FILMEZZUNK.HU

Arnold Schwarzenegger 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

38621

Arnold Schwarzenegger legjobb filmjei

Ha valakiről, hát Arnold Schwarzenegger-ről el lehet mondani, hogy ezerarcú, hiszen a színészeten kívül filmrendező, aktivista, üzletember, író, egykori profi testépítő és politikus is. 20 évesen elnyerte a Mr. Universe címet, majd hétszer lett Mr. Olympia. Színészként számos hollywoodi akciófilmben játszott főszerepet. Az izomkolosszus a napokban ünnepli születésének a 76. évfordulóját, aminek apropójából megpróbáltuk egy kalapba szedni 10 kedvenc darabunkat a régóta tartó filmes pályájából.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Arnold Schwarzenegger produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Végképp eltörölni (Eraser, 1996)

John Kruger feladata, hogy a fontos ügyek koronatanúit megvédje a tanúvédelmi program keretében. Bár szakmájában ő a legjobb, egy nap olyan kihívás elé néz, ami látszólag meghaladja erejét. Megvádolják azzal, hogy elárulta társait, tudja azonban, hogy ennek ellenére is meg kell védenie a nőt, aki a világ megmentésének kulcsát jelenti.

Végképp eltörölni (Eraser, 1996)

Tudtad, hogy…?

… John Milius számtalan változtatást eszközölt a forgatókönyvön Arnold Schwarzenegger kedvéért?

9. Ovizsaru (Kindergarten Cop, 1990)

John Kimble (Arnold Schwarzenegger) egy kiváló rendőr, aki semmitől sem riad vissza, de most egy olyan feladattal kel szembenéznie, amire nem volt felkészülve. Egy nyomozás érdekében be kell épülnie egy óvodába. A derék rendőrnek huszonhárom gyerkőccel kell megbirkóznia, mindezt úgy, hogy inkognitóját nem fedi fel senki előtt. A beilleszkedés nehezen indul, de nincs az a feladat, ami kifogna Johnon.

Ovizsaru (Kindergarten Cop, 1990)

Tudtad, hogy…?

… Arnold Schwarzenegger azt nyilatkozta, az első forgatási napon, amikor a gyerekekkel kellett együtt dolgoznia, pont úgy érezte magát, mint a filmbéli karaktere? Alaposan megizzasztották a színészt.

8. Kommandó (Commando, 1985)

Matrix (Arnold Schwarzenegger) tábornok halálos fegyverré képezte testét, kiválóan ért minden fajta harci technikához, és biztos kézzel kezeli a kommandósok fegyvereit. Miután azonban végigharcolta életét, úgy dönt, visszavonul vidékre, hogy ott nyugalomban nevelhesse lányát. Régi ellenségei azonban nem hagyják annyiban a dolgot. A nyomára bukkannak, és túszul ejtik a gyerekét. Matrix még egyszer véres bevetésre indul az igazságért.

Kommandó (Commando, 1985)

Tudtad, hogy…?

… a filmben 109 ember hal meg? Ebből 102-vel végez Scwarzenegger karaktere.

7. Conan, a barbár (Conan the Barbarian, 1982)

Conan (Arnold Schwarzenegger) az ősi világ barbár harcosa, akinek népe őrizte az acél titkát. Családját lovas hordák mészárolták le, őt pedig elhurcolták rabszolgának, majd gladiátornak. Kitanulva a harc ősi művészetét megszerezte szabadságát, és felesküdött, hogy bosszút áll népéért. Útja mágikus veszedelmeken keresztül vezet. Segítőtársai, Valeria (Sandahl Bergman) és Subotai (Gerry Lopez) mellette állnak a temérdek veszély közepette, miközben megszületik a kíméletlen harcos legendája.

Conan, a barbár (Conan the Barbarian, 1982)

Tudtad, hogy…?

… Arnold Schwarzeneggernek abba kellett hagynia az edzést a film idejére? Az izomzata túl nagy volt, nem tudta rendesen használni a kardot.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·