FILMEZZUNK.HU
Minden idők 5 legjobb James Bond mozija

Minden idők 5 legjobb James Bond mozija

6962

Minden idők öt legjobb James Bond alkotása

A híres angol kém, a 007-es legizgalmasabb és leglebilincselőbb kalandjai következnek. Lássuk, mik azok, amiket a James Bond filmek krémjeként emlegetünk mi hétköznapi polgárok. Vajon a lebilincselő sztori, mesés autók, fantasztikus helyszínek vagy a csodás kísérők teszik felejthetetlenné az egész estés mozi élményt? Lássuk a top ötöt. A toplista a mi véleményünk!

Oroszországból szeretettel (From Russia With Love, 1963)

A jó öreg Sean Connery alakítja ebben a részben Bond karakterét. Óriási átéléssel játszik a már második megjelent James Bond mozijában. Az eleinte mellékszereplőként játszó Connery a Dr. No című Bond filmmel dobbantott, majd az Oroszországból szeretettel című film hozta meg neki a sikert. A történet moziba kerülésekor a kritikusok nagyon meg voltak elégedve a művel és csak ajánlani tudták. Szintén kapott BAFTA díjat a legjobb operatőrnek járó jelölésben, illetve Golden Globra jelölték a betétdalát, de sajnos azt nem nyerte meg.

Halj meg máskor (Die Another Day, 2002)

A pimasz, sármos nőcsábász Pierce Brosnan hozta Connery után azt a Bond szereplőt, akit mindannyian ismerünk. Mondhatni beleette magát a szerepbe. Ez volt a Dr. No óta a huszadik James Bond mozi, ezért jubileumi jelleggel készült. Ugyan csak négyszer öltötte magára Bond szerepét Pierce, sokan úgy emlékszünk rá, mint ha mindig is ő lett volna az igazi. A vásznon megjelenik a csodás Halle Berry is, aki az akkor legújabb Bond lány címét kapta. A negyven évvel ezelőtt készült első 007-es filmre sok utalás van ebben a részben. Kapott egy Golden Globe jelölést a betétdalra, illetve a részben szereplő Madonna arany málnát kapott a legrosszabb női epizódszereplő kategóriában.

Polipka (Octopussy, 1983)

A 13. James Bond filmben Roger Moore alakítja a brit titkos ügynököt. Személyében ő a hatodik, aki megformálja hőn szeretett 007-esünket. Párhuzamosan a film forgatásával kijött a Soha ne mond hogy soha című Bond film is, ahol a Sean Connery köszönt vissza ránk, de egyik sem múlta felül a másikat és ugyan akkora sikert arattak. Jelen film történetének középpontjában egy cári Oroszországibeli gyémánttal díszített Faberge tojás áll, amit Bond egyik meggyilkolt munkatársa szerzett meg.

Casino Royale (2006)

Daniel Craig, a legifjabb James Bond szereplő nagyon izgalmas történetet kerekített nemzedékünk 007-es rajongóinak. Tele volt a film váratlan fordulattal és vérfagyasztóan izgalmas jelenettel. A már 1954-as kiadású regényt dolgozták fel, hogy a néző vizuálisan is átélhesse Ian Fleming írását. Megkapta abban az évben a legjobb hangnak járó BAFTA-díjat. A produkció megjelenését követően megújult kiadásban újranyomtatták a regényt és frissített változatban megjelent újra a könyvesboltok polcain.

Az aranypisztolyos férfi (The Man With the Golden Gun, 1974)

Roger Moore a hatodik James Bond filmbéli szereplése szintén kifogástalan. Humoros, tapasztalt, udvarias és sármos. Minden, ami 007-es álmainkban. Ez volt az utolsó Bond film, amit Albert R. Broccoli és Harry Saltzman közösen rendezett, innentől kezdve már csak Broccoli forgatott Bondokat. A történetben egy arany golyóval fenyegetik James-t, hogy megölik. Persze mindig ő győz, de csak kicsin múlt az élete, mint mindig. Ian Fleming furcsa mód befejezetlenül hagyta ezt a történetet, mely egyben az utolsó is regényei között, azonban Roger nagyot nyújtott így másodszorra is.

(Címlapkép forrása)

//bluegirl//

Mentés


Article Tags: · · · · · ·