FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. július 1-2.

Filmajánló a hétvégére – 2017. július 1-2.

8980

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje a tévéből!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Éjszaka a múzeumban (2006) – 07.01., Szombat 14:10, Mozi+

Larry élete nem úgy alakul, ahogy szeretné, és amikor legújabb találmányával is felsül, kénytelen  éjjeliőrként munkát vállalni a Természetrajzi Múzeumban. Már az első éjszaka elképszető kalandokat él át: a kiállított dinoszauruszok, vadállatok és történelmi alakok egyszer csak életre kelnek, az életét pedig maga Theodoe Roosevelt menti meg. Larry nem akar csalódást okzoni fiának azzal, hogy ismételten kirúgják, ezért minden erejével a múzeum megmentéséért küzd.

Éjszaka a múzeumban (Night at the Museum, 2006)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, fantasy, kaland
Rendező: Shawn Levy
Filmajánló: Remek délutáni kikapcsolódás lehet az egész családnak.

Brooklyn (2015) – 07.01., Szombat 16:30, HBO

Az 1950-es években a fiatal ír emigráns, Ellisa Lacey (Saorise Ronan) az amerikai álmot kergetve New Yorkba megy. A kínzó honvágya csakhamar enyhülni látszik, amikor beleszeret Eilis-ben (Domhall Gleeson), azonban a helyzete korántsem olyan rózsás, mint arra egy friss szerelem mellett számítani lehetne, ugyanis választania kell két férfi és két ország – az Egyesült Államok vagy Írország – között.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Rendező: John Crowley
Filmajánló: Csodálatos történet egy elsöprő szerelemről és a kínzó honvágyról. Főként a drámák, valamint a romantikus filmek kedvelőinek ajánlott a megtekintése.

Valentin nap (2010) – 07.01., Szombat 16:40, Cool Tv

Los Angelesben a szerelmesek világnapján, február 14-én, vagyis Valentin napon sok minden történik egyszerre: egy virágárus kész megkérni barátnője kezét, egy bébiszitter úgy döntött, hogy itt az ideje megszabadulni a szüzességétől, mindeközben a nagyszülei kapcsolata válságos időszakot él meg, egy általános iskolai tanár afférba keveredik egy nős orvossal, egy női katona összebarátkozik egy üzletemberrel, egy indiai étterem tulajdonosa pedig egy pandzsábi esküvőre készülődik.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Garry Marshall
Filmajánló: Tele van híresebbnél híresebb szereplőkkel, akik miatt mindenképp megéri megnézni ezt a filmet.

Vaklárma (1989) – 07.01., Szombat 16:55, Film+

Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érzi. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, amelyet most Wally cipel magával. És ebben az érmében egy olyan microchip van, melyre sokaknak fáj a foga.

Vaklárma (1989, See No Evil, Hear No Evil)

Korhatár: 12+
Stílus: thriller, vígjáték
Rendező: Arthur Hiller
Filmajánló: Egy megunhatatlan, fergeteges vígjáték két legendás színésszel.

Kamukém (2001) – 07.01., Szombat 19:20, Paramount Channel

Buck Yuen élete nem is lehetne unalmasabb: eladóként dolgozik, így nem csoda, hogy már nappal is csak álmodozik. Egy nap, ösztöneire hallgatva egy gyanús férfi nyomába ered. Amikor rájön, hogy a férfi a közeli ékszerüzlet kirablására készül, vakmerően fejest ugrik az akcióba, hogy meghiúsítsa a rabló tervét. Később találkozik Liuval, a magánnyomozóval, aki meggyőzi, hogy bújjon egy rendkívül gazdag üzletember rég eltűnt fiának a bőrébe. Buck belemegy a dologba, ám nem is sejti, hogy milyen macska-egér játszmába keveredett…

Kamukém (2001)

Korhatár: 12+
Stílus: thriller, vígjáték, akció
Rendező: Teddy Chan
Filmajánló: Remek Jackie Chan vígjáték remek harcművészeti megoldásokkal

Zűr az űrben (1996) – 07.01., Szombat 19:20, Viasat3

Egy távoli bolygón Swackhammer (Danny DeVito) ördögi tervet eszel ki. Mivel vidámparkjából hiányoznak a vendégcsalogató látványosságok, elrabolja Tapsi Hapsit (Billy West) és társait. Tapsinak remek ötlete támad, kihívja fogva tartóit egy kosárlabda meccsre, s ha győznek, szabadon távozhatnak. A szerencsétlen kis szörnyeknek esélyük sincs nyerni, ezért ellopják a Föld legnagyobb kosarasainak tehetségét. A szörnyek drasztikus átváltozáson esnek át, a Bolondos Dallamok hőseinek segítségre lesz szüksége, amit meg is találnak Michael Jordan (Michael Jordan) személyében.

