FILMEZZUNK.HU
10 világhírű film, amit Magyarországon forgattak

10 világhírű film, amit Magyarországon forgattak

49837

Magyarországon forgatott filmek

Az utóbbi időkben egyre több hollywoodi szuperprodukció fordult meg hazánkban, ugyanis Magyarország hosszú ideje kedvelt célpontja a külföldi produkcióknak. Listánkban ezúttal olyan filmeket gyűjtöttünk össze, melyeket részben, vagy egészben hazánkban forgattak.

Van egy jó sztoritok az alábbi filmekkel kapcsolatban? Netán statiszták voltatok valamelyik forgatáson? Kérjük, osszátok meg velünk és a többi filmrajongóval az élményeiteket hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

10. Die Hard – Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard, 2013)

Amikor John McClane megtudja, hogy fia, Jack bajba keveredett Moszkvában, azonnal a segítségére siet. A dolgok hamar elfajulnak az orosz fővárosban, apa és fia pedig vállvetve száll szembe a terroristákkal.

Die Hard - Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard, 2013)

Tudtad, hogy…?

… az orosz maffia tagjait Növényi Norbert, Árpa Attila és Gangszta Zoltán alakítják?

9. Z világháború (World War Z, 2013)

Max Brooks World War Z: A zombi világháború története című könyvének adaptációjában egy ENSZ alkalmazott küzd a világban terjedő zombi fertőzéssel. Senki nem tudja, hogyan lehet megállítani, a hadseregek és a kormányzatok is tanácstalanok, s míg az ellenszeren dolgoznak egy eldugott laboratóriumban, Gerry Lane kétségbeesetten szeli át a világot, hogy megtalálja a megoldást, megmentse családját, és az egész emberiséget.

Z világháború (World War Z, 2013)

Tudtad, hogy…?

… A filmet Budapesten forgatták, ráadásul rengeteg magyar statisztát alkalmaztak. Jobban mondva volna, hisz – az Index cikke szerint – mindössze 12 magyar zombi kapott végül szerepet a filmben (plusz egy moszkvai híradós bejátszás alatt 2 másodperc elejéig még néhányan), mert a forgatás alatt Brad Pitt átvariálta a sztorit. Sok olyan jelenetről számoltak be magyar statiszták akkoriban, amik végül nem kerültek be a filmbe. A magyarok orosz katonákat és zombikat játszottak, a jeleneteket pedig egy kőbányai konzervgyárban vették fel és persze ki ne emlékezne a fegyverlefoglalós történetre. Utóbbi az egész nemzetközi sajtót bejárta, miszerint a TEK 85 működőképes gépfegyvert foglalt le.

8. Herkules (Hercules, 2014)

Herkules (Dwayne Johnson) beáll egy zsoldos hadsereg soraiba, hogy segédkezzen a szörnyű trákiai lázadás leverésében. Herkules emberfeletti erővel bír, hiszen félig isten, félig pedig halandó. Halandó fele miatt azonban nagyon is emberi vonásokkal bír. A legendás hérosznak kalandjai során különféle mitikus lényekkel is meg kell küzdenie.

Herkules (Hercules, 2014)

Tudtad, hogy…?

… a filmet körülbelül 500 magyar statisztával forgatták Páty mellett, egy külön erre a célra felhúzott díszletfaluban és a rákospalotai filmstúdióban?

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·