FILMEZZUNK.HU
Heti mozibemutatók – 2017. június 8-tól

Heti mozibemutatók (2017.06.08-tól) – Tom Cruise beköszön!

6101

Heti mozibemutatók – 2017. június 8-tól

A héten terveznél moziba menni, de nem tudod, hogy mit nézz meg? Segítünk! A héten valószínűleg Tom Cruise lesz a hazai mozik főszereplője, de rajta kívül is lesz egy-két finomság a mozivásznakon. Látható lesz a fiatalon elhunyt Anton Yelchin utolsó filmje, érkezik egy német-dán-norvég koprodukcióban készült dráma, a bolgárok egy komoly alkotással akarnak a magyarok kegyeibe férkőzni és végül, de nem utolsó sorban Mundruczó Kornél új rendezése is a héten debütál a magyar filmszínházakban. Lássuk hát picit bővebben, hogy mik is lesznek e hét csütörtökétől a friss heti mozibemutatók!

A múmia (The Mummy)

Egy ősi hercegnő, akinek életét annak idején igazságtalanul elvették, napjainkban feléled eltemetett kriptájában, és mindazt a rosszindulatot és bosszúvágyát, amivel az elmúlt évezredeket magányosan összezárva töltötte, most az emberekre zúdítja.

Korhatár: 16+
Stílus: kaland
Nemzet: amerikai
Hossz: 120 perc
Rendező: Alex Kurtzman

Porto 35mm (Porto)

A francia Mati (Lucie Lucas) és az amerikai Jake (Anton Yelchin) élete egy pillanatra összeér a legendás egyetemi városban, Portóban, és ezt a pillanatot ismerhetjük meg ebben az álomszerű, borongós szerelemtörténetben.

Korhatár: 16+
Stílus: romantikus, dráma
Nemzet: lengyel, portugál, francia, amerikai
Hossz: 76 perc
Rendező: Gabe Klinger

A kertész titka (Rosemari)

Esküvői vacsoráján a fiatal újságírónő, Unn Tove pár órás újszülöttet talál a női mosdóban. A gyereket át kell adnia a gyámhivatalnak. 16 évvel később feltűnik az ajtajában egy eltökélt és energikus lány: ő az egykori csecsemő, aki most meg akarja találni biológiai szüleit. Együtt kezdenek keresésbe. Kutatásuk során megismerkednek egy bogaras egykori bokszolóval és filmproducerrel, akinek az elbeszélése révén körvonalazódik egy szabad szerelem és egy súlyos titok története.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: német, dán, norvég
Hossz: 95 perc
Rendező: Sara Johnsen

Az óra (Slava)

A történet Bulgáriában játszódik. Egy visszavonulni készülő vasúti munkás rengeteg pénzt talál a síneken, s azzal rögtön a rendőrséghez fordul. Julia Staikova, a Közlekedési Minisztérium PR igazgatója úgy dönt, a férfit a korrupciós botrányról való figyelemelterelésre fogja felhasználni. Egyszerű élete áldozatul esik a bürokrácia káoszának.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: bolgár
Hossz: 101 perc
Rendező: Kristina Grozeva, Petar Valchanov

Jupiter holdja

A Jupiter holdja a hitről, a megváltódásról, a csoda lehetőségéről szól, egy különös barátság történetén keresztül. Egy menekülő fiút, Aryant (Jéger Zsombor), meglőnek a határon. Csodálatos módon levitálni kezd. A menekülttábor racionális, meghasonlott orvosa, Dr. Stern (Merab Ninidze) kimenekíti őt, mert üzletet lát a fiú különös képességében. Útlevelet ígér neki. A fiú rááll a kétes szövetségre. A csodával való találkozás azonban felbolygatja az orvos életét. Új válaszokat kell találnia mindenre amiben eddig hitt.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Nemzet: magyar
Hossz: 100 perc
Rendező: Mundruczó Kornél

(Heti mozibemutatók történetei itt és itt)
(Heti mozibemutatók: címlapkép forrása)

//milos//


Article Tags: · · · · · · ·