FILMEZZUNK.HU
Courteney Cox érdekességek

7 meglepő érdekesség a szülinapos Courteney Cox-ról

10015

Courteney Cox érdekességek

Courteney Cox amerikai színésznő, producer és rendező. Leghíresebb szerepei Monica Geller a nagy sikerű Jóbarátok című sorozatban, Gale Weathers a Sikoly című franchise-ban, és Jules Cobb a Született Szinglik című sorozatában. A Golden Globe-ra is jelölt színésznő a napokban ünnepli születésének az 59. évfordulóját, melynek alkalmából íme néhány érdekesség az életéről.

Courteney Cox érdekességek

1. Szülei 1974-ben elváltak, apja Floridába költözött, anyja pedig ismét megházasodott. Courteney érettségi után Washingtonba ment építészetet tanulni, ám hamar otthagyta az egyetemet a modellkedés kedvéért.

2. Egy videoklipnek köszönheti a karrierjét. Voltaképpen betáncolta magát a filmvilágba, ugyanis először Bruce Springsteen videójában, a Dancing in the Dark-ban szerepelt 1984-ben. Akkoriban ő építészetet tanult, ám ez a jelenet alaposan megváltoztatta életét.

Courteney Cox érdekességek

3. Cox 1987-ben debütált a mozivásznon, játszott a He-Man – A világ ura (1988), a Selyemgubó 2. – A visszatérés (1988) és a Curiosity Kills (1989) című alkotásokban, majd 1994-ben karrierje fordulópontjához érkezett, amikor megkapta Monica Geller szerepét a Jóbarátok című sorozatban. Kollégáival a legjobban fizetett sorozatsztárok egyikévé vált, a tíz évadot megérő szituációs komédia világszerte hatalmas sikert aratott.

4. A Jóbarátok hatodik évadjának premierje volt az első rész azután, hogy Courteney Cox és David Arquette összeházasodtak, és a színésznő nevet változtatott, így a főcímben minden szereplő neve mögé hozzátették az Arquette szót, az epizódot pedig Courteney-nek és Davidnek dedikálták, akik összeházasodtak.

Jóbarátok /Friends, 1994/

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · ·