20 legjobb film a szerelemről, amit feltétlen látnod kell

20 legjobb film a szerelemről, amit feltétlen látnod kell

88546

Legjobb filmek a szerelemről

Már több ezer – talán millió – romantikus alkotás készült a filmtörténelem során, ám az emberek évről-évre vágynak az új szerelmi sztorikra. Valószínűleg azért tud ilyen sikeres lenne ez a téma, mert a szerelemről szóló filmek mindig a közönséghez szólnak, át tudjuk érezni, bele tudjuk élni magunkat mi is ebbe az állapotba.

Alábbi cikkünkben 20 olyan filmet mutatunk be, amik különböző időkben, különböző műfajokban játszódnak, de egyvalami mindegyik produkciót összeköti: az igaz szerelem.

1. Az 50 első randi (50 First Dates, 2004)

Az unatkozó playboy, Henry Roth (Adam Sandler) éli vidám mindennapjait a földi paradicsomban Hawaii-on. Könnyed és kellemes életéhez már csak egy nő hiányzik, és Henry sikeresen bele is fut az elbűvölő Lucybe (Drew Barrymore). A csodálatos együtt töltött első nap után azonban Henryt sokként éri a hír, hogy a lány memóriája egy autóbalesetben menthetetlenül megsérült, emiatt semmire sem emlékszik az előző napból. De a szerelem nem ismer akadályokat, így Henry minden nap nekiáll, hogy újra és újra meghódítsa a lányt.

Az 50 első randi (50 First Dates, 2004)

2. Káprázatos holdvilág (Magic in the Moonlight, 2014)

Wi Ling Soo minden idők legünnepeltebb bűvésze nem más, mint egy mogorva, zsémbes, angol férfi, Stanley Crawford (Colin Firth), aki nem mellesleg ki nem állhatja azokat, akik azt állítják, hogy képesek igazi varázslatra. A neves bűvészt meggyőzi legjobb barátja, Howard Burkan (Simon McBurney), hogy látogasson el a Catledge családhoz, és leplezzen le egy fiatal és bájos látnokot, Sophie Bakert (Emma Stone). Sophie édesanyjával (Marcia Gay Harden) érkezett a Catledge család hívására, akik szeretnének kapcsolatba lépni egy elhunyt személlyel. Brice (Hamish Linklater), az ifjú Catlidge nyomban fülig beleszeret az ifjú látnokba. Crawford pedig tanácstalanul áll a helyzet előtt, hogyan lehet, hogy csak ő látja a nyilvánvalót: Sophie csak egy csaló.

Káprázatos holdvilág (Magic in the Moonlight, 2014)

3. Micsoda nő! (Pretty Woman, 1990)

Edward Lewis, a sikeres és jóképű üzletemben Los Angelesbe utazik, és az egyik este megismerkedik egy örömlánnyal, Viviannel, aki még új a szakmában. A férfi másnap minden hátsó szándék nélkül felajánlja a nőnek, hogy legyen a partnere az üzleti héten, Vivian pedig örömmel fogadja el az ajánlatot. A nő varázsának a jégszívű üzletember sem tud ellenállni.

Micsoda nő! /Pretty woman, 1990/

4. Szerelem (Amour, 2012)

A film középpontjában egy egymást kamaszként szerető idős párizsi értelmiségi házaspár áll. Miután az asszony két egymást követő agyvérzésben megbénul és magatehetetlenné válik, férje nem hajlandó feleségét kórházba küldeni, hanem ő maga ápolja.

Szerelem (Amour, 2012)

5. Szerelmünk lapjai (The Notebook, 2004)

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) első látásra megkedvelték egymást, és a kezdeti rokonszenvből szerelem alakult ki. Noah csóró munkásgyerek, Allie gazdag felsőosztálybeli értelmiségi lány. Szerelmüket Allie szülei nem nézik jó szemmel, anyja szerint ugyanis a lány sokkal jobbat érdemel, és mindent elkövet, hogy szétválassza őket. Évekkel később Allie és Noah ismét összetalálkozik, és szenvedélyük is fellángol. Allie-nek döntenie kell, hogy kinek vagy minek akar megfelelni. De vajon miért olyan különleges ez a történet, és miért kell ezt minden nap elmondani?

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Szerelmünk lapjai című filmről - Ryan Gosling

6. Titanic (1997)

A történelem leghíresebb tengeri katasztrófája volt a Titanic óceánjáró 1912. április 15-i jéghegynek ütközése. Egy tizenhét éves lány és egy fiatalember szerelmi kapcsolatának szemszögéből élhetjük át a tragédiát. A zárt, angliká- nus világban élő fiatal hölgy szemét az élet igazi dolgaira a nehéz sorsú fiú hívja fel. Szerelmük beteljesülésébe azonban nem csak a jéghegyek szólnak bele…

A legismertebb színész párosok jelenkori filmtörténetünkbenHa új filmekre vágysz a szerelemről, had ajánljuk figyelmedbe ezt a cikkünket is: “A 7 legjobb romantikus film 2016-ból, amit vétek lenne kihagyni” — KATTINTS IDE!!!7. A makrancos pasas (Il bisbetico domato, 1980)

Elia elszigetelve él Rovinj közelében Voghera-ban. Nem szereti a várost, viszont szereti a társaságot. Zavarja, ha nőket lát és ha felborul a vidéki béke. Csak a gazdasszonya Mámi, aki megtűrt személy a házában. Ám egy napon a szép Lisa autója elromlik a farm mellett, aki később összefut Eliával. A nő hamar beleszeret a nőgyűlölő pasasba.

A makrancos pasas (Il bisbetico domato, 1980)

8. Tűzbiztos házasság (Fireproof, 2008)

Caleb és Catherine két éve házasodtak össze. Az egykor boldog párt azonban mára reménytelenül eltávolították egymástól a karrierrel, a házimunkával és az anyagiakkal kapcsolatos viták. Miközben arra készülnek, hogy elindítják a válási procedúrát, az apja arra kéri Calebet, tegyen még egy utolsó próbát a házassága megmentésére. A “The Love Dare”-program valójában negyven napos kísérlet a párkapcsolat rendezésére. Caleb rááll erre, ám megkeseredett felesége elutasítja ezt a lehetőséget. A férfi kétségek közt vergődik: hogyan várható el tőle, hogy olyan valakit szeressen, aki esélyt sem ad erre.

Tűzbiztos házasság /Fireproof, 2008/

9. Elfújta a szél (Gone With the Wind, 1939)

Az amerikai polgárháború idején egy georgiai ültetvényes lánya,  Scarlett O’Hara beleszeret a szomszéd birtokos fiába, Ashley azonban unokatestvérét választja helyette. Scarlett sorsát élet és halál, frigy és pusztulás kíséri, de egy ismeretlen férfi, Rhett Butler feltűnése mindent megváltoztathat.

Elfújta a szél (Gone With the Wind, 1939)

10. Séta a múltba (A Walk to Remember, 2002)

Landon (Shane West) a középiskolában igazi menő arcnak számít. A legnagyobb örömöt az jelenti számára, ha a gyengébbekkel gonoszkodhat. Ám egyszer balul sül el egy tréfája, és büntetésként közösségi munkát kell végeznie. Részt kell vennie a színdarabban, korrepetálnia kell a többieket, és hasonló, nem túl menő feladatokat kell ellátnia. Eközben ismerkedik meg Jamie-vel (Mandy Moore), aki az iskola csodabogarának számít. A lány elvarázsolja Landont.

Séta a múltba

11. Dirty Dancing – Piszkos tánc (Dirty Dancing, 1987)

Nyár, szerelem tánc. A hatvanas évek elején Baby (Jennifer Grey), a fiatal lány szüleivel tölti vakációját egy luxus nyaralóhelyen, ahol megismerkedik a sármos tánctanárral, Johnnyval (Patrick Swayze), aki örökre megváltoztatja életét. A két fiatal szerelemre lobban egymás iránt, bár a gazdag szülők aligha néznék jó szemmel kapcsolatukat. Mindez azonban nem érdekli Babyt, aki, mikor Johnnynak táncpartnerre lesz szüksége, azonnal beáll mellé.

Dirty Dancing - Piszkos tánc (1987)

12. Büszkeség és balítélet (Pride & Prejudice, 2005)

A 18. század végén játszódó történetben a Bennet-nővérek világa alaposan felfordul, mikor egy jómódú agglegény, Mr. Darcy érkezik társaival nyári rezidenciájára, Bennet-ék szomszédságába. Mikor Elizabeth megismerkedik a jóképű és sznob férfival, a felhőtlen boldogság helyett hamarosan a két nem klasszikus háborúskodásának kellős közepében találják magukat…

8 dolog, amit nem gondoltál volna a Büszkeség és balítélet című filmrőlHa új filmekre vágysz a szerelemről, had ajánljuk figyelmedbe ezt a cikkünket is: “A 7 legjobb romantikus film 2016-ból, amit vétek lenne kihagyni” — KATTINTS IDE!!!13. A nagy Gatsby (The Great Gatsby, 2013)

New York 1922-ben hihetetlen fejlődésnek indult. A gazdag, titokzatos és jóképű Jay Gatsby a fényűző partijaival a társaság középpontja. A nők imádják, a férfiak irigykedve néznek rá. Ám főhősünk szörnyű titkokat rejteget, amely mindent megváltoztathat az életében.