Space Jam - Zűr az űrben (1996)

Korhatár: 12+
Stílus: fantasy, vígjáték, sport, animáció
Rendező: Joe Pytka
Filmajánló: Egy remek kevert stílusú klasszikus. Az egész családnak remek szórakozást nyújt.

Az elítélt (2008) – 07.01., Szombat 20:00, AMC

Wade Porter, a szerető családapa, aki előtt fényes jövő áll, hirtelen mindent elveszít, amikor véletlenül megöli a rablót, aki betör az otthonába. A gyilkosságért elítélt Wade-nek a következő három évet egy szigorított fegyintézetben kell eltöltenie, ahol a társadalmi szabályok többé nem érvényesek. Amikor közös cellába kényszerítik a hírhedt tömeggyilkossal, valamint el kell szenvednie a szadista börtönőr által levezényelt kínzásokat, Wade rájön, hogy élet-halál harcot kell vívnia a “legkeményebb elítélt” címért – csak így élheti túl a börtönt.

Az elítélt (2008)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, krimi
Rendező: Ric Roman Waugh
Filmajánló: Aki a börtönfilmeket szereti, az nem fog csalódni a filmben, mert igazi jó kis börtön dráma. Érdekes, érdekfeszítő, fordulatos és nagyon elgondolkodtató.

Oscar (1991) – 07.01., Szombat 20:45, Film+

Angelo Provolone (Sylvester Stallone) ismert és megbecsült tagja az alvilágnak. Alkohol-csempészésből igen szép vagyonra tett szert, gyönyörű házzal és csodaszép feleséggel büszkélkedhet. Egy napon haldokló apja megesketi fiát, hogy felhagy a törvényszegéssel, a bűnözéssel és jó útra tér. Csakhogy a bűnös élet nem akar szakítani vele. Sőt, minden összeesküszik ellene: felbukkan egy lány, aki Angelót apjaként tünteti fel. Megjelenik az érzékeny lelkű nyelvészprofesszor, dr. Poole, aki a nap végén, mint vőlegény távozik. A szexis szobalány a felfordulás közepén kilép, ám nem a megfelelő kofferral távozik.

Oscar (1991)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, krimi
Rendező: John Landis
Filmajánló: Stallone felejthetetlen alakítása a maffiavezér szerepében.

Benjamin Button különös élete (2008) – 07.01., Szombat 21:00, Viasat3

Benjamin Button élete rendhagyó módon indul: nyolcvan esztendősen jön a világra, s onnantól egyre csak fiatalodik. Életpályája olyan, mint másoké: a halál felé tart. Az 1918-ban New Orleans-ban született férfi nevelőszülőknél tölti életet első néhány évét, majd bejárja a világot,  felfedezi és elveszti a szerelmet, megéli a boldogásot és a szomorúságot is.

Benjamin Button különös élete 2008

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma, fantasy
Rendező: David Fincher
Filmajánló: A Benjamin Button különös élete David Fincher  F. Scott Fitzgerald novelláján alapuló 3 Oscar-díjas alkotása.

Börtönregény (2011) – 07.01., Szombat 21:05, TV2

Driver a veterán bűnöző nem tudja megúszni a börtönt. Elkapják, miközben lopott pénzzel menekül, és bezárják az El Pueblito börtönbe, amely híres a keménységéről. A börtönbandák között Driver csak a fiatal srác, Javin segítségével tud életben maradni. Az ő élete is veszélybe kerül azonban, mikor egy nagy hatalmú bandavezér májdonoraként akarják felhasználni. Driver nem hagyja annyiban a dolgot.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller, dráma
Rendező: Adrian Grunberg
Filmajánló: Mel Gibson egyik legjobb alakítása.Ki gondolta volna hogy ilyen jó gengszter?

Holdfény királyság (2012) – 07.02., Vasárnap 14:45, AMC

1965 nyarán két tinédzser szerelembe esik, és titokzatos egyezségük értelmében együtt szöknek meg a vadonba. A New England-i hatóságok azon dolgoznak, hogy rábukkanjanak a gyerekek nyomára, azonban az eltűnés híre és, egy közeledő vihar alaposan felforgatja a nyugodt közösség életét.

