A legjobb egyszereplős filmek

10 zseniális film, amit egy színész tett naggyá

7966

A legjobb egyszereplős filmek

Alábbi cikkünkben olyan nagyszerű filmeket veszünk górcső alá, melyeket egy-egy színész zseniális alakítása tett igazán emlékezetessé. Néha ezek az elképesztő filmek jóval tovább megmaradnak az emlékezetünkben, mintha egy sztárparádéval érkező, nagy szabású “popcorn mozira” váltanánk jegyet.

Ha ismersz Te is olyan produkciót, amit egyetlen egy színész alakítása tett naggyá és nem szerepel listánkon, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

10. Locke – Nincs visszaút (Locke, 2013)

Ivan Locke, az elkötelezett családapa és építési menedzser karrierje legfontosabb napja előtti éjszakán egy telefonhívást kap, mely olyan útra tereli őt, amely komoly fenyegetést jelent gondosan felépített életére.

Locke - Nincs visszaút (Locke, 2013) - Tom Hardy

Tudtad, hogy?

… Tom Hardy karaktere azért volt megfázva a filmben, mert maga a színész is megfázással küzdött, ezért a forgatókönyvíró beleírta a történetbe?

9. Vadon (Wild, 2014)

Egy nap a hosszú évekig tartó kilátástalanság, egy tönkrement házasság és a heroinfüggőség elől menekülve Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) életre szóló döntést hoz: több mint ezer mérföldes túrára indul az Egyesült Államok nyugati partján.

Vadon (Wild, 2014)

Tudtad, hogy?

… Reese Witherspoon-t Oscarra és Golden Globe-ra is jelölték alakításáért?

8. Élve eltemetve (Buried, 2010)

Paul Conroy (Ryan Reynolds) az amerikai hadsereg egyik beszállítója Irakban. A férfi egy napon egy hűvös, sötét és meglehetősen szűkös helyen ébred. Az öngyújtója segítségével hamarosan rájön, hogy egy koporsóban van, élve eltemetve. A koporsóban nem sok időre elég a levegő. Talál egy működő mobiltelefont, aminek a segítségével megpróbálja felvenni a kapcsolatot a külvilággal, de valahogy senki sem tud vagy akar segíteni rajta. Úgy fest, egyedül csak magára számíthat.

Élve eltemetve (Buried, 2010) - Ryan Reynolds

Tudtad, hogy?

… Ryan Reynolds volt az első és egyetlen, akit meghallgattak Paul Conroy szerepére.

7. Legenda vagyok (I Am Legend, 2007)

A  tudós, Robert Newille az egyetlen túlélője az emberiség kipusztulást hozó vírusnak. A járvány következtében mutánsok jöttek létre, akik folyamatosan az életére törnek, miközben saját vérének felhasználásával az ellenszer kifejlesztésén munkálkodik. A kihalt New Yorkban bújkálva próbálja felvenni a harcot a rá leselkedő veszéllyel, azonban sietnie kell, ha nem akar kifutni az időből.

Legenda vagyok (I Am Legend, 2007)

Tudtad, hogy?

… Will Smith azt nyilatkozta, hogy a Szàmkivetett c. filmben Tom Hanks alakítàsa sokat segített neki abban, hogyan kellene megformàlnia a főszereplőt.

6. Gravitáció (Gravity, 2013)

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) tapasztalatlan űrhajós, azonban mikor egy meteorraj megsemmisíti az űrbázist ahol doglozik, elveszti társait. A földi irányítással minden kapcsolata megszakad, ő és az életben maradt Kowalski (George Clooney) magukra hagyaatva sodródnak az űrben magatehetetlenül. Ryanen eluralkodik a pánik, amikor rádöbben, hogy csak magára számíthat, a hazafele vezető út viszont több olyan buktatót rejt, melyekre senki sem készíthette fel.

Gravitáció (Gravity, 2013)

Tudtad, hogy?

… a film teljes játékideje 90 perc? A Nemzetközi Űrállomás ennyi idő alatt kerüli meg a Földet.

5. A vaslédi (The Iron Lady, 2011)

Margaret Thatcher a huszadik század egyik legjelentősebb és legvitatottabb női politikusa. Ez a film a csak “Vaslady”-ként emlegetett asszony történetét mutatja be, Meryl Streep lehengerlő színészi alakításán keresztül. Végigkísérhetjük, ahogy Nagy-Britannia első női miniszterelnöke megkezdi politikusi karrierjét, majd sikeres konzervatív politikusként és antikommunistaként világhírnévre tesz szert.

