10 legjobb Pierce Brosnan film, amit mindenképpen látni kell

10 legjobb Pierce Brosnan film, amit mindenképpen látni kell

3563

Pierce Brosnan legjobb filmjei

Pierce Brosnan, születési nevén Pierce Brendan Brosnan ma ünnepli 64. születésnapját, melynek alkalmából ezúttal az ő filmjeiből állítottuk össze toplistánkat. Első nagy sikerét az 1981-ben forgatott Újvilági rapszódiának, valamint az 1982-ben induló Remington Steele-nek köszönheti. 1994-ben felkérték James Bond megformálására a soron következő Bond filmbe, az egy évvel később bemutatott Aranyszembe. Ezt követően még háromszor bújt a 007-es ügynök bőrébe. Ám a 007-es ügynök szerepén túl is vannak remek filmjei Pierce-nek. Íme a mi 10 kedvencünk!

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Pierce Brosnan produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Százkarátos szerelem (Love Punch, 2013)

Richard (Pierce Brosnan) és Kate (Emma Thompson) egy elvált házaspár, akik ott szúrnak oda a másiknak, ahol csak tudnak . Bár látszólag ki nem állhatják egymást, barátaik és gyermekeik biztosak abban, hogy újra összejönnek. Egy napon Richard azzal állít be Kate-hez, hogy egy cégpanama miatt minden vagyonukat elveszették. Mindketten Párizsba repülnek, hogy mentsék a menthetőt. Sajnos úgy fest, hogy kudarccal járnak, ám van egy mentő ötletük. A nehéz helyzetükért felelős cég vezetőjének lánya nemsokára férjhez megy, Richard és Kate pedig elhatározza, ellopják az esküvőről a milliókat érő gyémánt nyakláncot. A terv megvalósításában barátaikra is számíthatnak, csakhogy egyikük sem volt mestertolvaj, ráadásul egy kissé talán már idősek is a szakmához.

Százkarátos szerelem (Love Punch, 2013)

Tudtad, hogy…?

Az egyik jelenetben Pierce Brosnan karaktere azt mondja, hogy: “nem mi vagyunk a rózsaszín párduc.” Ez egy utalás A Rózsaszín Párduc (1963) című filmre, melynek története nagyban hasonlít a Százkarátos szereleméhez.

9. Kiút nélkül (No Escape, 2015)

Új tengerentúli otthonukban egy amerikai család egy puccs kellős közepén találja magát, és kétségbeesetten próbálnak menedéket találni egy olyan helyen, ahol a külföldieket azonnal kivégzik.

Kiút nélkül (No Escape, 2015)

Tudtad, hogy…?

Owen Wilson 11 éve játszott utoljára akciófilmben/thrillerben.

8. Mamma Mia! (2008)

Donna (Meryl Streep) sikeres és független nő, szállodát vezet egy kis görög szigeten, és egyedül neveli lányát, Sophie-t (Amanda Seyfried). Elérkezett az ideje, hogy az ifjú Sophie férjhez menjen. Az esküvőre hivatalosak Donna régi barátnői, Rosie (Julie Walters) és Tanya (Christine Baranski), így régi zenekaruk, a Donna és a Dinamók újra összeállhat. Az esküvői készülődés közben Sophie-t  leginkább az apja kiléte foglalkoztatja. Úgy dönt, hogy meghív három férfit Donna múltjából, hátha kiderül, ki a vér szerinti apja. Az esküvő napja eseményekkel teli, új szerelmek bimbóznak és régiek elevenednek fel.

Mamma Mia! /Mamma Mia! 2008/

Tudtad, hogy…?

Pierce Brosnan nek nem árulta el a menedzsere, hogy milyen filmre szerződött. Mindössze annyit mondott, hogy Meryl Streep is játszik benne, és Görögországban lesz a forgatás. Brosnan saját bevallása szerint bármit elvállalt volna, csak hogy egy filmben játszhasson a színésznővel.

7. Próbatétel (Butterfly on a Wheel, 2007)

Abby és Neil Warner tökéletes házasságban élnek. A tökéletes élet azonban rémálommá válik, mikor egy férfi elrabolja lányukat, Sophie-t. Tom Ryan egy jégszívű szociopata, akinek semmi veszítenivalója nincs. A közönséges emberrablónál azért is veszélyesebb, mivel nem a pénzre fáj a foga. Ő a Warner házaspár 10 év alatt felépített példás életét akarja szétrombolni. Különböző szörnyűséges követeléseket küld a szülők felé. Az idő fogy, a téboly pedig egyre növekszik…

Próbatétel (Butterfly on a Wheel, 2007)

6. Az utolsó gyémántrablás (After the Sunset, 2004)

Stanley FBI-ügynök már hosszú évek óta nyomoz a tolvajpáros után, és nem hajlandó elhinni, hogy Max tényleg hátat fordított a múltjának. Szerinte a két jómadár csak azért települt át a trópusi paradicsomba, hogy ellopjanak egy több milliót érő gyémántot, amelyet a sziget mellett lehorgonyzott jachton állítanak majd ki. Igaza van: ha Lolát nem is, de Maxot izgalomba hozza a dolog. Kezdetét veszi a macska-egér játék?

Tudtad, hogy…?

