FILMEZZUNK.HU
8 tanulságos rajzfilm, mely még a szülőket is elgondolkodtatja

8 tanulságos rajzfilm, mely még a szülőket is elgondolkodtatja

18596

8 tanulságos rajzfilm, mely még a szülőket is elgondolkodtatja

Amikor egy anya vagy apa unottan beül a moziba virgonc csemetéjével, és felvillanyozva távozik, valami mennyei látvány. Ez azonban nem gyakori, hiszen nagy kihívás egy gyerekeknek szóló filmet felnőttek számára is igazán élvezhetővé, zamatossá tenni. Íme néhány ilyen rajzfilm az animátorok tollából.

1) Gru /Despicable Me, 2010/

Nehéz lehet egy gonosztevő élete. Folyton csak ármánykodni, lesni, hogy mit lehet ellopni, tenni mindenkivel a lehető legrosszabbat, és még sorolhatnám a végtelenségig. Mi történhet vajon akkor, ha egy ilyen ember a csőd szélére kerül? Találkozik a jó oldallal. Gru, a mi kedvesen esetlen gonoszkodónk három árva kislányba botlik, akik rádöbbentik, hogy az addigi élete semmit nem ért a szülői szeretet nélkül, melyet ő soha nem kapott meg.

Gru /Despicable Me, 2010/

2) L’ecsó /Ratatouille, 2017/

Vajon miért van az, hogy az emberek hajlamosabbak egy szép külsejű embert jobbnak és igazabbnak titulálni, mint egy kevésbé dekoratív személyt? Ezt a kérdést igyekszik bravúrosan feltenni a visszataszító rágcsáló szemszögét bemutató rajzfilm. Remy és családja egy hatalmas, ámde rendkívül összetartó patkánykolónia megbecsült tagjai. Amikor azonban Remy rájön, hogy nem egy séfet meg tudna szégyeníteni páratlan ízérzékével, úgy dönt, kipróbálja a főzést. Hatalmas segítség számára célja megvalósításához a fellegekben járó, kétbalkezes Linguini, aki az emberi külsőt kölcsönzi neki azáltal, hogy ő a hajába kapaszkodva irányítja mozdulatait. Vajon mikor derül ki a nagy átverés, és mit szólnak hozzá az emberek?

Lecsó - Ratatouille (Brad Bird, 2007)

3) Verdák /Cars, 2006/

Hogyan lehetséges az, hogy egy világhírű autóversenyző, akit mindenki csodál és tisztel, egyedül tölti el a napjait, nincsen, akire bármikor számíthat? Van esélye egyáltalán valaha is igaz barátokra és szerelemre lelnie? Vajon mi kell ahhoz, hogy kizökkenjen a mérhetetlen önközpontúságából, valamint mindent elsöprő kevélységéből, és észrevegye a tömegben az egyéneket is? Egy pár napos kényszerterápia egy eldugott faluban, Kipufogófürdőn például ideálisan hangzik.

Verdák (Cars, 2006)

4) Elvitte a víz /Flushed Away, 2006/

Rody egy vagyonos család házi kedvence. Semmiben sem szenved hiányt, gondtalan az élete. Csak éppen teljesen egyedül van. Amikor a csatornából váratlanul egy patkány jön föl, egérként gusztustalannak tartja a gondolatot, hogy valaha is lemerészkedjen a föld alá. Mégis pontosan ez történik vele, kényszerből. Öröm az ürömben, hogy végre hemzsegnek körülötte az élőlének, és végre esélyt kap arra is, hogy az önteltségét és önérdekét levetkőzve igaz baráttá váljon.

Elvitte a víz /Flushed Away, 2006/

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·