FILMEZZUNK.HU
Natalie Portman érdekességek

Nyolc dolog, amit nem tudtál Natalie Portmanről

4436

Natalie Portman érdekességek

Natalie Portman Oscar- és Golden Globe-díjas izraeli származású amerikai filmszínésznő, aki ma ünnepli születésének a 36. évfordulóját. Első szerepét a Léon, a profi c. filmben kapta, melyben Jean Reno partnere volt, de az igazi ismertséget az új Csillagok háborúja-trilógia hozta meg számára, melyben Padmé Amidala szenátort alakította. Születésnapja alkalmából ezúttal róla mutatunk be néhány érdekességet, amit nagy valószínűséggel még nem hallottak a kedves Olvasók.

Natalie Portman

 

1. Natalie Portman eredeti neve Neta-Lee Hershlag. Az amerikai Shelley és az izraeli Avner Herschlag egyetlen gyermeke. Apja termékenységi szakértő és nőgyógyász, anyja pedig háztartásbeli. Natalie annyira idegenkedik ettől a kifejezéstől, hogy az interjúkban inkább művésznek nevezi őt, mondván, hogy a háztartás zökkenőmentes vezetése és a főállású anyaság is művészet.
2. 1994-ben jelentkezett egy gyerek szerepére, aki összebarátkozik egy középkorú emberrel Luc Besson filmjében, a Léon, a profiban. Kicsivel azután, hogy megkapta a szerepet, Natelie felvette nagymamája leánykori nevét színpadi névként, ezzel a család identitását és magánéletét védve. A Léon, a profi 1994. november 18-án került bemutatásra, ez a nap volt Natalie filmes debütálása.

Natalie Portman

3. Anyai felmenői zsidók voltak, akik Ausztriából és Oroszországból emigráltak az USA-ba (vezetéknevüket Edelstein-ről Stevens-re változtatták). Apai felmenői szintén zsidók voltak, ők Lengyelországból és Romániából költöztek Izraelbe. Apai nagyapja, akinek szülei meghaltak Auschwitzban, közgazdaságtani professzor volt, Romániában született dédnagyanyja pedig brit kém volt a második világháború alatt.
4. Mielőtt beválogatták a Star Wars előzmények stábjába, sosem látta az eredeti filmeket, nem tudott különbséget tenni a Star Wars és a Star Trek között sem. Natalie Portman nem tudott ott lenni a film premierjén, mert éppen akkor zajlottak az érettségi vizsgái. Natalie többször is hangoztatta, hogy “…szívesebben vagyok okos, mint híres”, ezért a Csillagok háborúja filmek forgatásával egy időben a Harvard pszichológia szakán tanult; 2003-ban végzett.

Star Wars I. rész - Baljós árnyak (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, 1999)

5. 2006-ban azt nyilatkozta, hogy Izraelben sokkal inkább zsidónak érezte magát és hogy gyerekeit nagyon szeretné zsidónak nevelni: “Nálam mindenképpen elsőbbséget élvez, hogy a gyermekeimet zsidónak szeretném nevelni, de a végső dolog az, hogy legyen valakim, aki jó ember és társ.”
6. A Fekete hattyú (2010) című film egyik szerepének kedvéért közel 10 kilót leadott, ami aztán kifizetődött a színésznőnek, hiszen a szezon végi filmes gálán Oscar-díjjal jutalmazták játékát. A filmmel kapcsolatban a rendező, Darren Aronofsky azt nyilatkozta, hogy Natalie Portman nemcsak hogy egy évig balett-tanárhoz járt, amíg készült a szerepre, de saját zsebből is fizette az órákat, amíg nem találtak befektetőket a filmhez.

Fekete hattyú (2010)

7. Angolul és héberül folyékonyan beszél, ezeken kívül még franciául, németül, japánul és spanyolul tud társalogni.
8. Kedvenc színésze Ben Kingsley, színésznője Audrey Hepburn, Jane Fonda, Meryl Streep és Diane Keaton.

Natalie Portman

 

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrásai: starity.hu, wikipedia.hu, mafab.hu)

//milos//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · ·