Érdekfeszítő detektív filmek

8 izgalmas detektív film, amitől garantáltan okosabbá válsz

13433

Érdekfeszítő detektív filmek

Mi is tudjuk, hogy szórakoztatóak az új Sherlock Holmes filmek, ám csavarosnak, fordulatosnak és meglepőnek semmiképpen nem mondanánk őket. Egy látványos és laza esti kikapcsolódásra természetesen tökéletesek, de ha Te ennél többre vágysz, akkor inkább ezt a nyolc filmet javasoljuk! Íme 8 izgalmas detektív film, amitől garantáltan okosabbá válsz!

Természetesen a detektív filmek palettája jóval nagyobb, mint ez a nyolc film, ezért kérünk benneteket írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, ha kihagytuk a ti kedvenc témával kapcsolatos alkotásotokat.

1. Angyalszív (Angel Heart, 1987)

Harry Angel (Mickey Rourke), a mellőzött magándetektív ellátogat a Harlembe, ahol megbízást kap egy Louis Cyphre (Robert De Niro) nevű fura alaktól egy eltűnt személy megkeresésére. Nyomozása közben a sokszínű spirituális világba botlik. Van itt vudu, fekete mágia, fehér mágia, szellemidézés és rengeteg vér.

Angyalszív (Angel Heart, 1987)

2. Memento (2000)

Leonard Shelby (Guy Pearce) minden áron meg akarja találni azt, aki megerőszakolta és megölte a feleségét. Azonban gyógyíthatatlan betegsége miatt, nem képes friss élményeket tárolni a memóriájában. Hogy bosszút állhasson, dokumentálnia kell minden lépését, de a szálak bonyolódásával mindenki gyanússá válik, beleértve önmagát is.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

3. A Zodiákus (Zodiac, 2007)

San Franciscóban egy őrült, de zseniális sorozatgyilkos szedi az áldozatait. A rendőrség képtelen a nyomára bukkanni, a lakosság körében pedig lassan eluralkodik a pánik: a gyilkosságok között látszólag nincs összefüggés. A gyilkos pedig játékba kezd a rendőrséggel és az újságokkal, rejtélyes, kódolt üzenetekben kommunikálva. Paul Avery (Robert Downey Jr.) újságíró és Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal) rajzoló bíznak abban, hogy képesek megfejteni az üzeneteket, és elkapni a Zodiákus névre keresztelt arctalan pszichopatát.

Zodiákus (Zodiac, 2007)

4. Mystery Road (2013)

Egy bennszülött származású detektív egy őslakos tinédzser lány halálának ügyében nyomoz az ausztrál pusztaságban.

Mystery Road (2013)

5. Egy gyilkos agya (Mindhunters, 2004)

Harris (Val Kilmer), az FBI tisztje egy csapat ügynökjelöltet oktat a sorozatgyilkosok pszichológiai személyiségrajzának technikájáról. A profilkészítés meglehetősen elvont tudomány, ezért Harris úgy gondolja, egy kis gyakorlati tréning sokat segítene diákjain. Az ügynöktanoncokkal együtt felkerekedik, hogy az FBI egy külvilágtól elzárt szigetén egy szimulált gyilkossági ügy segítségével gyakorolhassák a tanulók a profilalkotás folyamatát. A gyakorlat azonban túl jól sikerült: valaki ugyanis sorra gyilkolja a diákokat. Az életben maradottak számára most valóban élet-halál kérdése,hogy megtanulták-e a leckét – ki kell deríteniük, melyik társuk a sorozatgyilkos, mielőtt maguk is áldozattá válnának…

Egy gyilkos agya (Mindhunters, 2004)

6. Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential, 1997)

A film az ötvenes évek Los Angelesébe vezet, a korrupció, a bűnözés és a fény városába. Jack Vincennes (Kevin Spacey) afféle kirakatzsaru. Tévédrámák tanácsadója, mindig elegáns, magabiztos. Sid Hudgeons (Danny DeVito) pletykalapot szerkeszt, amely híres embereket csal tőrbe és leplez le. Aztán a fülest átadja Jack barátjának, aki teljes rivaldafényben aratja le a babért. Egy gyilkossági ügy felderítésén két kollégájával, Eddel (Guy Pearce) és Buddal (Russell Crowe) dolgozik együtt. Ám ez az ügy nem olyan, mint a többi, szerelem és árulás nehezíti az életüket.

Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential, 1997)

7. A tetovált lány (Män som hatar kvinnor, 2009)

Harriet Vanger (Ewa Froling) negyven éve tűnt el nyomtalanul a családja – a nagy hatalmú Vanger klán – birtokában álló szigetről. Holtteste sosem került elő, ám nagybátyja meg van győződve arról, hogy unokahúga gyilkosság áldozata lett, a tettes pedig az egyik családtag. Megbízza Mikael Blomkvistot (Michael Nyqvist), egy vesztes sajtóper miatt éppen munkanélküli újságírót, és Lisbeth Salandert (Noomi Rapace), a kegyetlen és tetovált hackert, hogy nyomozzanak az ügyben. Mikael és Lisbeth alaposan beletenyerelnek egy 40 éve történt gyilkosságsorozatba, s minél mélyebbre ásnak, annál nagyobb veszélybe kerülnek…

A tetovált lány (Män som hatar kvinnor, 2009)

8. A törvény nevében – sorozat – (True Detective, 2014)

Martin Hart (Woody Harrelson) és a különc Rust Cohle (Matthew McConaughey) 17 éve együtt nyomoztak egy meggyilkolt lány ügyében. Hosszú ideig úgy tűnt, sikerült felgöngyölíteniük az esetet, azonban amikor új nyom kerül elő, mindkettejüket kihallgatják a korábbi eset kapcsán. A törvény nevében cselekménye párhuzamosan játszódik a napjainkban és múltban, míg végül összeáll a kép, és talán végre az elkövető kilétére is fény derül.

A törvény nevében (True Detective, 2014)

Természetesen a detektív filmek palettája jóval nagyobb, mint ez a nyolc film, ezért kérünk benneteket írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, ha kihagytuk a ti kedvenc témával kapcsolatos alkotásotokat.

(Ötletek: Brightside; Detektív filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download