Chris Tucker és Jackie Chan részére felajánlottak egy cameoszerepet, amely szerint amerikai rendőröket alakítottak volna (utalván a Csúcsformában sorozatra, amit szintén Brett Ratner rendezett), de nem fogadták el.

 Ezt se felejtsd elolvasni: “A 10 legjobb Al Pacino film, amit vétek lenne kihagyni” — KATTINTS IDE!!!

  

5. A világ nem elég (The World is Not Enough, 1999)

A 007-es ügynöknek (Pierce Brosnan) ezúttal egy olajmágnás árván maradt lányát kell védelme alá vennie, akit a  gonosztevő, Renard fenyeget. A bűnöző nem csak mindenre elszánt, de rendkívül veszélyes is, mivel egy baleset következtében nem érez fájdalmat. Bondnak azonban nem csak védence miatt kell aggódnia. A titkosszolgálatot is támadás fenyegeti.

A világ nem elég (The World is Not Enough, 1999)

Tudtad, hogy…?

Pierce Brosnan 3. alkalommal bújt James Bond bőrébe, míg ez a 19. hivatalos James Bond-film a szériában.

4. Szellemíró (The Ghost Writer, 2010)

A Szellemíró (Ewan McGregor) egy tehetséges angol író, aki híres emberek helyett írja meg azok önéletrajzát. Művei csupa bestsellerek, nagyon érti a dolgát. Az ügynöksége meggyőzi őt arról, hogy vállaljon el egy igazi nagy melót. Itt a soha vissza nem térő alkalom, a Szellemíró pedig kap is rajta. A brit ex-miniszternek, Adam Langnek (Pierce Brosnan) kell segítenie befejezni az emlékiratait. A férfi az USA-ba utazik, hogy meglátogassa Langet a villájában. Ám alighogy munkához kezdenek, a politikust háborús bűncselekményekkel vádolják meg.

Szellemíró (The Ghost Writer, 2010)

Tudtad, hogy…?

Egy ideig úgy volt, hogy a főszerepet Nicolas Cage fogja alakítani, de amikor elnapolták a forgatást, Cage-et kitették a produkcióból. A forgatás Németországban zajlott, leginkább azért, mert Roman Polanskit, a rendezőt korábban kitiltották az Egyesült Államokból.

3. A nemesi ház (Noble House, 1988)

Folytatódik a két hatalmas kereskedőcsalád, a Struan és a Brock, több évszázados küzdelme Ázsia legelső cégének, a Nemes Háznak a birtoklásáért. Ebben a harcban minden fondor megengedett és hiteles képet kapunk Hong Kong sajátos tőzsdei világáról, titkos kínai társaságokról, a nyugati és a keleti világ kémszervezeteinek módszereiről, szerelemről, kábítószer- és fegyverkereskedelemről, korrupcióról, bankárokról, csempészekről, szövevényes tervekről.

A nemesi ház (Noble House, 1988)

2. Dante pokla (Dante’s Peak, 1997)

Harry Dalton geológus a Cascade-hegység lábainál fekvő kisvárosba, Dante’s Peakbe érkezik, hogy a közelben lévő, aktivizálódott vulkánt megvizsgálja. Az eredmények nyugtalanítóak, ám a lakosság reménykedik, hogy nem lesz baj. A helyszínre érkezik Dalton főnöke is, aki az újabb mérések alapján azt állítja, hogy nem fenyeget a kitörés veszélye. Dalton azonban másként látja a helyzetet. Az egyetlen, aki hisz a megérzésének, Rachel Wando, a városka polgármestere, akivel kölcsönös vonzalom alakul ki. Amikor Dalton jóslata valóra válik, szörnyű katasztrófa fenyegeti a várost.

Dante pokla (Dante's Peak, 1997)

Tudtad, hogy…?

Eredetileg úgy volt, Michael Douglas játssza a főszerepet. A vulkanikus hamut újságpapírból készítették. Minden kráternél forgatott jelenetet a St. Helen hegynél filmeztek.

1. Halj meg máskor! (Die Another Day, 2002)

James Bond huszadszorra tért vissza a filmvászonra, de ebben az epizódban is ugyanazt az eleganciát és precizitást hozza, amit az elmúlt negyven évben megszokhatott tőle a közönség. A 007-es ügynök kalandjai ezúttal Koreán, Hongkongon, Kubán, Izlandon és Londonon át vezetnek, hogy megkadadályozza egy újabb világháború kitörését. Bond szorosan a rejtélyes milliomos, Gustan Graves nyomában jár, és Jinx személyében ismét egy gyönyörű segítőre talál.

Halj meg máskor! (Die Another Day, 2002)

Tudtad, hogy…?

Elnézést kérek. Elfelejtettem kopogni.” – Mikor Pierce Brosnan részt vett a castingon, ezzel a mondatával győzte meg Michael G. Wilson-t és Barbara Broccoli-t, hogy ő a legalkalmasabb a James Bond szerepre. A Halj meg máskor! volt Pierce Brosnan utolsó James Bond szerepe.

 Ezt se felejtsd elolvasni: “A 10 legjobb Al Pacino film, amit vétek lenne kihagyni” — KATTINTS IDE!!!

 Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Pierce Brosnan produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download