FILMEZZUNK.HU
Tom Cruise legjobb filmjei

10 Tom Cruise film, amit kár lenne kihagyni

47406

Tom Cruise legjobb filmjei

Tom Cruise még mindig napjaink egyik legnagyobb akciósztárja, akinek a filmjei nem csak a nyolcvanas és kilencvenes években, hanem napjainkban is tömegeket vonz. Tom karrierjét 1981-ben kezdte amikor megkapta Billy szerepét a Végtelen szerelem című produkcióban. A színjátszás mellett producer és történetíró is Tom, aki napjainkig több, mint 50 filmben vállalt kisebb-nagyobb szerepet. Alábbi cikkünkben tőle válogattuk ki a tíz kedvenc filmünket.

Neked melyik a kedvenc Tom Cruise filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

10. Jerry Maguire – A nagy hátraarc (Jerry Maguire, 1996)

Jerry Maguire (Tom Cruise) a sikeres ember mintaképe. Befutott sportmenedzserként övé a világ, bármihez nyúljon, minden arannyá változik a kezei között. Életét azonban mégsem érzi tökéletesnek. Bár úgy tűnik, mindent megkaphat, valami mégis hiányzik. Egy nap lelkes kiáltványt ír, amit a munkahelyén nem fogadnak kitörő lelkesedéssel, és azonnal kirúgják az állásából. Jerrynek mindent elölről kell kezdenie, és fel kell fedeznie saját magát. Ebben a vállalkozásban váratlan társai akadnak: egy nem éppen kiemelkedő focista (Cuba Gooding Jr.) és az egyedülálló anya (Renée Zellweger) személyében.

Jerry Maguire

Tudtad, hogy…?

Ez volt Tom Cruise ötödik 100 millió fölött arató filmje zsinórban, mellyel új rekordot állított be.

9. Az utolsó szamuráj (The Last Samurai, 2003)

Algren egy igazi hős volt a polgárháborúban. A béke beálltával azonban élete céltalanná vált. Keresi a helyét, ám minden tulajdonsága, ami katonaként nagy kincsnek számított, ma használhatatlannak, jelentéktelennek tűnik. Életében akkor következik be váratlan fordulat, amikor egy jól fizető állás reményében Japánba utazik. A japán császár felkéri, hogy kiképzőtisztként dolgozzon hadseregében. A fiatal uralkodó Amerika-barát, és a hagyományos nézeteket valló szamurájokat akarja ellehetetleníteni. Algrent állítja a hadsereg élére az első támadásnál, azonban a jól felfegyverkezett katonák kudarcot vallanak. Algrent foglyul ejtik, ám a szamurájok vezetője életben hagyja őt. Miután jobban megismerik egymás értékrendjét, a férfi idővel rájön, hogy nem is áll messze tőle a szamurájok világa.

Az utolsó szamuráj (The Last Samurai, 2003)

Tudtad, hogy…?

Nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy Tom életveszélyes, vagy akár halálos sérülést szerezzen a forgatáson. Kollégájával épp egy harcjelenetet gyakoroltak, amikor a kard mindössze pár centiméterre állt meg Tom Cruise torkától.

8. Magnólia (Magnolia, 1999)

Egy magányos városban a San Fernando völgyben néhány ember története egymásba fonódik a véletlen szeszélyéből: a csodagyerek, a volt csodagyerek, a haldokló édesapa, egy gondozó, egy magányos lány, egy szerelmes rendőr, egy fiatal feleség és egy műsorvezető válnak egy drámai történet szereplőivé. A film felfedi az emberi életek mozaikjában kialakuló viszonyrendszerek sokféleségét.

Magnólia (Magnolia, 1999)

Tudtad, hogy…?

A Magnólia eredetileg egy rövidfilm lett volna. De ahogy a rendező-forgatókönyvíró dolgozott rajta, úgy látta, hogy a karakterek és viszonyaik egyre bonyolódnak és fejlődnek, bővül a cselekmény, s már csak egy nagyjátékfilm kereteibe fér bele. Annyira lelkes lett a projekttel kapcsolatban, hogy ő maga tervezte a posztereket és vágta meg az előzeteseket.

7. A holnap határa (Edge of Tomorrow, 2014)

Az emberiséget soha nem látott veszély fenyegeti a távoli világűrből. Az elkeseredett és könyörtelen háborúban a tapasztalatlan Bill Cage-et (Tom Cruise) is utoléri a sors, és elesik. Az idegenekkel való érintkezés közben azonban különös dolog történik: Cage időhurokba kerül, feltámad, és újra csatába indul, majd újra elesik. Miközben számtalanszor végigéli a vesztett csatát, egyre ügyesebbé válik, mikor pedig segítőtársai is akadnak, úgy tűnik, lehetősége nyílik megmenteni önmagát és az emberiséget.

A holnap határa (Edge of Tomorrow, 2014)

Tudtad, hogy…?

A csókjelenet a végső harc előtt nem volt benne a forgatókönyvben. Emily Blunt improvizált, mellyel alaposan meglepte Tom Cruise-t és a rendezőt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·