FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA - A majmok lenyomták Pókembert!

Hétvégi bevételi lista, USA – A majmok lenyomták Pókembert!

6969

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. július 14-16.

A hétvége nagy kérdése volt, hogy a frissen debütált A majmok bolygója: Háború képes lesz-e lenyomni a második hetében járó, de nagyszerű kritikákat kapó hálószövőt. Sikerült. És nem is kevéssel. A majmok bolygója reboot nehezen került sínre és eleinte talán csak a stúdió bizakodott benne, hogy minőségi és profitképes lesz. A Tim Burton-féle változat többekben még élénken élt ugyanis. Majd amikor kijött a film kiderült, hogy nincs ok az aggodalomra, a lehető legjobbat sikerült kihozni belőle. A második felvonás tartotta a szintet és egyúttal még több dollár került a kasszákba. Ennek folyományaként itt a franchise következő darabja. Az 56 millió dollár viszonylag visszafogottnak mondható, de egy olyan nyáron, ahol az amerikaiak inkább csak a képregényfilmeket részesítik előnyben eléggé korrektnek mondható.

Pókember: Hazatérés (Spider-Man: Homecoming, 2017) - Előzetes

A Pókember: Hazatérés nagyot zuhant, de nincs ok az aggodalomra

A Pókember: Hazatérés nagyot zuhant, de nincs ok az aggodalomra, hiszen Amerikában áthálóhintázott a 200 millión. A harmadik helyen a Gru 3. része tartja magát, ami 18 milliót kaszált és már átlépte a 600 milliós összbevételt is. Edgar Wright sokadik pezsgőjét bontogathatja, hiszen a Nyomd, bébi, nyomd 70 millió felett jár, köszönhetően az újabb 10 millió körüli bevételének. Újabb nagy lépést tett előre a The Big Sick romantikus vígjáték, ami annak tudható be leginkább, hogy több, mint 2000 moziteremben kezdték el játszani. A Wonder Woman tovább hasít! Vajon a tengerentúlon összejön neki a 400 millió? Kellene még úgy bő 19 millió dollár hozzá.

Hetedik helyen debütált 5 és fél millió dollárral a Wish Upon című horror film. Nem érdemes ragozni, szinte alig hallani John R. Leonetti rendezéséről pozitívat. A közösségi médiában sem sikerült felcsigázni a közönséget, pedig összesen 35.5 millió követője van a filmnek. Joey King és Ki Hong Lee – a főszereplők – ugyan próbálják terjeszteni, rajtuk nem múlott.

A Verdák 3a végét járja, mint ahogyan a Transformers: Az utolsó lovag és A szerencse háza című vígjáték is.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. A majmok bolygója: Háború – $56,5M / $102,5M
  2. Pókember: Hazatérés – $45,2M / $347,7M
  3. Gru 3. – $18,9M / $619,3M
  4. Nyomd, bébi, nyomd – $8,7M / $87,1M
  5. The Big Sick – $7,6M / $16,1M
  6. Wonder Woman – $6,8M / $764,8M
  7. Wish Upon – $5,5M / $5,5M
  8. Verdák 3. – $3,1M / $222,9M
  9. Transformers: Az utolsó lovag – $2,7M / $517,2M
  10. A szerencse háza – $1,7M / $28,5M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Félrekezelt valóság. Jupiter holdja – Filmkritika

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·