Leonardo Dicaprio - A nagy Gatsby /Great Gatsby, 2013/

14. Igazából szerelem (Love Actually, 2003)

A történet helyszínét London városa adja, amit inkább szomorkás időjárásáról, mintsem romantikus hangulatáról szoktak ismerni. Itt él és esik szerelembe többek között a nőtlen miniszterelnök, egy árva kisfiú, a kivénhedt rocksztár, és egy kiábrándult író. Az élet nem habostorta, valakinek összejön, valakinek nem, és valaki pont ezért érezheti magát szerencsésnek, vagy éppen szerencsétlennek, hogy eltalálta Ámor nyila. A szövevényes szerelmi szálak összegubancolódásához és kibontakozásához tökéletes alaphangulatot ad a karácsony előtti elvarázsolt világ. A végkifejlet boldogsággal teli, vagy izgalmasan bonyodalmas, esetleg keserédes, de mindenesetre sosem unalmas.

Igazából szerelem /Love Actually, 2003/

15. P.S. I Love You (2007)

Holly (Hilary Swank) és Gerry (Gerard Butler) csodálatos házasságban élnek, de a férfi egy betegség következtében meghal. Holly teljesen összetörik, nem akar tovább élni. Gerry még halála előtt gondolt felesége jövőjére, és hamarosan elkezdenek érkezni azok az üzenetek, amelyeket előre felvett. Az elsőt a lány harmincadik születésnapján kapja, melyben Gerry megkéri, hogy mozduljon ki otthonról. A gyászoló özvegy az üzeneteken keresztül szép lassan visszatalál az élethez.

P.S. I Love You (2007)

16. Ház a tónál (The Lake House, 2006)

A szerelem nem ismer határokat, nem csak térben, de időben sem. Kate (Sandra Bullock) és Alex (Keanu Reeves) a tóparti ház postaládáján keresztül két évnyi távolságból folytat egymással levelezést. A szokatlan kapcsolat mindkettőjük életét örökre átformálja.

Ház a tónál, 2006

17. Ha eljön Joe Black (Meet Joe Black, 1998)

A halál felkeresi a gazdag embert. De a halál most az egyszer nem veszi olyan komolyan a feladatát, egy kicsit vakációzna. A gazdag ember hálából körbevezeti az életben. A halálnak tetszik a mogyoróvaj meg a gazdag ember szép leánya. Ez aztán sok bonyodalmat szül, de azért a végén majdnem minden jó lesz, s durrognak a petárdák.

Ha eljön Joe Black (Meet Joe Black, 1998)

18. A szerelem hullámhosszán (Sleepless in Seattle, 1993)

Sam (Tom Hanks) felesége halála óta egyedül neveli fiát. Bár mindent megtesz, hogy a kisgyerek semmiben se szenvedjen hiányt, nem tud szabadulni az egyedüllét érzésétől. Karácsony este kisfia betelefonál az egyik rádióműsorba, hogy a rádióhallgatóktól kérjen segítséget apja számára. Annie (Meg Ryan), aki lelkes hallgatója a rádióműsornak, meghallja az adást, amiben Sam beszél magáról, és úgy érzi, meg kell ismernie az idegent.

A szerelem hullámhosszán (Sleepless in Seattle, 1993)

19. Sztárom a párom (Notting Hill, 1999)

William London festői részén könyvkereskedőként dolgozik. Csendesen éli az elvált, csalódott férfi életét, míg a világhírnév be nem toppan ajtaján. Anna Scott híres amerikai színésznő nem csak a filmvásznon csodás. William el sem hiszi szerencséjét, mikor másodszor is véletlenül összetalálkoznak. Ezt már nem szabad annyiban hagyni! Lassan, romantikusan ismerik meg egymás valódi életét, amely igen szokatlan mindkét fél számára. Annát mindenhova kíséri a szenzációhajhász újságírók hada. A jó hír nem maradhat titokban. A színésznő amerikai barátja is hamarosan feltűnik a színen, korántsem barátságos szándékkal…

Sztárom a párom (Notting Hill, 1999)

20. Angyalok városa (City of Angels, 1998)

Seth (Nicolas Cage) egy angyal, aki a holtak lelkét vezeti az öröklétbe. Még soha nem tapasztalta a halandó létet, nem tapintott és nem ízlelt még korábban. Az egyik kórházban egy napon megpillantja Dr. Maggie Rice-t (Meg Ryan), az ügyes és szépséges sebésznőt. Seth-nek hatalmában áll megmutatkozni Maggie előtt, de a lány túl misztikusnak találja a nem hétköznapi találkozást. Seth összeismerkedik az egyik pácienssel, Nathaniel Messingerrel (Dennis Franz), aki azt állítja, hogy egykor ő is angyal volt, de saját akaratából alászállott, és a halandók életét választotta. Seth nagy döntésre szánja rá magát, de a dolgok nem éppen úgy alakulnak, ahogy tervezte.

Angyalok városa (City of Angels, 1998)

Van Neked is kedvenc filmed a szerelemről? Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentbe, hogy bővíthessük listánkat!

 Ha új filmekre vágysz a szerelemről, had ajánljuk figyelmedbe ezt a cikkünket is: “A 7 legjobb romantikus film 2016-ból, amit vétek lenne kihagyni” — KATTINTS IDE!!!

  

(Történetek forrása ITT és ITT)

//bluegirl//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download