FILMEZZUNK.HU
A kör (The Circle, 2017) - Előzetes

Heti mozibemutatók (2017.04.27-től) – Tom Hanks figyel minket!

7732

Heti mozibemutatók – 2017. április 27-től

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! A hét legjobban várt filmje egyértelműen az a thriller, amiben Tom Hanks von mindenkit a figyelme alá, de ezen kívül is akad jó pár érdekes alkotás. A magyarok egy izgalmasnak tűnő krimivel próbálkoznak, illetve a gyerekeknek is készítettek egy animációs mesét, a franciák szokásukhoz híven egy vígjátékkal érkeznek hazánkba, az osztrákok egy dokumentumfilmmel igyekeznek a magyarok kegyeibe férkőzni, míg az amerikaiak gondoskodnak arról, hogy a horror műfaja se hiányozzon az étlapról. No, de lássuk picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

A kör (The Circle)

Mae (Emma Watson) élete teljesen megváltozik, amikor a Szilícium-völgy egyik legnagyobb tech-óriáscégénél kapja meg álmai állását. A lány villámgyorsan lépdel fel a ranglétrán, így a The Circle látnoki vezetője, Eamon Bailey (Tom Hanks) megkeresi, hogy vegyen részt egy úttörő kísérletben, amely feszegeti a magánélet, az etika és a személyes szabadsága határait. A lány igent mond a feladatra, de akkor még nem sejti, hogy a részvétel a kísérletben és minden döntése nemcsak saját, de családja, barátai és az egész emberiség életére és jövőjére hatással lehet.

Korhatár: 16+
Stílus: thriller
Nemzet: amerikai
Hossz: 110 perc
Rendező: James Ponsoldt

A tökéletes gyilkos

A történet főszereplője egy ötvenéves gyilkossági nyomozó, akinek élete romokban a sorozatos családi drámáknak köszönhetően. Most egy olyan ügyben kell nyomoznia, ahol egy huszonéves lány a gyanúsított. Hamarosan már nem csupán a szakmája iránti elkötelezettség, hanem személyes bosszú is vezérelni fogja a bűnügy feltárásában.

Korhatár: 16+
Stílus: thriller
Nemzet: magyar
Hossz: 98 perc
Rendező: Pacskovszky József

Lengemesék

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Nemzet: magyar
Hossz: 64 perc
Rendező: Pálfi Zsolt

Elveszve Párizsban (Paris pieds nus)

Fiona egy kanadai könyvtáros, aki váratlan levelet kap Franciaországban élő nénikéjétől, melyben segítségét kéri. A nénit otthonba zárják, ha nem tesz valamit. Fiona Párizsba utazik, de semmi nem alakul jól: először a csomagját veszíti el, aztán pedig hiába keresi a nénikéjét. Ráadásul ráakaszkodik egy hajléktalan férfi, aki szerelmes lesz a lányba.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Nemzet: francia
Hossz: 83 perc
Rendező: Dominique Abel, Fiona Gordon

Szafari (Safari)

Provokatív új dokumentumfilmjében az osztrák középosztály tagjainak egyik kedvelt szórakozását mutatja meg Ulrich Seidl könyörtelenül őszinte kamerája. A rendező egzotikus vadászatra kíséri el szereplőit, ahol betekintést nyújt az elégedett és tehetős európai polgárok időtöltésébe a távoli afrikai szavannákon.

Korhatár: 12+
Stílus: dokumentum
Nemzet: osztrák
Hossz: 91 perc
Rendező: Ulrich Seidl

The Bye Bye Man – A rettegés neve (The Bye Bye Man)

Amikor három diák beköltözik egy hangulatos, ódon házba nem messze az egyetemüktől, nem is sejtik, milyen hátborzongató titkokkal kell szembenézniük. Először furcsa érmékre, később egy baljóslatú üzenetre bukkannak egy éjjeliszekrény fiókjában. Majd miután szeánszot tartanak a házban, elszabadul a pokol: betegség, hallucinációk, és végül halál.
Ráébrednek, hogy egy démoni lény át akarja venni a tudatuk felett az irányítást. A fiatalok felveszik a harcot a túlvilági ellenséggel, és közben minden erejükkel próbálják megőrizni a halálos titkot… De vajon létezik kiút az ördögi gondolatok útvesztőjéből?

Korhatár: 18+
Stílus: horror
Nemzet: amerikai
Hossz: 96 perc
Rendező: Stacy Title

6,9 a Richter-skálán (6.9 pe scara Richter)

Tony egy 40 éves szerény román színész, akinek még nem született gyermeke. Kapcsolata depressziós feleségével, Kitty-vel egyre unalmasabbá válik. A férfinek is van rigolyája, betegesen fél a földrengésektől. Azzal egyidőben, hogy a bukaresti színházban egy új zenés darab bemutatásra készülnek, Tony a feleségével új házba költözik, illetve felbukkan Tony apja is, akivel már gyerekkora óta nem találkozott. Apja 65 éves és nőcsábász, aki egy diáklányt akar éppen becserkészni magának.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Nemzet: magyar, román, bolgár
Hossz: 116 perc
Rendező: Nae Caranfil

(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · ·