek csak a töredékét, 19 milliót kerestek első hétvégéjükön.

Páncélba zárt szellem (Ghost in the Shell, 2017) - Előzetes

Viszonylag nagy bukta lett a Scarlett Johansson főszereplésével készült Páncélba zárt szellem

Nagyot esett a Power Rangers, de szerencséjükre volt miből veszíteniük. A 100 milliós büdzsét sikerült már most visszahozniuk, így gyakorlatilag mostantól minden bevétel már haszonnak számít. A Kong: Koponya-sziget 40%-ot veszített előző heti bevételeiből, de még így is simán oda tudott érni a legjobb ötbe. Hatodik helyre a Logan – Farkas című legújabb X-men-mozi fért oda, köszönhetően annak, hogy a pozitív kritikák miatt az emberek még mindig nagyon kíváncsiak Rozsomákra. A Top10 hetedik pozíciójában az év horrorszenzációja, a Tűnj el! található. Nem elég, hogy toronymagas kritikai pontszámokat kapott mindenhol, már közel a negyvenszeresét (!!!) visszahozta a 4,5 millió dolláros büdzséjének.

Az Élet című sci-fi, Jake Gyllenhaal-al és Ryan Reynolds-al a főszerepben továbbra sem tündököl. Az űrbéli sci-fi még csak a második hetében jár, de már most is alig tudta átugorni az ötmilliós határt, azonban bukásnak nem mondható a mozi, hiszen az alkotás büdzséje a 60 millió dollárt sem érte el. A Dax Shepard által rendezett Bukós szakasz sajnos bőven 5 millió alatt teljesített, de nem kell csüggedniük, ugyanis 25 millió amerikai dollárt pumpáltak “csak” bele az alkotásba. Az igaz történet alapján készült második világháborús dráma, a Menedék most debütált Amerikában, és nem is szerepelt rosszul. 541 teremben került bemutatásra és 6100 dollár mozinkénti átlagot produkált, ami a hétvége harmadik legjobb átlaga.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Bébi úr – $49M / $108M
  2. A szépség és a szörnyeteg – $47,5M / $876,2M
  3. Páncélba zárt szellem – $19M / $59,1M
  4. Power Rangers – $14,5M / $97,7M
  5. Kong: Koponya-sziget – $8,8M / $477,3M
  6. Logan – Farkas – $6,2M / $585,4M
  7. Tűnj el! – $5,8M / $167,1M
  8. Élet – $5,6M / $50,9M
  9. Bukós szakasz – $4M / $18,2M
  10. Menedék – $3,3M / $3,5M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·