FILMEZZUNK.HU
Helen Mirren legjobb filmjei

8 legjobb Helen Mirren film, amit mindenképpen látnod kell

16829

Helen Mirren legjobb filmjei

Helen Mirren orosz származású, eredeti neve Jelena Vasziljevna Mironova. Férje Taylor Hackford filmrendező, akivel 1997-ben kötötte össze életét. 2007-ben Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjat nyert A királynő című filmben nyújtott alakításáért, amelyben II. Erzsébet brit királynőt formálta meg. Ezen kívül is további félszáz elismerést vehetett át színészi alakításaiért. A lenyűgöző színésznő a napokban ünnepli születésnapját, melynek alkalmából összeállítottunk egy szubjektív toplistát, amely az ő legjobb filmjeit tartalmazza.

Neked melyik a kedvenc Helen Mirren filmed? Oszd meg velünk kommentben vagy hozzászólásban a Facebook oldalunkon! A filmek sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik.

8. Arthur, a legjobb parti (Arthur, 2011)

Mesés örökség vár az iszákos playboyra. Ám ahhoz, hogy hozzájusson, Arthurnak változtatnia kell addigi életén. A semmirekellő életmódjával ugyanis rossz fényt vet a családi alapítványra. Ezért aztán az anyja ultimátumot ad neki: meg kell változnia, és feleségül kellene vennie Susant, akit Ő szemelt ki a számára. Arthurnak cseppet sem szimpatikus a hölgy, de tudjuk, hogy pénzért sok mindenre hajlandó az ember. Igen ám, de időközben Arthur találkozik az idegenvezető Naomival, ami után más szemmel nézi a világot.

Arthur, a legjobb parti (Arthur, 2011)

7. A dolgok állása (State of Play, 2009)

Az ígéretes jövő előtt álló képviselő (Ben Affleck) asszisztensét meggyilkolják. A Washington Globe tapasztalatlan bloggere (Rachel McAdams) megsejti, hogy a tragikus esemény összefüggésben állhat egy másik gyilkossággal, amelynek ügyében egy másik újságíró, a képviselő jó barátja (Russell Crowe) nyomoz. Miközben együtt igyekeznek a sötét rejtélyek végére járni, mindinkább világossá válik, hogy az ország jövője forog kockán.

A dolgok állása (State of Play, 2009)

6. Excalibur (1981)

A film a legendás Arthur király történetét dolgozza fel. A szegény fiú Merlin, a varázsló segítségével megszerzi az ország trónját. Ugyanis ő az egyetlen, aki a kősziklából ki tudja húzni a hatalmat szimbolizáló kardot, az Excaliburt. Megalapítja a “kerekasztal lovagjainak” rendjét, amelynek a feladata az, hogy az országban uralkodó káoszt felszámolja, és folyamatosan jót cselekedjék. Arthur elveszi feleségül a szépséges Guinervát, de a sors úgy hozza, hogy hölgye szívén legkiválóbb lovagjával, Sir Lancelot-val kell osztoznia.

Excalibur (1981)

5. Az ajtó (2012)

Különös szépségű magyar film az emberi tartásról, a titkokról, az egymás iránti megbecsülésről és szeretetről. A Szabó Magda önéletrajzi ihletésű regényéből készült film, két szigorú elvek szerint élő asszony portréja. A házvezetőnő és a ház asszonyának apránként kibontakozó és sokszor viharos kapcsolatának megrendítően szép története. Magda, az írónő bejárónőt keres. Megismeri Emerencet a meglehetősen öntörvényű, nyers asszonyt. A kezdetben egymás iránt érzett gyanakvás és közöny helyét, lassanként átveszi az elfogadás és a bizalom. Ahogy Emerencről leválik a ridegség máza, úgy tárul ki egyre jobban a közöttük lévő ajtó.

Az ajtó (2012)

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·