Magyarországon forgatott filmek

10 világhírű film, amit Magyarországon forgattak

12893

Magyarországon forgatott filmek

Az utóbbi időkben egyre több hollywoodi szuperprodukció fordult meg hazánkban, ugyanis Magyarország hosszú ideje kedvelt célpontja a külföldi produkcióknak. Listánkban ezúttal olyan filmeket gyűjtöttünk össze, melyeket részben, vagy egészben hazánkban forgattak.

Van egy jó sztoritok az alábbi filmekkel kapcsolatban? Netán statiszták voltatok valamelyik forgatáson? Kérjük, osszátok meg velünk és a többi filmrajongóval az élményeiteket hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

10. Die Hard – Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard, 2013)

Amikor John McClane megtudja, hogy fia, Jack bajba keveredett Moszkvában, azonnal a segítségére siet. A dolgok hamar elfajulnak az orosz fővárosban, apa és fia pedig vállvetve száll szembe a terroristákkal.

Die Hard - Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard, 2013)

Tudtad, hogy…?

… az orosz maffia tagjait Növényi Norbert, Árpa Attila és Gangszta Zoltán alakítják?

9. Z világháború (World War Z, 2013)

Max Brooks World War Z: A zombi világháború története című könyvének adaptációjában egy ENSZ alkalmazott küzd a világban terjedő zombi fertőzéssel. Senki nem tudja, hogyan lehet megállítani, a hadseregek és a kormányzatok is tanácstalanok, s míg az ellenszeren dolgoznak egy eldugott laboratóriumban, Gerry Lane kétségbeesetten szeli át a világot, hogy megtalálja a megoldást, megmentse családját, és az egész emberiséget.

Z világháború (World War Z, 2013)

Tudtad, hogy…?

… hiába forgattak Pitték 2011-ben és 2012-ben is Magyarországon, utána megváltoztatták a forgatókönyvet, és újraforgatták a film utolsó harmadát.

8. Herkules (Hercules, 2014)

Herkules (Dwayne Johnson) beáll egy zsoldos hadsereg soraiba, hogy segédkezzen a szörnyű trákiai lázadás leverésében. Herkules emberfeletti erővel bír, hiszen félig isten, félig pedig halandó. Halandó fele miatt azonban nagyon is emberi vonásokkal bír. A legendás hérosznak kalandjai során különféle mitikus lényekkel is meg kell küzdenie.

Herkules (Hercules, 2014)

Tudtad, hogy…?

… a filmet körülbelül 500 magyar statisztával forgatták Páty mellett, egy külön erre a célra felhúzott díszletfaluban és a rákospalotai filmstúdióban?

7. Én, a kém (I Spy, 2002)

Alex Scott (Owen Wilson), a titkos ügynökök James Bondja új bevetésre indul. Vissza kell szereznie azt a szuperfegyvert, amelyet egy gátlástalan bűnöző, Arnold Gundars (Malcolm McDowell) lopott el az amerikai kormánytól. A fegyverkereskedő szenvedélyes bokszrajongó, aki egy nagy meccset akar összehozni Budapesten a veretlen Robinson (Eddie Murphy) és a regnáló Európa-bajnok között. Az amerikai elnök megkéri a bokszolót, hogy civilként segítse az ügynököt a fegyver felkutatásában. Scottnak így sikerül bejutnia Gundars budapesti főhadiszállására. Az igazi csatát azonban nem itt, hanem a végtelenül beképzelt és kibírhatatlan öklözővel kell megvívnia.

Én, a kém (I Spy, 2002)

Tudtad, hogy…?

… az Én, a kémet nem csak itt forgatták, hanem teljes egészében itt is játszódik?

6. München (Munich, 2005)

1972 szeptemberében a müncheni olimpián palesztin terroristák 11 izraeli sportolót gyilkolnak meg. Az esemény nyomán megindul az izraeli titkosszolgálat, a Moszad egyik legnagyobb nemzetközi akciója, amelynek keretein belül az Avner Kaufman (Eric Bana) vezette titkosügynökök csoportja azt a feladatot kapja, hogy felkutassa és megölje a müncheni terrorakció kitervelőit. Steven Spielberg valós eseményeken alapuló, mélyenszántó történelmi thrillere egyedülálló módon veti fel a felelősség, a kötelesség, a személyes áldozat és a bosszú kérdéseit.

München (Munich, 2005)

Tudtad, hogy…?

… 2005-ben a nagyszabású film miatt lezárták például az Andrássy utat is?

5. Suszter, szabó, baka, kém (Tinker, Tailor, Soldier, Spy, 2011)

A hidegháború tetőpontján úgy tűnik, az angliai hírszerzésben egy kettős ügynök munkálkodik, aki a szovjetek számára is információkat szivárogtat ki az Egyesült Királyságról. George Smiley-t, az egykori kémet visszahívják, hogy derítse ki, ki a “vakond”. Nyomozása titkosabbnál titkosabb helyeken, rejtélyeken keresztül vezet, a kémjátszma pedig eközben egyre komolyabbá válik.

Suszter, szabó, baka, kém (Tinker, Tailor, Soldier, Spy, 2011)

Tudtad, hogy…?

… a legfontosabb forgatási helyszín a Párizsi udvar volt, ahol egy rövid, de a történet szempontjából annál fontosabb jelenetet forgattak? Ebben Mucsi Zoltán és Kálloy-Molnár Péter is megjelenik.

4. Mission: Impossible – Fantom protokoll (Mission: Impossible – Ghost Protocol, 2011)

Ethan Hunt legnehezebb küldetésének nem kisebb a célja, mint hogy tisztársa mossa az Impossible Mission Force hírnevét. Az összeesküvésben senki sem az, akinek látszik, a titkosügynök pedig csak saját csapatára számíthat.

Mission: Impossible - Fantom protokoll (Mission: Impossible - Ghost Protocol, 2011)

Tudtad, hogy…?

… Tom Cruise a világ legmagasabb épületén, a Burj Khalifán kaszkadőr nélkül játszotta el jeleneteit?

3. A kém (Spy, 2015)

Susan Cooper egy szerény CIA-elemző, aki az íróasztala mögül készíti elő az ügynökség legveszélyesebb küldetéseit. Azonban amikor egyik társa eltűnik, egy másik ügynök pedig lelepleződik, beleveti magát a fegyverkereskedelem világába, hogy megelőzzön egy globális katasztrófát. A nagyszájú és kemény öklű titkosügynök képtelenség megállítani.

TOP15: A legjobb kémfilmek

Tudtad, hogy…?

… Budapest eredetileg Párizst játszotta volna a filmben, de a rendezőnek, Paul Feignek úgy megtetszett a város,hogy átírta a cselekményt a kedvéért?

A leghíresebb magyar szinkronhangok

2. Mentőexpedíció (The Martian, 2015)

Egy botanikus űrhajóst, Mark Watney-t halottnak hiszik társai, miután egy heves viharban nyomát vesztették. Watney túlélte a vihart, mely után egyedül találta magát egy idegen bolygón. Szerény ellátmánya nem tart ki sokáig, így csak a találékonyságára számíthat, ha üzenetet akar küldeni a Földre. Több millió kilométerrel arrébb a NASA és a nemzetközi tudósok csapata azon dolgozik, hogy hazahozzák a ’marsit’, miközben Watney társai egy lehetetlennek tűnő mentőakciót dolgoznak ki. Négy év múlva érkezik meg a bolygóra a felmentősereg, ám tartózkodási helyétől 3200 km-rel távolabb, így Watney útra kel, hogy éljen a hazatérés utolsó lehetőségével.

Mentőexpedíció 2015

Tudtad, hogy…?

… a film 108 millió dollárra becsült költségvetésének nagyjából a 38 százalékát, 11,8 milliárd forintnyi összeget költöttek el Magyarországon?

1. Kémjátszma (Spy Game, 2001)

Nathan Muir (Robert Redford) minden idők egyik legjobb CIA ügynöke volt, már csak pár napja maradt a nyugdíjazásáig. Tanítványával, Tom Bishoppal (Brad Pitt) hajdanán bejárták az egész világot. Muir már azt tervezgeti, hogy mivel fogja tölteni a jól megérdemelt pihenést, amikor megtudja, hogy Bishopot elfogták Pekingben, és kémkedés vádjával egy napon belül kivégzik. Megdöbbenten tapasztalja, hogy társát magára hagyja az ügynökség, mivel nem akarnak kockáztatni egy nemzetközi konfliktust. Muir ezt nem hagyhatja, és belevág élete legveszélyesebb küldetésébe.

Kémjátszma (Spy Game, 2001)

Tudtad, hogy…?

… a filmben feltűnik Csuja Imre és Rékasi Károly is?

Van egy jó sztoritok az alábbi filmekkel kapcsolatban? Netán statiszták voltatok valamelyik forgatáson? Kérjük, osszátok meg velünk és a többi filmrajongóval az élményeiteket hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Történetek forrása)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download