FILMEZZUNK.HU
Jean Reno legjobb filmjei

10 Jean Reno film, amit mindenképpen látnod kell

61594

Jean Reno legjobb filmjei

Jean Reno francia színész. Karrierje francia filmekben, tévéjátékokban és tévésorozatokban kezdődött. A sikert az 1994-es Léon,a profi főszerepe hozta meg számára, ahonnan meg sem állt a hírnévig. Alábbi összeállításunkban Jean Reno legjobb filmes szerepléseit gyűjtöttük össze a listában. A toplista sorrendje kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a francia színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Jean Reno produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. A rózsaszín párduc (The Pink Panther, 2006)

A kínaiak elleni győztes meccs utáni ünneplésben meggyilkolják a francia focicsapat edzőjét, és eltűnik a férfi gyémántgyűrűje, a “Rózsaszín párduc”. Az ügyet a fáradhatatlanul körülményes Clouseau felügyelő kapja. Clouseau és új asszisztense, a higgadtságát minden körülmények között megőrző Gilbert Párizson és New Yorkon keresztül követi a nyomokat. Több gyanúsított is akad: az edző volt barátnője, egy mellőzött focista, a milliomos kaszinótulajdonos, valamint egy kikapós PR-os. Végül a titkárnője, Nicole és Ponton segítségével Clouseau-nak sikerül lelepleznie a gyilkost.

A rózsaszín párduc (The Pink Panther, 2006)

9. Nikita (1990)

Egy kábítószeres lány bandájával együtt betörést szerveznek majd az akció közben megöl egy rendőrt. A lány életfogytiglani börtönbüntetést kap, amit csak egy módon kerülhet el ha a titkosszolgálat utasításai szerint bérgyilkossá válik. Több megbízás után elhagyja a titkos szervezetet, majd megváltoztatott személyazonossággal próbál meg új életet kezdeni.

Nikita (1990)

8. Mission: Impossible (1996)

A világ legjobb titkosügynökeiről készült egy lista, amely egy orosz kémnek köszönhetően kikerült a feketepiacra, halálos veszélybe sodorva ezzel a listán szereplők életét. Hunt ügynökre (Tom Cruise) hárul a feladat, hogy szerezze vissza az információkat. Megszervezi a szupercsapatot, beszerzi a legmodernebb technikai eszközöket, és semmit nem bíz a véletlenre. De a tervbe nem várt hiba csúszik,  a küldetést egyedül Hunt éli túl.

Mission: Impossible (1996)

7. Razzia (La rafle, 2010)

A francia rendőrség 4500 alkalmazottja 1942. július 16-án egy nap alatt több, mint 13 ezer zsidót tartóztattak le az úgynevezett Vél du2019Hiv razzia során. Vél du2019Hiv egy kerékpáraréna (vélodrome) volt az Eiffel-torony közelében, itt gyűjtötték össze és várakoztatták a francia hatóságok napokon át az elhurcolt embereket. Közülük több mint 8000-en a Drancy-i táborba kerültek, ahonnan koncentrációs táborokba deportálták őket. A razzia napjának emlékére a július 16. utáni első vasárnap a rasszista és antiszemita bűncselekmények emlékének nemzeti napja Franciaországban. Ezen a napon ismerete el 1995-ben először Jacques Chirac akkori elnök a francia állam, nevezetesen a Vichy-kormány felelősségét a franciaországi zsidók deportálásában. A razzia az első játékfilm, amely azt dolgozza fel: mi is történt pontosan 1942. július 16-án Párizsban.

Razzia - La rafle 2010

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·