FILMEZZUNK.HU

Baromi izgalmas lett a Dunkirk legújabb előzetese

8373

Dunkirk (2017) – Előzetes

Kevesebb, mint egy hónap múlva, július 20-án nézhetjük napjaink egyik legzseniálisabb rendezőjének, a három Oscarra is jelölt Christopher Nolannek legújabb filmjét. A Dunkirk című, második világháborús produkcióban olyan színészek lesznek láthatók, mint napjaink egyik kedvence, Tom Hardy, az Oscar-díjas Mark Rylance, Cillian Murphy, vagy éppen James D’Arcy. Christopher Nolan gyakran szerepelteti filmjeiben Cillian Murphy-t és Tom Hardyt. A két színésznek ez a negyedik közös filmje (Eredet, A Sötét lovag – Felemelkedés, Birmingham bandája). De ez a nagyszabású produkció lesz Harry Styles, a One Direction énekesének bemutatkozása a hollywoodi filmgyártásban. Még sohasem vállalt színészi munkát, ez az első próbálkozása a kamera előtt. Mindenképpen az idei év egyik leginkább várt alkotásává lépett elő az újabb előzetes alapján.

Dunkirk (2017) - Előzetes

A világ egyik legsikeresebb és legeredetibb rendezője, a Sötét lovag-trilógia és az Eredet alkotója májusban kezdte saját könyve alapján forgatni a Dunkirk című filmjét, mely, ahogy már említettük a 2. világháború idején játszódik. Nolan exkluzív egyezséget kötött a Warner Bros.-szal. A rendezésért 20 millió dollárt kapott, ráadásul 20%-ban részesedik majd a bevételekből. Ilyen jövedelmező üzletet legutóbb Peter Jackson kötött a King Kong (2005) kapcsán.

A Tom Hardy szereplésével készült produkció belga, brit és francia szövetségi katonák csodálatos kimenekítésének történetét meséli el, akiket a francia Dunkirk városának partjainál és kikötőjében körbezárt és elvágott a külvilágtól a német hadsereg, ám 1940. május 27. és június 4. között, a franciaországi ütközet során sikerült őket az ellenség szorítása alól kiszabadítani. (mafab.hu)

Ez az alkotás lesz Christopher Nolan harmadik olyan filmje, melyet ő rendezett és ő írta a forgatókönyvét is, illetve ez a tizedik egész estés mozifilmje. Nolan mindig is ismert volt arról, hogy nem szívesen használ CGI-technológiát, és inkább megépítteti a díszleteket is. Elmondása szerint a színészek így jobban bele tudják éli magukat az adott szituációba. Így volt ez a Dunkirk esetében, melynek forgatásán a rendező karton katonákat és harci járműveket helyezett el, hogy egy nagy hadsereg illúzióját keltse.

(Címlapkép forrása)

//milos//

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · ·