FILMEZZUNK.HU
Testvérei szerint nem a Joker szerepe okozta Heath Ledger halálát

Testvérei szerint nem Joker szerepe okozta Heath Ledger halálát

5146

Testvérei szerint nem a Joker eljátszása okozta Heath Ledger halálát

2008-ban az egész világot megrázta a hatalmas tehetségként számon tartott Heath Ledger halála, amelyet különböző gyógyszerek túladagolása okozott. Az akkor 28 éves színész egyik utolsó szerepeként A sötét lovagban alakította a Jokert, akinek megformálása az évek során elterjedt teória szerint nemcsak, hogy nagyon sokat kivett belőle, de az őrületbe is kergette őt, és egyszersmind a halálához is vezetett. A színészről szóló I Am Heath Ledger című dokumentumfilm premierjén öntöttek tiszta vizet a pohárba.

Heath Ledger érdekességek

A elméletet már sokan igyekeztek cáfolni az évek során, mígnem aztán hosszas hallgatás után a témával kapcsolatban tegnap a néhai színész két nővére: Kate Ledger és Ashleigh Bell is megszólalt az I Am Heath Ledger című új dokumentumfilm premierjén, amelyet a jelenleg zajló Tribeca filmfesztiválon tartottak. A bemutatón Heath Ledger egyik legjobb barátja, Matt Amato beszélgetett a testvérekkel.

Remélem, hogy ellenszerrel szolgálhatunk a pletykákra. Már évek óta szörnyű dolgok terjengenek a világon Heath-szel kapcsolatban.

– kezdte Amato, akitől Bell vette át a szót és felelevenítette a 2008-as időszakot:

Akkoriban minket is nagyon összezavart mindaz, ami elterjedt róla és a Jokerről. Azt rebesgették, hogy depressziós volt és az életébe került a szerep, mire mi meg döbbenten úgy reagáltunk, hogy “Micsoda?!”.

Bell szavaira replikázva végül Kate Ledger fogalmazta meg a lényeget:

Engem komolyan sokkolt az egész, mert tudtuk, hogy Heath nagyon jól szórakozott a forgatáson. Remek humorérzéke volt, amivel azt hiszem csak a család és a barátai voltak tisztában. Élvezte a Joker szerepét és nem igaz az, hogy depressziós lett volna.

Bell és Ledger a Derik Murray rendezésében készült I Am Heath Ledgerben is feltűnnek és mesélnek testvérükről a hozzá közel álló barátokkal, filmesekkel és további családtagokkal együtt. Az alkotás igazi érdekességeit és különlegességeit viszont azok a videofelvételek szolgáltatják, amelyeket maga Heath Ledger készített és amelyek a dokumentumfilmben lesznek először láthatóak.

A film előzetese:

(Cikk forrása, változtatások nélkül: Keresztesi Ferenc / 24.hu)

Mentés


Article Tags: · · · ·