10 színész, aki lehet, hogy élete szerepét utasította vissza

10 színész, aki lehet, hogy élete szerepét utasította vissza

27483

10 színész, aki lehet, hogy élete szerepét utasította vissza

Vajon Hugh Jackman is sikeres lett volna James Bondként, vagy John Travolta a Forrest Gumpban, esetleg Tom Cruise, mint Vasember? Alábbi cikkünkben meglesheted, hogy a castingosok kiket néztek ki legelőször az alább leírt híres szerepekre. Íme 10 színész, aki lehet, hogy élete szerepét utasította vissza!

Jack Nicholson – A Keresztapa

Al Pacino két Oscar-jelölést is kapott Michael Corleone alakításáért, de a szerepet először Jack Nicholsonnak ajánlották fel. A producerek erőltették, hogy Michael Corleone szerepét Nicholson kapja, majd amikor Francis Ford Coppola hosszasan győzködte őket Al Pacino tehetségéről, ezzel a mondattal zárták le a vitát: “oké, legyen a törpe“.

Jack Nicholson – A Keresztapa

John Travolta – Forrest Gump

A Forrest Gump főszerepét állítólag John Travoltának szánták először a készítők, és miután a színész visszadobta az ajánlatot, még Chevy Chase-nél is bepróbálkoztak. Végül Tom Hanksre esett a választás. Hanks végül második Oscar-díját kapta meg az alakításért. Miután Tom Hanks kezébe vette a film forgatókönyvét, másfél óra olvasás után igent mondott a felkérésre.

John Travolta – Forrest Gump

Will Smith – Django elszabadul

Will Smith órákon keresztül tárgyalt Quentin Tarantinóval a szerepéről, de végül nem fogadta el a felkérést, mert kreatív nézeteltéréseik voltak, így Jamie Foxx játszotta Django szerepét.

Will Smith - Django elszabadul

Hugh Jackman – James Bond

Évekkel ezelőtt kérték fel Hugh Jackmant a leghíresebb kém alakítására, de Jackman visszautasította a szerepet az X-Men javára. A színész még sem mondott le James Bondról teljesen: 2015-ben azt nyilatkozta, hogy „komolyan meggondolná”, ha felajánlanák neki újból a karaktert.

Hugh Jackman – James Bond

Nicholas Cage – A Gyűrűk Ura

Nicholas Cage Aragorn szerepéről mondott le, mert nem tudta elvállalni a 3 évig tartó új-zélandi forgatást, így a szerepet végül Viggo Mostensen kapta meg.

Nicholas Cage – A Gyűrűk Ura

Harrison Ford – Jurassic Park

Miután Harrison Ford és Steven Spielberg együtt dolgoztak az Indiana Jones-filmeken, Spielberg Dr. Alan Grant szerepét is felajánlotta Fordnak a Jurassic Parkban, de a színész nem vállalta el a szerepet.

Harrison Ford – Jurassic Park

Tom Selleck – Indiana Jones

Kis híján Tom Selleck kapta Harrison Ford legendás Indiana Jones-szerepét. Steven Spielberg A Star Warsban figyelt fel Harrison Fordra, de Geroge Lucas, aki Az elveszett frigyláda fosztogatóinak producer volt, nem szerette volna, ha Ford egy másik projektjében is játszik. Ezt követően Selleckre esett a választás, de a színésznek le kell mondani a filmről, a Magnum szerződése miatt.

Tom Selleck - Indiana Jones

Tom Cruise – Vasember

A szerepre meghallgatták még Timothy Olyphantot, Nicolas Cage-et, sőt mi több, a második rész Justin Hammerjét alakító Sam Rockwellt is, de a szerep eljátszásához a legközelebb az akkoriban éppen a megítélését tekintve mélyponton lévő Tom Cruise került.

Tom Cruise - Vasember

Denzel Washington – Hetedik

David Mills detektív szerepét nem Brad Pittnek szánták, hanem Denzel Washingtonnak. A színész egy másik filmet választott a sötét bűnügyi filmdráma helyett, amit eleinte nem sajnált, de miután látta a filmet, kicsit megbánta a döntését. Elmondása szerint már alig emlékszik a filmre, amit ehelyett választott, de legalább Brad Pittet végleg bebetonozta, mint A-listás szupersztárt.

Denzel Washington – Hetedik

Angelina Jolie – Gravitáció

Az Oscar-díjas film főszereplője eredetileg Angelina Jolie lett volna. Sandra Bullock biztos nem szomorkodott, mert Oscar-jelölést kapott rendkívül erős alakításáért.

Angelina Jolie – Gravitáció

10 filmsztár, aki egy véletlennek köszönheti a világhírnevet

(Forrás: Szeretlek Magyarország)

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download