Korhatár: 12+
Stílus: kaland, romantikus, dráma
Rendező: Wes Anderson
Filmajánló: Nagyon aranyos kis film, bájos gyermekszereplőkkel és emellett igazán jó munkát végző színészekkel.

Lovagregény (2001) – 07.02., Vasárnap 16:25, Mozi+

William Thatcher (Heath Ledger) egyetlen álma, hogy a lovagi tornák bajnoka lehessen a középkori viadalokon. Csak egy baj van, Thatcher nem lovag, hanem egyszerű alacsony származású fegyverhordozó. Egy nap azonban lehetősége nyílik megmérkőzni valódi küzdelemben, és rájön, ez az élet való neki, még akkor is, ha ehhez hazudnia kell magáról egyet s mást. Bajtársaival nekivág a nagy kalandnak, ahol nem csak a diadalra, de a szerelemre és halálos ellenségekre is rátalál.

Lovagregény (2001)

Korhatár: 12+
Stílus: kaland, romantikus, akció
Rendező: Brian Helgeland
Filmajánló: A egyik legjobb film ami a középkorról, főleg a lovagi tornákról szól.

Anyád napja (2005) – 07.02., Vasárnap 16:50, Viasat3

Charlotte végre megtalálta álmai férfiját. Vele együtt viszont megkapta rémálmai anyósát, Violát is, aki a televízió primadonnája volt míg a közelmúltban ki nem rúgták. Viola most attól retteg, hogy hamarosan elveszti a fiát, ahogy elvesztette imádott munkáját is. Elhatározza hát, hogy a világ legrosszabb anyósává alakulva örökre elijeszti Kevin újdonsült menyasszonyát. Charlie nem esik kétségbe, és úgy dönt, felveszi az elé vetett kesztyűt. Megkezdődik a harc, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy melyikük legyen a család Első Asszonya.

Anyád napja (Monster-in-Law, 2005)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Robert Luketic
Filmajánló: Szórakoztató vígjáték a meny-anyós viszonyról.

Colombiana (2011) – 07.02., Vasárnap 19:00, Cool Tv

1992. Kolumbia. A kilencéves Cataleyának a szeme láttára gyilkolják meg a szüleit. Ő is épp csak megússza a mészárlást, és gengszter nagybátyjával, Emilióval az Egyesült Államokba menekül. Tizenöt évvel később bérgyilkosként dolgozik neki. A névjegye – egy az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea – üzenet a szülei gyilkosainak. Cataleya mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet.

Korhatár: 16+
Stílus: thriller, akció, dráma
Rendező: Olivier Megaton
Filmajánló: A film bizonyítja, hogy Zoe Saldana is képes egyedül elvinni a hátán egy teljes produkciót.

Gru (2010) – 07.02., Vasárnap 19:10, Mozi+

A mesés kertvárosban minden ház csodás kerttel körülvéve pompázik, csak egy fekete ház áll komoran a kiszáradt föld közepén. Senki nem tud róla, hogy a sötét otthon mélyén milyen műhely lapul. Itt készül Gru következő bűntényére ici-pici kis segítőivel. Soha nem látott lopást akarnak elkövetni, egyenesen a Holdat célozták meg. Gru imád mindent, ami rossz. Fegyvereivel képes fagyasztani és összezsugorítani, gond nélkül közlekedik földön, vízen, levegőben, és elsöpör mindenkit, aki megpróbálja megakadályozni. Váratlanul három apátlan-anyátlan lány toppan be életébe, akik apjukként tekintenek rá. Grunak, aki talán a leggonoszabb ember a világon, olyan feladatban kell helyt állnia, amit addig lehetetlennek hitt.

Befutott a Gru 3 első előzetese, méghozzá magyar nyelven

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Rendező: Pierre Coffin, Chris Renaud
Filmajánló: Aranyos mese aranyos szereplőkkel. Újdonságnak számít a mesék világában. A mignonok mára külön karakterekké nőtték ki magukat.

Ünneprontók ünnepe (2005) – 07.02., Vasárnap 21:00, Viasat3

John és Jeremy különös hobbit választanak maguknak, szabadidejükben esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. A recept egyszerű, a pillanatnyi fellángolás nem jelent kellemetlen felelősséget, egészen addig, amig John nem találkozik Claire-rel, Cleary szenátor lányával, és bele nem szeret. Ám a lány már elkötelezte magát a nagyvárosi taplónak, Zach-nek. Nincs mit tenni, valahogy meg kell akadályozni az esküvőt.

Ünneprontók ünnepe (2005, The Wedding Crashers)

Korhatár: 16+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: David Dobkin
Filmajánló: Az ilyen jellegű vígjátékok nem sülnek el mindig jól, viszont jelen esetben megtalálták azt a fűszert és azt az egyveleget, amitől emlékezetessé és nagyon viccessé válhatott.

Szupercella (2013) – 07.02., Vasárnap 21:00, Film+

Ray Breslin (Sylvester Stallone) a világ legbiztosabbnak hitt börtönének szökésállóságát teszteli. Amikor rájön, hogy rászedték, mindent elkövet, hogy kiszabaduljon. A szökésben csak egy másik fogvatartottra, Emil Rottmayerre (Arnold Schwarzenegger) számíthat.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Mikael Håfström
Filmajánló: Ez a film hatalmas! A történet egyedi, fordulatos, a színészek tökéletes alakítást nyújtanak.

A tökéletlen trükk (2008) – 07.02., Vasárnap 21:00, Film Café

A hétköznapi név a világ legnagyobb mágusát takarja. Legalábbis ezt tartja magáról Buck Howard. Való igaz, régebben jobban ment az üzlet, ám manapság legfeljebb néhány nyugdíjast hoz lázba. Buck persze a nagy visszatérésről, országos turnéról álmodik. A terve is megvan, mellyel újra ámulatba ejtheti a világot. Felfogadja asszisztensnek Troy Gable-t, aki otthagyta a jogi tanulmányait, hogy a szórakoztató üzletben dolgozhasson. Nem elég, hogy Troy nyakába veszi a különc mágus dolgainak szervezését, az apja ellenérzését is le kell győznie, csakúgy, mint a ravasz publicista ármánykodását.

A tökéletlen trükk (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, vígjáték
Rendező: Sean McGinly
Filmajánló: Sztárparádéval érkező dráma, ami nem mellesleg szórakoztató is.

A sas (2011) – 07.02., Vasárnap 21:00, RTL+

Időszámításunk szerint 140-ben, a római birodalom kiterjeszti határait egészen Britanniáig. Kaledónia területén a rebellis törzsek még tartják magukat. Marcus Aquila (Channing Tatum) megérkezik Britanniába, feltett szándéka, hogy visszaállítsa apja, Flavius Aquila megtépázott hírnevét. 20 évvel korábban, Róma 5000 főből álló kilencedik légiója Flavius vezetésével, a légió szimbólumát, a kilencesek sasát magasban hordozva vonult be Kaledóniába. Sosem tértek vissza. A légió, és a szimbólum eltűnt az ismeretlenség ködében. Hadrianus, a római birodalom császára dühében egy falat építtetett a terület köré, ez a fal a római birodalom északi részének határát, az ismert világ határait jelzi. Marcus célja, hogy kiváló harcossá váljon. Célkitűzésének elérését segíti legújabb megbízatása: dél-nyugaton egy kisebb erőd ostrománál vezeti bátran csapatát.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, kaland
Rendező: Kevin Macdonald
Filmajánló: Egy izgalmasra sikerült, római birodalomban játszódó alkotás Channing Tatum-el a főszerepben.

Csapda (2013) – 07.02., Vasárnap 21:45, RTL Klub

Az üzletember John Matthewst letaglózza a hír, hogy 18 éves fiára minimum tíz éves, kötelezően letöltendő börtönbüntetést róttak ki. A kamaszsrácot egy olyan csomaggal a kezében kapták el, amit egy barátjától vett át, és amiben tudtán kívül kábítószer volt. Amikor Jason elutasítja az ambiciózus államügyész, Joanne Keeghan ajánlatát, hogy büntetése enyhítéséért cserébe mártson be valakit, John megkéri Keeghant, hogy inkább hadd épüljön be ő egy drogkartellbe. Az elkeseredett apa beszivárog a könyörtelen Malik bandájába, de miközben megpróbálja megmenteni kamaszfiát, bajba sodor egy másik ártatlan embert. Amikor váratlanul leleplezi a mexikói drogkereskedelem egyik nagykutyáját, a már amúgy is veszélyes játszma tétje még nagyobb lesz.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, akció, thriller
Rendező: Ric Roman Waugh
Filmajánló: Ez egy nagyon tanulságos átérezhető akció-krimi! Az önfejű apa megpróbál a segítségét nem kérő fián segíteni úgy, hogy jó menő vállalkozó üzletemberként, piszkos drog maffiás ügyekbe is hajlandó felelőtlenül belesodródni.

(Történetek forrása itt, itt)

//milos//

Mentés

Mentés


Article Tags: · ·