FILMEZZUNK.HU
Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. július 28-30.

Hétvégi bevételi lista, USA – Az évszázad átverése!

4430

Hétvégi bevételi lista, USA – 2017. július 28-30.

Gondolatban már-már majdnem elismerően megveregetnék az amerikai közönség vállát, hogy idén nyáron nem ülnek be kötelező jelleggel minden agyonreklámozott filmre. És erre jön ez a hangulatjelekről készült animáció, amely konkrétan a hétvégén – pontosabban még pénteken –  az első helyért vívott harcot a Dunkirkkel. Ráadásul egy katasztrófa. Szó szerint. Az Emoji-film az idei év legrosszabbja, sőt, talán az utóbbi időszak legeslegrosszabb moziban bemutatott műve. Az Imdb-n 1,4-en áll!!! A kritikák csak hangyányival jobbak, elvétve akad egy-két pozitív kicsengésű vélemény, de a lényeg, hogy egy hatalmas – ki kell mondani sajnos – borzalomról van szó. És miért ért el ilyen eredményt? Az animációkra azért felfigyel a gyerkőc és hát részt vett egy rakat ismert név az elkészítésében. Christina Aguilera, James Corden, Sophia Vergara, Patrick Stewart, T.J. Miller, Anna Faris – ők pedig tették a dolgukat, reklámozták ezt a förmedvényt. A Sony morcos vezérei pedig csak a befolyt összeget nézik, arcukon smiley terülhet el. A marketinggel sikerült csúnyán becsapniuk az embereket.

Dunkirk 

A Dunkirk lenyomta a hangulatjeleket

Azért nagyon nem kell megijedni. Igaz, hogy nem sokkal, de a Dunkirk lenyomta a hangulatjeleket. Christopher Nolan teljesítette a 100-as szakaszt, ez várható is volt tőle, bár a 44 %-os csökkenés kicsit erős. Ezen a nyáron a vígjátékok nem hasítottak. Erre jött a Girls Trip, ami végre normális számokat tud felmutatni. Csak kár, hogy a hazai földön kívül valószínűleg a kutya sem lesz rá kíváncsi. Tipikusan olyan alkotásról van szó, amit az amerikai afro-amerikaiknak szántak. Az Atomszőke (Atomic Blonde) képregényből készült akciófilmtől nem vártak igen termetes bevételt, nagyjából a 18 millió dollár egészen elfogadhatónak hangzik. A Focus Features forgalmazó is elégedett lehet, hiszen pályafutásuk legjobb negyedik nyitányát produkálta a Charlize Theron főszereplésével forgatott projekt.

Atomszőke (Atomic Blonde, 2017)

Az Atomszőke című film, Charlize Theron-al a főszerepben, hozta a kötelezőt

Pókember: Hazatérés lehagyta az Andrew Garfield-es filmeket, de nagyon valószínű, hogy a Tobey Maguire-féle Hálószövőt nem fogja beérni. Hatodik helyen A majmok bolygója: Háború található. A hetedik pozícióban a Gru 3. része tartja magát, ami közel 8 milliót kaszált és már átlépte a 800 milliós összbevételt is. 60 %-os esést könyvelhetett el Luc Besson, a Valerian és az ezer bolygó városa csúnya bukás lesz Amerikában. Edgar Wright sokadik pezsgőjét bontogathatja, hiszen a Nyomd, bébi, nyomd 90 millió felett jár, köszönhetően az újabb 4 millió körüli bevételének. Mindeközben a Wonder Womannek csak pár napra van szüksége, hogy meghódítsa a 400 milliós vonalat, talán az is segít rajta, hogy állítólag a Warner Oscar-esélyest lát a filmben.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Dunkirk – $28,1M / $234,1M
  2. Az Emoji-film – $25,6M / $25,6M
  3. Girls Trip – $20M / $67,5M
  4. Atomszőke – $18,5M / $24,4M
  5. Pókember: Hazatérés – $13,4M / $633,7M
  6. A majmok bolygója: Háború – $10,3M / $224,5M
  7. Gru 3. – $7,7M / $819,2M
  8. Valerian és az ezer bolygó városa – $6,8M / $30,6M
  9. Nyomd, bébi, nyomd – $4M / $138,6M
  10. Wonder Woman – $3,5M / $786M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · ·