Dustin Hoffman legjobb filmjei

10 Dustin Hoffman film, amit mindenképpen látnod kell

4456

Dustin Hoffman legjobb filmjei

Dustin Hoffman kétszeres Oscar-díjas és ötszörös Golden Globe nyertes amerikai filmszínész, producer, Új-Hollywood legendás színészgenerációjának tagja, aki a mai napon ünnepli születésének 80. évfordulóját. Az elmúlt évtizedek alatt számos remekbe szabott filmben szerepelt, amiből mi most a 10 kedvencünket szeretnénk az Olvasóink figyelmébe ajánlani.

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Dustin Hoffman alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Az elnök emberei (All the President’s Men, 1976)

Az 1972-es választások befutójában Bob Woodward és Carl Bernstein, a Washington Post újságírói szabad kezet kapnak szerkesztőjüktől, hogy felfedjék a Watergate botrány részleteit, és “kinyomozzák” Nixon elnök leköszönésének valódi okát. Meglepetésükre az ügy védelmén már több sztárügyvéd is dolgozik és az a tény, hogy a republikánus pénzalap kezelői nevét és címét találják meg a vádlottal kapcsolatban tovább növeli gyanújukat.

Tudtad, hogy…?

… Robert Redford megvette a készülő könyv filmjogait, és ő javasolta, hogy az újságírók magukat is írják bele a történetbe? Redford nem kívánt szerepelni a filmben, de Warner stúdió ragaszkodott hozzá, csak ebben az esetben voltak hajlandók a filmet finanszírozni. Így végül Redford eljátszotta Woodward szerepét.

9. Hook (1991)

Peter Banning (Robin Williams) nagyon elfoglalt ügyvéd, mindig csörög a telefonja, és állandóan rohan valahova. Családjával egyáltalán nem tud foglalkozni. Lemarad a fia baseball meccséről, mindenhonnan elkésik, az ígéretei semmit nem érnek. Felesége, Moira (Caroline Goodall) sok küzdelem árán elviszi Londonba, hogy megünnepeljék Wendy nagyi (Maggie Smith) születésnapját. Az éj leple alatt Hook kapitány kilép a mesék birodalmából, és elrabolja Peter gyerekeit. Csak Pán Péter mentheti meg őket.

Hook (1991)

Tudtad, hogy…?

… a fiatal Pán Pétert Dustin Hoffman fia játssza?

8. Maraton életre-halálra (Marathon Man, 1976)

Az egyetemista Babe-et csak a maratoni futás érdekli. Nem is sejti, hogy bátyja beépített ügynök, aki éppen egy volt náci orvos után nyomoz. A nyomozás során kiderül, hogy az orvos jelentős mennyiségű gyémántot szedett össze, amit az Egyesült Államokból Dél-Amerikába akar csempészni. Amikor Doc egy sebesülésbe belehal, halála előtt még beavatja Babe-et a titkába, ezzel nehéz helyzetbe kényszerítve öccsét.

Maraton életre-halálra (Marathon Man, 1976)

Tudtad, hogy…?

… ahhoz képest, hogy Dustin Hoffman végzős diákot alakít, valójában 38 éves volt akkor?

7. Vejedre ütök (Meet the Fockers, 2004)

Greg Beckur (Ben Stiller) házasodni készül, és szeretné szüleinek is bemutatni menyasszonyát, Pam Byrnes-t (Teri Polo). A férfi nagyon izgul a találkozás miatt, mert a szülei egyáltalán nem hétköznapi figurák. Pam szüleivel (Robert De NiroBlythe Danner) együtt elindulnak Miami-ba egy lakókocsival, hogy végre találkozzon a két család.

Vejedre ütök 2004

Tudtad, hogy…?

… az amerikai mozgóképes szervezet, az MPAA nem engedte a film készítőinek, hogy a Focker nevet használják a film plakátján, csak abban az esetben, ha egyértelműen bizonyítani tudják, hogy valahol az Egyesül Államokban él egy család ezzel a névvel? Mivel a plakátra felkerült a név, így minden bizonnyal megtalálták a családot.

6. Sleepers – Pokoli lecke (Sleepers, 1996)

Négy fiú egy gyerekes csínnyel megöl egy embert. Javítóintézetbe kerülnek, ahol pokoli megaláztatásban lesz részük. Amikor felnőttként újra találkoznak, kiderül, hogy kettőjük megölte egyik kínzójukat. A másik kettő azonnal segítségükre siet, hátha sikerülhet végre feldolgozniuk a múlt eseményeit.

Sleepers - Pokoli lecke (Sleepers, 1996)

Tudtad, hogy…?

… a színészek időbeosztása annyira szoros volt, hogy voltak, akik az egész forgatás során egyszer sem találkoztak? Kevin Bacon például sem Robert De Niroval, sem Dustin Hoffmannal nem találkozott.

5. Aranyoskám (Tootsie, 1982)

Michael Dorsey nehéz természetű színész, akivel senki nem akar együtt dolgozni egész New Yorkban. Úgy dönt, hogy ha ő nem tud munkát találni, akkor valaki mássá kell válnia. Női ruhát húz, és Dorothy Michaels néven színésznői karrierbe kezd egy szappanoperában. Ebből azonban számos gond adódik, többek között az, hogy beleszeret gyönyörű kolleganőjébe.

Aranyoskám (Tootsie, 1982)

Tudtad, hogy…?

… Dustin Hoffman még korábbi színésztársát, Jon Voightot is át tudta verni? Egyszer, amikor Voight épp egy étteremben volt, Hoffman odament hozzá nőnek öltözve, s Voight végig azt hitte róla, hogy egy rajongója.

4. Diploma előtt (The Graduate, 1967)

Ben, a szégyellős és halkszavú fiú épp befejezte az egyetemet, és midene megvan ahhoz, hogy szép karriert fusson be. Azoban a szülei barátaniál tett látogatása során megismerkedik Mrs. Robinsonnal, aki elcsábítja a fiút. Kettejük közt viszony alakul ki, amikor azonban a nő rájon, hogy fiatal szeretője belszeretett lányába, mindent megtesz, hogy Elaine-t férhjez adja. Ben azonban végre a sarkára áll, és és megszökteti az oltártól álmai nőjét.

Diploma előtt (The Graduate, 1967)

Tudtad, hogy…?

… Dustin Hoffman mellett olyan színészek pályáztak Benjamin Braddock szerepére, mint Harrison Ford, Robert Duvall, Gene Wilder, Steve McQueen, Jack Nicholson, Jack Nance, vagy Anthony Perkins?

3. Éjféli cowboy (Midnight Cowboy, 1969)

Joe Buck, a floridai szépfiú reményekkel telve érkezik New Yorkba: abban bízik, hogy sikerül majd selyemfiúként karriert csinálnia. Hamarosan azonban megismerkedik Ratso Rizzóval, a kisstílű, és nem éppen jó fizikumnak örvendő bűnözővel. A két férfi összebarátkozik, és együtt szövik tervüket a nagy dobásra, amely azonban kétséges, hogy összejön-e valaha.

Éjféli cowboy (Midnight Cowboy, 1969)

Tudtad, hogy…?

… Dustin Hoffman tartott tőle, hogy a túlságosan jól ápolt külseje miatt nem kapja meg a szerepet, ezért arra kérte a film menedzserét, találkozzanak egy manhattani utcán? Dustin Hoffman kéregetőnek öltözve jelent meg, és a menedzser sokáig észre sem vette őt, mígnem egy ponton odasétált hozzá és felfedte valódi kilétét.

A 10 legjobb Kevin Spacey film, amit vétek lenne kihagyni

2. Esőember (Rain Man, 1988)

Charlie Babbit (Tom Cruise) az elkényeztetett  és önző szépfiú csalódottan veszi tudomásul, hogy apai öröksége mindössze néhány rózsabokor és egy öreg autó. Ám a végrendeletből az is kiderül, hogy a hagyaték hárommillió dollárnyi részét bátyja, Raymond (Dustin Hoffman) kapta, aki egy intézetben él, mert Savant-szindrómás autista. Charlie azt tervezi, hogy Raymond gyámja lesz, így hozzáférhetne a milliókhoz is. De Raymondról gondoskodni nem egyszerű, csak sportalsót hajlandó viselni, minden nap meg kell néznie a tévévetélkedőt,  fél a repüléstől és 23:00- kor mindig le kell feküdnie. Közös útjuk során Charlie sokat tanul bátyjától, és  lassanként megszereti különc szokásait. Egy idő után már jobban vágyik az ő társaságára, mint a milliókra.

Esőember (Rain Man, 1988)

Tudtad, hogy…?

… Dustin Hoffman a forgatás előtt egy évet töltött autista emberekkel és családjaikkal? Színészi karrierje kezdete előtt egy pszichiátriai intézetben dolgozott, ezen tapasztalatait is fel tudta használni a filmhez.

1. Kramer kontra Kramer (Kramer vs. Kramer, 1979)

Ted Kramer (Dustin Hoffman) igyekszik jó apa lenni, de a legtöbb időt a munkája veszi el, fontos számára a karrier. Egy napon felesége, Joanna (Meryl Streep) közli vele, hogy elhagyja a családot, kilép az anya szerepből és megpróbálja megvalósítani önmagát. Tednek hirtelen minden a nyakába szakad. Egyedül vásárol be, főz, takarít, gyermeket nevel, s mindeközben megpróbálja a munkáját is megtartani. A hosszú hónapok során megerősödik, és fiával való kapcsolata új szintre emelkedik. Másfél év után Joanna váratlanul hazatér…

Kramer kontra Kramer (Kramer Vs. Kramer, 1979)

Tudtad, hogy…?

… a legnagyobb bevételt hozó film volt az USA-ban, 1979-ben?

Kihagytuk a kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Dustin Hoffman alkotás nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek és érdekességek forrása itt és itt)

 //spencer//

Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download