FILMEZZUNK.HU

Újabb ütős bokszfilm a láthatáron! Itt a Chuck első előzetese

4471

Chuck (2017) – Előzetes

Megérkezett a Chuck első előzetese, ami egy életrajzi film Chuck Wepneről, a bokszolóról, aki az inspirációt szolgáltatta a Rocky forgatókönyvéhez. Wepner italkereskedő volt New Jersey  állam Bayonne nevű városában, mellette meg bokszolt, kis helyeken, nem a rivaldafényben. Kemény csávó, karrierje során mindössze kétszer ütötték ki, de nyolcszor eltört az orra és összesen 313 öltéssel varrták össze különböző sebeit. Ali eléggé megverte, de Wepner az 1975 március 24-i meccs kilencedik menetében olyat rávert, hogy a világ kétségkívül legjobb bokszolójára rá kellett számolni.

Chuck (2017) - Előzetes

Stallone látta azt a meccsét, amin Wepner mindkét szemöldöke felszakadt, de nem dobta be a törülközőt, ekkor született meg benne Rocky alakja. Ahogy Rocky Balboa a harmadik részben Hulk Hogan, Wepner a valóságban egy  Andre the Giant nevű pankrátor ellen lépett ringbe, aki kihajította a ringből. Wepner 2003-ban beperelte Stallonét, mondván az ő életét használta fel a Rockyhoz, de engedélyt nem kért hozzá.

Philippe Falardeau rendező Chuck című filmjében a bokszlót Liev Schreiber alakítja, mellett Naomi Watts, Ron Perlman, Elisabeth Moss, Jim Gaffigan, Pooch Hall és Morgan Spector is látható majd. A 2016-os velencei filmfesztiválon bemutatott filmet szerették a kritikusok, és végre talált forgalmazót is, szóval az sem lehetetlen, hogy hozzánk is elér előbb-utóbb.

(Forrás: index.hu)


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·