FILMEZZUNK.HU
Christopher Nolan legjobb filmjei

A 10 legjobb Christopher Nolan által rendezett film

21113

Christopher Nolan legjobb filmjei

Christopher Nolan korunk egyik legsikeresebb rendezője, aki a Memento c. filmével vált ismertté, a Batman trilógiájával pedig beírta magát a filmtörténelembe. A háromszorosan Oscarra és szintén háromszorosan Golden Globe-díjra jelölt zseniális rendező a napokban ünnepli 53. születésnapját, ami arra sarkalt bennünket, hogy ajánljunk a filmes pályájából 10 kiváló darabot, mely bármely estén nagyszerű választás lehet, ha ki szeretnél kapcsolni egy kicsit.

A toplista kizárólag saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

10. Követés (Following, 1998)

Bill, a fiatal angol író szereti figyelni az embereket. Kiválaszt valakit az embertömegből és a nyomába eredve elemezgeti annak viselkedését. Egy alkalommal azonban kiszemelt alanya szembe fordul vele és kérdőre vonja, majd betörések egész sorába csábítja bele Billt. A rablások alkalmával azonban nem lopnak el semmit, csupán az izgalom kedvéért csinálják. Bill hamarosan azonban szövevényes ügyekben találja magát…

Követés (Following, 1998)

Tudtad, hogy…?

… az egyik szereplő lakásának ajtaján van egy Batman-jel? Ez azért külön érdekes, mert 7 évvel később Christopher Nolan rendezi a Batman – Kezdődik!-et.

9. A sötét lovag – Felemelkedés (The Dark Knight Rises, 2012)

Batman  nyolc évvel ezelőtt magára vállalta Harvey Dent gaztetteit, melyet követően nyom nélkül eltűnt. Üldözötté vált, de nem hiába, mert a Dent-törvénynek köszönhetően sok bűnözőt zártak rácsok mögé. Nem csak Batman, de Bruce Wayne is elvonult a nyilvánosság elől, azonban Gordon felügyelő tudja az igazságot, és lelkiismerete nem hagyja nyugodni. A városban azonban feltűnik egy macskajelmezes tolvaj és egy titokzatos maszkos férfi, akit Bane-nek hívnak. Gotham Citynek újra szüksége van a Sötét Lovagra, de úgy tűnik, Bane-t már nem lehet megállítani.

A sötét lovag - Felemelkedés (The Dark Knight Rises, 2012)

Tudtad, hogy…?

… ezzel a filmmel Christopher Nolan lett a második rendező, aki az elejétől a végéig rendezett egy képregény-trilógiát? Az első Sam Raimi volt a Pókember-filmekkel.

8. Álmatlanság (Insomnia, 2002)

Dormer (Al Pacino) detektív és társa, Hap (Martin Donovan) egy 17 éves lány gyilkossága után nyomoz. Hogy megtalálják a gyilkost, egy Észak-alaszkai városba utaznak. Dormer munkáját mindenben igyekszik segíteni a helyi nyomozó, Ellie Burr (Hilary Swank), aki már sokat hallott a nyomozóról. Azt azonban nem tudja, hogy Dormer ellen eljárás folyik. A vád főtanúja éppen partnere, Hap. Ha Dormert bűnösnek találják, akkor nyomozói pályájának vége. A profi nyomozó hamar megtalálja a lány gyilkosát, a nyomok egy bizonyos Walter Finchre (Robin Williams), egy íróra terelik a gyanút. A rajtaütés során azonban Finchnek sikerül meglógnia. Lövöldözésre kerül sor, amely során Dormar véletlenül halálosan megsebesíti társát. A férfi úgy rendezi el a bizonyítékokat, hogy a gyanú ne terelődhessen rá. Finch nemsokára jelentkezik, felajánlja, hogy ha Dormer futni hagyja, akkor ő sem beszél senkinek arról, hogy mi is történt valójában.

Álmatlanság (Insomnia, 2002)

Tudtad, hogy…?

… Christopher Nolan nincs feltüntetve a film írói között, pedig a film zárójelenetét ő írta?

7. Memento (2000)

Leonard Shelby minden áron meg akarja találni azt, aki megerőszakolta és megölte a feleségét. Azonban gyógyíthatatlan betegsége miatt, nem képes friss élményeket tárolni a memóriájában. Hogy bosszút állhasson, dokumentálnia kell minden lépését, de a szálak bonyolódásával mindenki gyanússá válik, beleértve önmagát is.

Memento (2000)

Tudtad, hogy…?

… Christopher Nolan eleinte azt szerette volna, ha a főszerepet Alec Baldwin alakítja?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·