A vaslédi 2011

Tudtad, hogy?

… Meryl Streep hónapokon át nézett felkészülésként Margaret Thatcherről készült felvételek, hogy eltanulja a gesztusait, ezen kívül rengeteg emberrel beszélt, akik ismerték őt személyesen?

4. Éli könyve (The Book of Eli, 2010)

A Föld kiégett romjai között egy titokzatos férfi vándorol, táskájában egy féltve őrzött ereklyével, ami mindennél többet ér számára. A könyvön talán az emberiség sora múlik, Eli pedig minden erejével azon van, hogy ne kerülhessen rossz kezekbe.

Éli könyve (The Book of Eli, 2010)

Tudtad, hogy?

… Denzel WashingtonBruce Lee tanítványa, Dan Inosanto készítette fel a szerepre?

Minden idők 20 legjobb filmje a hollywoodi színészek szerint

3. 127 óra (127 Hours, 2010)

Aron Ralston (James Franco) 2003-ban egyedül nekivág egy kanyontúrának a Utah állambeli Nemzeti Parkban. A férfi egy szerencsétlen mozdulat miatt lezuhan egy sziklahasédkba, és beszorul a karja. Először még próbál segítségeért kiabálnil, de a hasadék elnyeli a hangját, kimerülve igyekszik kitalálni, hogyan élhetné túl a helyzetet. A film Aron fogságának127 óráját dolgozza fel.

127 óra (127 Hours, 2010)

Tudtad, hogy?

… amikor Aron megtudta, hogy James Franco fogja őt alakítani elmondta, hogy biztosra veszi, hogy hitelesen el fogja tudni őt játszani?

2. Számkivetett (Cast Away, 2000)

Chuck Noland (Tom Hanks) sikeres menedzser a Fed Ex szállítási vállalatnál,  épp az ünnepek előtti utolsó szállítmányt kíséri, amikor a repülője lezuhan.  A szerencsétlenség valahol Malajzia szigetvilágában éri. Egyedüli túlélőként kell helyt állnia a vadonban, meg kell tanulnia fedelet építeni a feje fölé, élelmet szerezni, dacolni a természeti erőkkel és saját félelmeivel is. Idővel a hatóságok és szerettei is feladják keresését. Chuck mindent elkövet, hogy életben maradjon, sőt lépésről lépésre megtervezi menekülését . Négy év munkájával épít egy tutajt és nagy nehezen kijut az óceánra. Eszméletlenül hánykolódva egy ócenánjáró hajó talál rá. Visszatérése mindenkit megdöbbent, neki pedig újra meg kell találnia a helyét a világban. Modern Robinson történet.

Számkivetett (2000)

Tudtad, hogy?

… a forgatókönyvben Wilsonnak is volt szövege, hogy ezzel is segítsék Tom Hanks játékát?

1. Mentőexpedíció (The Martian, 2015)

Egy botanikus űrhajóst, Mark Watney-t halottnak hiszik társai, miután egy heves viharban nyomát vesztették. Watney túlélte a vihart, mely után egyedül találta magát egy idegen bolygón. Szerény ellátmánya nem tart ki sokáig, így csak a találékonyságára számíthat, ha üzenetet akar küldeni a Földre. Több millió kilométerrel arrébb a NASA és a nemzetközi tudósok csapata azon dolgozik, hogy hazahozzák a ’marsit’, miközben Watney társai egy lehetetlennek tűnő mentőakciót dolgoznak ki. Négy év múlva érkezik meg a bolygóra a felmentősereg, ám tartózkodási helyétől 3200 km-rel távolabb, így Watney útra kel, hogy éljen a hazatérés utolsó lehetőségével.

Mentőexpedíció - the martian

Tudtad, hogy?

… Matt Damon elsősorban azért mondott igent a filmre, mert kíváncsi volt, hogy milyen érzés, amikor csak egyedül van a kamerák előtt, nincsenek színésztársak, nincsen interakció?

Ha ismersz Te is olyan produkciót, amit egyetlen egy színész alakítása tett naggyá és nem szerepel listánkon, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download