FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - Brutálisat bukott a Transformers 5!

Hétvégi bevételi lista, USA – Brutálisat bukott a Transformers 5!

6787

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. június 23-25.

Hogy kié lesz az aranyérem a hétvégén, ahhoz kétség sem férhetett, viszont a Transformers: Az utolsó lovag alkotói biztosan nem számítottak ilyen silány kezdésre. Amerikában mindössze 45 milliót tudtak összehozni három nap alatt, ami egy 217 millió dollárba kerülő szuperprodukciónál gigakevésnek számít. Ennél még a Verdák 3. része is jobban indított 8 millióval a múlt héten. Azt mondanunk sem kell, hogy toronymagasan a ez a leggyengébb kezdés az eddgi öt rész közül. Michael Bay nagy szerencséje, hogy nem csak az USA-ban mutatják be a mozik, így valamennyire lehet kozmetikázni az összesített eredményen.

Szinte hihetetlen, de a második és a harmadik pozícióban található Verdák 3. és Wonder Woman centire pontosan ugyanannyit kerestek, így holtverseny alakult ki kettejük között. Az autós mese átlagosnak mondható 50% körüli esést produkált egy héttel ezelőtti teljesítményéhez képest, míg a csodanő tartja remek formáját, amit legjobban az mutat, hogy alig vesztett a bevételeiből.

Wonder Woman (2017) - Előzetes

Az év eddigi egyik legnagyobb meglepetése, a Wonder Woman tartja remek formáját

A 47 Meters Down című cápás horror-thriller negyedik helye némi meglepetés, viszont a költségvetését nem hozta le senki. A hétvégi bevételi lista ötödik helyére esett vissza a Tupac Shakur rapper életéről szóló All Eyez on Me, ami hatalmasat (77%) zuhant. A Tom Cruise nevével fémjelzett, a kritikusok által a földbe döngölt A múmia már nyereséget termel, kérdés, hogy a Universal megelégszik a nemzetközi “sikerrel”, vagy a hazai bevételeket veszi figyelembe. Már csak a hetedik helyen található, de közelít a 700 millió dollárhoz a Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja, ami részükről egyáltalán nem meglepetés. Nyolcadik a Csajok hajnalig című korhatáros vígjáték, ami nem túl acélos számokat produkált most sem. Még jó, hogy csak $20 millióba fájt a Sonynak. A kilencedik pozícióba Alsónadrág Kapitány fért oda a maga 4 milliós bevételével. A galaxis őrzői 2. nyolcadik hetében már nem annyira hasít, de még mindig ott tud lenni a legjobbak között.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Transformers: Az utolsó lovag – $45,3M / $265,2M
  2. Verdák 3. – $25,1M / $141,2M
  3. Wonder Woman – $25,1M / $652,8M
  4. 47 Meters Down – $7,4M / $24,2M
  5. All Eyez on Me – $5,8M / $38,6M
  6. A múmia – $5,8M / $342,1M
  7. Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja – $5,2M / $677,8M
  8. Csajok hajnalig – $4,7M / $24,2M
  9. Alsónadrág Kapitány – $4,2M / $71,9M
  10. A galaxis őrzői 2. – $3M / $851,2M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·