FILMEZZUNK.HU
Tim Allen legjobb filmjei

7 fergeteges Tim Allen vígjáték, amit feltétlen látnod kell

9967

Tim Allen legjobb filmjei

Tim Allen 1953. június 13-án született Denverben, az Egyesült Államokban, legidősebbként az öt fiútestvér közül. Karrierjét 1975-ben komikusként kezdte, első fellépésén fogadásból vett részt Detroitban, ahol nemsokára a tévébe is bekerült, hamarosan pedig Los Angelesben lett a The Comedy Store rendszeres fellépője. Allen végül sorozatszínészként tett szert hírnévre: 1991-től 1999-ig az ABC szappanoperájának, a Home Improvementnek (Házi barkács) volt a főszereplője, melynek utolsó szezonjában epizódonként 1 millió dollár fölötti gázsit kapott. 1994-es filmje, a Télapu családi filmként óriási bevételt hozott, és ebben az évben két bestseller könyve is megjelent.

Születésnapja alkalmából ezúttal az általunk legjobban kedvelt Tim Allen filmekből készítettünk összeállítást. Hozzászólásba jöhetnek további tippek!

7. Összekutyulva (The Shaggy Dog, 2006)

Dave Douglas (Tim Allen) kerületi ügyész kapja a nagy botrányt kavaró ügyet, a tiltott állatkísérletekkel vádolt laboratórium védelmét. Egy véletlen folytán Dave megfertőződik a szupertitkos, genetikai mutációt előidéző szérummal, amelynek hatására kutyává változik. Miután a családja befogadja a feltűnően okos blökit, ő is szembesül végre a valósággal. Dave mit sem szeretne jobban, mint újra normális életet élni.

Összekutyulva (The Shaggy Dog, 2006)

6. Totál káosz (Big Trouble, 2002)

Miami ege alatt nemcsak napsütésben élnek az emberek. Ott is éppen elég az árnyék és a sötétség. Valaki egy furcsa aktatáskát “felejt” a városban. Egyvalakinek nagyon fontos, hogy megszerezze a táskát. Arthur Herk korrupt üzletember hírében áll. Két bérgyilkos éppen ki akarja nyírni, amikor a táskára vadászik. Közben Arthur elhanyagolt felesége és lánya új szerelmük tárgyát keresik házon kívül. A táskának nyoma vész, azonban egyre többen tűnnek fel, rendőrök és ügynökök, akik pedig éppen azt keresnék…

Totál káosz (Big Trouble, 2002)

5. Kelekótya karácsony (Christmas with the Kranks, 2004)

Luther Kranknek tele a hócipője a karácsonnyal. Feleségével egyetértésben úgy dönt, hogy fittyet hány a szomszédság elvárásainak meg a december táji közerkölcsnek, és melegebb éghajlatra utazik a szeretetünnep cirkusza elől. Már kész az utazólista, már haragosuk az egész utca, amikor a házaspár Peruban élő lánya bejelenti, hogy odahaza szeretne karácsonyozni. A Krank házaspárnak egy napja van arra, hogy helyreállítsa a békét az utcabeli családokkal és békés karácsonyi otthont teremtsen – hóemberestül, ajándékostul, cukormázastul.

Krankék a Kelekótya karácsonya (Christmas With the Kranks, 2004)

4. Faterok motoron (Wild Hogs, 2007)

Az ember soha nem öregszik ki a vagányságból. A négy középkorú jóbarát elhatározza, hogy egy hétvégére maga mögött hagyja a hétköznapok nyomorúságait, felveszi a bőrdzsekit, és motoron keresztülvágtatnak a végtelen amerikai országúton. Mindez azonban nagyobb kihívást jelent számukra, mint gondolták volna, és hamarosan felmerül bennük a fájó gondolat: lehet, hogy már túl öregek az ilyesmihez.

Faterok motoron (Wild Hogs, 2007)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·