Danny Trejo legjobb filmjei

10 Danny Trejo film, amit vétek lenne kihagyni

2690

Danny Trejo legjobb filmjei

Danny Trejo amerikai színész, aki a leginkább különféle akciófilmek negatív figurájaként vált ismertté a tévénézők számára. Kemény vonású, sebhelyes arcának, jellegzetes bajszának, izmos, tetovált testének köszönhetően korunk egyik legkarakteresebb külsejű színésze. Filmjeiben is ehhez passzoló szerepeket kap (bérgyilkos, elítélt, rosszfiú). Egyike a legtermékenyebb amerikai színészeknek: 1990 óta napjainkig évente legalább 3-4 filmben játszik, de nem ritka az évi 8-10 forgatás sem! Nos, a színész a héten ünnepli születésének a 73. évfordulóját, melynek alkalmából egy csokorba szedtük azt a 10 filmet, amit mindenképpen látni kell tőle.

Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy te melyik Danny Trejo filmet tartod a legalkalmasabbnak arra, hogy toplistánk első helyén szerepeljen!

10. Ragadozók (Predators, 2010)

Egy elit harcosokból álló csapat egy látszólag lakatlan bolygón találja magát. Nem ismerik egymást, de azt sem tudják, hogy kerültek oda. A csapat tagjai az orvos kivételével hidegvérű gyilkosok, ezen a bolygón azonban most nem ragadozók, hanem egyszerű prédák.

Ragadozók (Predators, 2010)

Tudtad, hogy…?

20 év elteltével (Ragadozó, 1987) ebben a filmben jelent meg újra a mozivásznon a klasszikus Predator. A filmet mindössze 53 nap alatt forgatták.

9. Tökös csávó (Bad Ass, 2012)

Frank Vega (Danny Trejo), a vietnami veterán nyugodtan éldegél kicsi házában a külvárosban. Egy napon a helyi buszjáraton azt látva, hogy egy utastársát megtámadják, közbeavatkozik. Valaki levideózza a verekedést, a felvétel pedig eljut a médiához is. “Bad Ass”-ként, ahogy rajongói nevezik, Frank helyi hőssé válik. Később, mikor legjobb barátját megölik, és a rendőrség tehetetlennek látszik, elhatározza, hogy újra akcióba lép az ügyben…

Tökös csávó (Bad Ass, 2012)

8. SherryBaby (2006)

Sherry szeretne végre normális életet élni, azonban ez nem egyszerű, mivel 3 év börtönbüntetés után kell beilleszkednie, igazi anyának lennie. Sherry küzd, de teljesen reményvesztetté váll és feladja. Támogatói nincsenek az új élet kezdéséhez, mivel családja nem szeretné, hogy lánya újra vele legyen, testvére már sajátjának tekinti a kislányt…

SherryBaby (2006)

7. Desperado (1995)

A poros mexióki falu életét felforgatja a rejtélyes idegen zenész érkezése. Hamarosan kiderül, a különös alak nem csak a zenéhez ért, de a fegyverforgatáshoz is. Ő a legendás harcos, El Mariachi, a Zenész, akit a köznép hőseként tisztel, a gonosztevők azonban rettegnek tőle. Azért érkezett a kisvárosba, hogy bosszút álljon a környék önjelölt vezérén, Buchón. Mikor barátai is felbukkannak, elszabadul a pokol.

Desperado (1995)

Tudtad, hogy…?

A legtöbb jelenetben használt fegyver művért fröcskölt az áldozatokra. Ez annyira realisztikus effekteket eredményezett, hogy sok jelenetet ki is kellett vágniuk, hogy a cenzoroknak megfeleljen.

6. Kémkölykök (Spy Kids, 2001)

Gerogrio és Ingrid Cortez egyszerű külvárosi házaspárnak tűnik, szép házzal és két gyerekkel. A valóságban azonban visszavonult szuperkémek, akiket még egyszer visszahívnak egyetlen küldetés erejéig. Eltűnt kémtársaikat kell megtalálniuk, azonban a bevetés nem alakul olyan simán, mint várták, és őket is foglyul ejtik. Az egyetlen reményük, hogy két gyermekük utánuk ered és megmenti őket.

Kémkölykök (Spy Kids, 2001)

Tudtad, hogy…?

A filmet Robert Rodriguez a “garázsában” vágta meg, ami valójában egy jól felszerelt filmstúdió a rendező otthonában, melyet “garázsnak” nevez.“A 10 legjobb Steven Seagal film, amit vétek lenne kihagyni” — KATTINTS IDE!

  

5. Állati kiképzés (Animal Factory, 2000)

Ron börtönbe kerül marihuánaügyletei miatt, ahol a közel két évtizede raboskodó Earl Copan veszi szárnyai alá, akiben felébrednek az apai érzések. Ron az erőszakos környezetben megpróbálja megtalálni a helyét a bandában, miközben ügyvédje azért küzdd, hogy minél előbb kikerüljön a börtön falai közül. Mindeközben Earlnek lehetősége nyílik arra, hogy feltételesen szabadlábra kerüljön, azonban nem mindenki nézi jó szemmel szabadulásának lehetőségét.

Állati kiképzés (Animal Factory, 2000)

4. Volt egyszer egy Mexikó (Once Upon a Time in Mexico, 2003)

El Mariachi (Antonio Banderas) a külvilág elől rejtőzködve tölti mindennapjait, legtöbb idejét a gitárjának szenteli. Egy napon felkeresi őt egy korrupt CIA ügynök (Johnny Depp), hogy keresztülhúzzák Barillo (Willem Dafoe), a hírhedt kartellvezér számításait, aki arra készül, hogy megölje Mexikó elnökét. El Mariachi visszatér a színre, van mit megbosszulnia, de ezúttal nincs egyedül. Társai, Lorenzo (Enrique Iglesias) és Fideo (Marco Leonardi) életüket is feláldoznák a jó ügy érdekében.

Volt egyszer egy Mexikó (Once Upon a Time in Mexico, 2003)

Tudtad, hogy…?

A filmben Salma Hayek ugyanolyan késekkel dobál, mint Danny Trejo a Desperadoban. A Volt egyszer egy Mexikó forgatási munkálatai még 2001-ben véget értek, de a film csak 2003-ban debütált a mozikban.

3. Machete (2010)

Machete (Danny Trejo) egy jól képzett, ám hitehagyott ügynök, aki mostanság fejvadászként tevékenykedik, és felbérlik őt egy korrupt szenátor meggyilkolására. Már a célkeresztben leendő áldozata feje, amikor Machete észreveszi, hogy őt is célba vették – átverték, csapdába csalták, és épphogy csak megússza az orvlövész golyóját. Bosszút fogad, ám még mindig a nyakában liheg valaki…

Machete (2010)

Tudtad, hogy…?

Ez volt Danny Trejo ötödik filmje, amelyben magára öltötte Machete szerepét. Az első a Kémkölykök (2001) volt, melynek három folytatásában is játszott. Ez az első olyan film, amelyben Steven Seagalt a főgonosz szerepében láthattuk.

2. Con Air – A fegyencjárat (Con Air, 1997)

Cameron Poe, az amnesztiával szabadult rohamosztagos épp hazafele tart a Fegyencjáraton, melyen az ország legelvetemültebb bűnözőivel utazik együtt. A rabok  kiszabadulnak, és átveszik a gép felett az irányítást, Poe-nak pedig nem sok ideje marad, hogy visszaszerezze a gépet, mielőtt a rendőrök úgy döntenének, egy ártatlant feláldozva megszabadulnak a fegyencektől.

Con Air - A fegyencjárat (Con Air, 1997)

Tudtad, hogy…?

Nicolas Cage a forgatás előtt Alabamába utazott, hogy tökéletesítse akcentusát. A Las Vegas-i jelenetet a legendás Sand Hotelben vették fel, közvetlenül azelőtt, mielőtt az épületet 1996-ban lerombolták.

1. Szemtől szemben (Heat, 1995)

Rendőr és rabló mesteri játszmája. Vincent Hanna, a Los Angeles-i detektív fegyveres rablók után nyomoz. A nyomok Neil McCauley bandájához vezetnek, aki éppen a következő rablás tervén dolgozik. A probléma csak az, hogy a két szembenálló férfi egyaránt mestere szakmájának, és bár mindketten tudják, hogy párharcukat csak az egyikük élheti túl, mégis valamiféle tisztelettel övezett barátság alakul ki köztük. Csakhogy a küzdelem elkerülhetetlen.

Szemtől szemben (Heat, 1995)

Tudtad, hogy…?

Ez az első film, amelyben Robert De Niro és Al Pacino közös jelenetben játszanak együtt. Bár mindketten szerepeltek az 1974-ben bemutatott A keresztapa 2.-ben, de közös jelenetük nem volt.“A 10 legjobb Steven Seagal film, amit vétek lenne kihagyni” — KATTINTS IDE!

  

Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked melyik a kedvenc Danny Trejo alkotásod!

(Történetek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download