FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – Christopher Nolan újra megcsinálta!

Hétvégi bevételi lista, USA – Christopher Nolan újra megcsinálta!

4224

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. július 21-23.

Christopher Nolan karrierje szépen ívelt felfele, majd a Batman trilógiával a csúcsra is ért, azóta is ott van. A Csillagok között (Interstellar) és az Eredet (Inception) is rendkívül népszerűvé vált, illetve pénzügyileg szintén szépen teljesítettek. Általában ilyenkor szokott jön a botlás. De Nolan ezúttal is tévedhetetlennek bizonyult. A Dunkirk háborús filmjét dicsérték a kritikusok, a nézőknek is tetszik. Igaz egy szerényebb 50 milliós kezdetést tudott felmutatni, de hát nem egy színes-látványos képregényes alkotásról van szó és könnyen lehet, hogy megnégyszerezi vagy ötszörözi ezt az eredményt. A produkció eléggé masszív követőtáborral bír a közösségi médiában. A Facebookon közel 52 millió rajongója van, míg a Youtube-on 96.4 millióan látták az előzetest.

Luc Besson ugyan ismert névnek számít Amerikában, de azért annyira mégsem, hogy a rendkívüli látványvilágú Valerianra elmenjenek a jenkik. Enyhén szóval sem tudták behúzni a sci-fire éhes közönséget a mozikba. Talán nem július közepére-végére kellett volna tenni a Valerian és az ezer bolygó városa című látványorgiát, a Pókember és a majmok után, pláne akkor, amikor Nolan is jelentkezik egy új filmmel. Az ötödik pozícióban debütáltak 17 millió dollárral, ami hatalmas bukásnak számít, hiszen több, mint 200 millió dollár volt a büdzséje.

Valerian és az ezer bolygó városa

Luc Besson ugyan ismert névnek számít Amerikában, de azért annyira mégsem, hogy a rendkívüli látványvilágú Valerianra elmenjenek az emberek

Ezen a nyáron a vígjátékok nem hasítottak. Erre jött a Girls Trip, ami végre normális számokat tud felmutatni. Csak kár, hogy a hazai földön kívül valószínűleg a kutya sem lesz rá kíváncsi. Tipikusan olyan alkotásról van szó, amit az amerikai afro-amerikaiknak szántak. Általában véve a célcsoport gyér filmeket kap, de ezúttal viszonylag tűrhető véleményeket gyűjtött be a Jada Pinkett Smith, Queen Latifah és Kate Walsh főszereplésével készült mű. A Pókember: Hazatérés ismét nagyot zuhant, de nincs ok az aggodalomra. Pókarc úgy 50 milliót vert eddig az előző Pókember (Spider-Man) reboot folytatására és még bő 10 millió hiányzik, hogy az első Andrew Garfieldes film amerikai bevételére. Negyedik helyen A majmok bolygója: Háború található. Sajnos a majmok erős zuhanást produkáltak az előző két részhez képest, ahol nagyjából tudták tartani az 50 %-os esést, de a Háború közel 64 % csökkenést szenvedett el és még nincs meg a 100 millió.

Pókember: Hazatérés

A Pókember: Hazatérés ismét nagyot zuhant, de nincs ok az aggodalomra

A hatodik helyen a Gru 3. része tartja magát, ami 12 milliót kaszált és már átlépte a 700 milliós összbevételt is. Edgar Wright sokadik pezsgőjét bontogathatja, hiszen a Nyomd, bébi, nyomd 80 millió felett jár, köszönhetően az újabb 6 millió körüli bevételének. A The Big Sick a nyolcadik, míg Wonder Woman a kilencedik. 389 millió dollárnál jár Csodanő, ezzel átvette az Őrzőktől a stafétát, ugyanis a DC hősnője az idei nyár legjobb amerikai eredményét produkálta. A Wish Upon című horror zárja a sort.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Dunkirk – $50,5M / $105,9M
  2. Girls Trip – $30,3M / $30,3M
  3. Pókember: Hazatérés – $22M / $571,7M
  4. A majmok bolygója: Háború – $20,4M / $174,8M
  5. Valerian és az ezer bolygó városa – $17M / $17M
  6. Gru 3. – $12,7M / $727,4M
  7. Nyomd, bébi, nyomd – $6M / $118,6M
  8. The Big Sick – $5M / $24,6M
  9. Wonder Woman – $4,6M / $779,4M
  10. Wish Upon – $2,4M / $10,5M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·