FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - Brutálisan nyitott Vin Diesel és családja!

Hétvégi bevételi lista, USA – Brutálisan nyitott Vin Diesel és családja!

6142

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. április 14-16.

Ahogy az várható volt, ezen a hétvégén nem sok filmnek teremhetett babér a Halálos iramban 8. bemutatója mellett. Vin Diesel és “családja” nem véletlen vállalta be már nyolcadjára is, hogy újra gázpedálra lépjenek. Amerikában 100 millióval indított, ami ugyan elmarad a vártaktól, azonban világviszonylatban 532 millió dollárt kasszíroztak, ami több, mint kétszerese a produkció büdzséjének. A nyolcrészesre dagasztott autós széria legjobb nyitóhétvégéjét a tengerentúlon egyébként a hetedik felvonás tartja a maga 147 milliós nyitányával. A Bébi úr 15 milliót kaszált harmadik hetében, így már át is lépte a 200 milliós határt, ami egy eredeti történettel rendelkező mesénél nagyszerű eredménynek számít. Az ötödik hetében járó A szépség és a szörnyeteg című Disney adaptáció még mindig hasít, sőt az álomhatárnak számító 1 milliárd dolláros bevételt is sikerült átlépnie. Az alkotók kezdhetik megtervezni a következő Disney szenzációt.

Megáldva (Gifted, 2017)

A Megáldva című dráma, Chris Evans-al a főszerepben második hetére küzdötte fel magát a legjobb tízbe

A Hupikék törpikék – Az elveszett falu nem igazán tudott újítani, így már le is szorult a dobogóról. A sztárparádéval érkező Vén rókák egy hangyányival maradtak el Törpapáéktól, így egy helyet ők is rontottak. A Megáldva című dráma, Chris Evans-al a főszerepben második hetére küzdötte fel magát a legjobb tízbe, köszönhetően annak, hogy megemelték a bemutatótermek számát. Hihetetlen, de az év horrorszenzációja, a Tűnj el! még mindig ott van a TOP10-ben. Nem elég, hogy toronymagas kritikai pontszámokat kapott mindenhol, már több, mint a negyvenszeresét (!!!) visszahozta a 4,5 millió dolláros büdzséjének. Nyolcadik helyen található a Power Rangers, de szerencséjükre már bőven túlteljesítették a 100 milliós büdzsét. Bár, ha számolunk legalább 50-60 milliós marketing költségekkel, akkor még a végén buktává is válhat az alkotás. A tízes bevételi lista utolsó előtti helyén a Jon Gunn által rendezett A Jézus-dosszié található, ami közel 3 millióval növelte az eddigi bevételeit. A szörnyes univerzumot jól megalapozó Kong: Koponya-sziget nem esett sokat, így még épphogy felfért a listára.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Halálos iramban 8. – $100,1M / $532,4M
  2. Bébi úr – $15,5M / $238,8M
  3. A szépség és a szörnyeteg – $13,6M / $1,04Mrd
  4. Hupikék törpikék – Az elveszett falu – $6,5M / $95M
  5. Vén rókák – $6,3M / $35M
  6. Megáldva – $3M / $4,3M
  7. Tűnj el! – $2,9M / $183,5M
  8. Power Rangers – $2,8M / $128,2M
  9. A Jézus-dosszié – $2,7M / $8,4M
  10. Kong: Koponya-sziget – $2,6M / $552,3M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·