Tina Fey érdekességek

Nyolc dolog, amit nem tudtál a bohókás színésznőről, Tina Fey-ről

891

Tina Fey érdekességek

Tina Fey, születési nevén Elizabeth Stamatina Fey elsősorban színésznőként tevékenykedik, azonban írónőként, komikusként és producerként is kipróbálta már magát. Olyan ismert sikerfilmekben szerepelt eddig, mint a Bajos csajok, a Bébi mama, a Lódító hódító vagy a Lánytesók. A nagyközönség azonban A stúdió című sorozatból ismerheti leginkább, amivel két Golden Globe-ot és egy Emmy-díjat is sikerült már nyernie. A színésznő ma ünnepli 47. születésnapját, melynek alkalmából íme 8 meglepő érdekesség az életéről.

Tina Fey (Született: 1970. május 18., Upper Darby)

 

1. Tina Fey desanyja görög, Píreuszban született, az apja ágán pedig német, skót és angol származású.

2. Tina az Upper Darby High Iskolába járt, ahol kitűnő tanuló volt, tagja volt az énekkarnak, a dráma klubnak, és a tenisz csapatnak, és társ-szerkesztője volt az iskolai újságnak, a Makknak.

Tina Fey

3. Az amerikai televíziózás egyik nagy sztárja, A stúdió (The 30 Rock) című, hatszoros Emmy-díjas és hatszoros Golden Globe-díjas sorozat írója, producere, főszereplője, és a Saturday Night Live egyik állandó parodistája, írója. Ő volt a Saturday Night Live első női komikusa.

4. Tina Fey eredetileg csak producerként működött volna közre A stúdió című sorozatban, azonban az NBC ragaszkodott ahhoz, hogy csatlakozzon a színészgárdához. Egyedül ő és Alec Baldwin tűnik fel minden egyes epizódban.

Tina Fey érdekességek

5. A Parancsolgató nadrág című önéletrajzi könyve, a The New York Times sikerkönyv listáján öt hétig volt a csúcson.

6. 2010-ben átvette a Mark Twain Díjat az Amerikai Humorért, a valaha volt legfiatalabb győztese a díjnak.

Tina Fey érdekességek

7. Felkerült a People magazin, az 50 Leggyönyörűbb Ember listájára 2003-ban, és a People magazin által összeállított, a 100 Legszebb Embere között szerepelt 2007, 2008 és 2009 években.

8. Jeff Richmond-al való esküvője, görög ortodox szertartással 2001. június 3-án volt. A párnak két lánya van Alice Zenobia Richmond (született 2005. szeptember 10.) és Penelope Athena Richmond (született 2011. augusztus 10.).

Tina Fey érdekességek

 

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download