FILMEZZUNK.HU

HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják: itt a szinkronos előzetes!

4846

HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják (HHhH, 2017) – Előzetes

HHhH – Az itthon is megjelent regény leírásában olvasható a cím magyarázata. „A náci Németországban keringő poén rövidítése: Himmlers Hirn heisst Heydrich, azaz Himmler agyát Heydrichnek hívják. Himmler irányította a náci terror szervezetét, de alárendeltje, Reinhard Heydrich eszelte ki a módszereket.” A könyvet Laurent Binet 20101-ben adta ki és az Anthropoid-akcióról, Heydrich kiiktatásáról szól.

Cédric Jimenez és David Farr közösen írták a forgatókönyvet, előbbi a rendezést is bevállalta. Jason Clarke alakíthatja a hírhedt Heydrich-et, Rosamund Pike lesz a neje. Jack O’Connell játssza Jan Kubis-t, Jack Reynor pedig Jozer Gabcik-et, vagyis a két cseh katonát, akiket megbíztak a fontos feladattal. Mia Wasikowska bújhat Anna Novak bőrébe.

A HHhH című történelmi elemeket feldolgozó akciófilm története a második világháború idején játszódik. Középpontjában az európai német uralom áll – a Harmadik Birodalom fénykorát éli. A húszas éveik végét taposó, két újonc, Jozef Gabcik és Jan Kubis Prágába utazik, hogy közreműködjenek a rettegett hadvezér, Reinhard Heydrich, az SS és a Gestapo vezérének kiiktatási haditervében. (mafab.hu)

A forgatás 2015 szeptemberében indult, Budapesten és Prágában zajlottak a felvételek.

HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják (HHhH, 2017) - Előzetes

(Cikk forrása: filmdroid.hu)

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · ·