Antonio Banderas legjobb filmjei

Antonio Banderas 10 legjobb filmje

4922

Antonio Banderas legjobb filmjei

Antonio Banderas sokoldalú személyiség, tehetséges színész, énekes és rendező, aki hű maradt a gyökereihez és karitatív tevékenységéért is elismerésekben részesült. Pedro Almodóvar határokat feszegető filmjeitől jutott el egészen a világhírig – legismertebb filmjei: Zorro álarca, Desperado, Evita, Shrek-sorozat. 3-szoros Golden Globe jelöléssel büszkélkedhet (EvitaZorro álarcaÉs a főszerepben Pancho Villa, mint maga). A spanyol Malagában született színész ma ünnepli születésének az 57. évfordulóját, melynek apropójából egy csokorba szedtük a 10 kedvenc filmünket tőle.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Antonio Banderas produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Evita (1996)

Törékeny, szőke asszony áll egy hatalmas ország elnöki palotájának az erkélyén. Előtte százezres rajongó, zokogó tömeg, s ő könnyekkel a szemében búcsúzik: “Ne sírj értem, Argentína”. Ő Evita Peron, a nő, aki hihetetlen mélységekből jött és hihetetlen magasra jutott. A nő, akit istenként imádtak, mert nem akart más lenni, mint egyszerű ember: bár a pompa lett az osztályrésze, nem felejtette el, mit jelent a nyomor.

Evita (1996)

Tudtad, hogy…?

… a film egyes jeleneteit Budapesten forgatták? Forgattak a Hősök terén, az Andrássy úton, valamint Akadémia utcában.

9. Kémkölykök (Spy Kids, 2001)

Gerogrio és Ingrid Cortez egyszerű külvárosi házaspárnak tűnik, szép házzal és két gyerekkel. A valóságban azonban visszavonult szuperkémek, akiket még egyszer visszahívnak egyetlen küldetés erejéig. Eltűnt kémtársaikat kell megtalálniuk, azonban a bevetés nem alakul olyan simán, mint várták, és őket is foglyul ejtik. Az egyetlen reményük, hogy két gyermekük utánuk ered és megmenti őket.

Kémkölykök (Spy Kids, 2001)

Tudtad, hogy…?

… a filmbeli kémszervezet neve O. S. S. (“Organization of Super Spies”, am. szuperkémek szervezete)? Ez volt a rövidítése a CIA elődje nevének is.

8. A 13. harcos (The 13th Warrior, 1999)

Ahmed Ibn Fadlant (Antonio Banderas), az udvaroncot Bagdadból a messzi északra küldik egy mondva csinált megbízatással. A kiküldetés valódi oka, hogy Ahmed a rossz lányba szeretett bele. Kr. u. 922-ben egy ilyen megbízás jó eséllyel a soha viszont nem látást jelentette. Ahmed északon hamar összetalálkozik a vikingekkel, akik valamilyen titkos ellenségről beszélnek, a Wendolról. A Wendol éjszaka támad, megcsonkítja és felfalja áldozatait. Ahmed kezdetben nem hisz a mesének, de találkozik egy jóssal, aki figyelmezteti a vikingeket, hogy ha nem vesznek maguk közé egy harcost, aki nem északról való, akkor kudarcot vallanak. A tizenharmadik harcos a bátor Ahmed lesz, aki a vikingek oldalán száll hadba az ismeretlen szörnnyel.

A 13. harcos (1999)

Tudtad, hogy…?

… a film nem hozott sok pénzt a készítőknek? Mindössze 32 millió dolláros bevételre tett szert az USA-ban, és kevesebb mint 62 millióra világszerte.

7. A kód (Thick as Thieves, 2009)

Keith Ripley (Morgan Freeman), a tapasztalt mestertolvaj mindig betartja, amit a Kód, azaz a tolvajok íratlan szabálygyűjteménye előír: végezd el a melót, fedezd a társad, ne bízd el magad és soha ne paktálj le a zsarukkal. Sajnos egykori partnere félvállról vette a fentieket és kitálalt a zsaruknak, ez pedig az életébe került. Az orosz maffia ugyanis nem viccel, és most Keithen a sor, hacsak nem hajtja végre élete legnagyobb dobását, melynek célja: megszerezni a felbecsülhetetlen értékű, utolsó két Fabergé-tojást.

A kód (Thick as Thieves, 2009)

Tudtad, hogy…?

… Morgan Freeman és Tom Hardy később is játszott együtt a Sötét Lovag: Felemelkedés című filmben?

6. Kísértetház (The House of The Spirits, 1993)

Esteban, mielőtt megnősülne, beáll egy aranybányába dolgozni. Amikor már elég pénzt gyűjt össze ahhoz, hogy egy kisebb birtokot vehessen magának, úgy dönt, feleségül veszi régi szerelmét, Rosát. Rosa azonban váratlanul meghal, Esteban ezért összeházasodik Rosa testvérével, a némasági fogadalmat tett Clarával. Lányuk születik, aki már jólétben, gazdagságban nő fel és beleszeret Pedróba, az ifjú forradalmárba. Esteban mindent elkövet, hogy megakadályozza Blanca és Pedro kapcsolatának elmélyülését, de amikor a lány teherbe esik, elkerülhetetlen a szakítás.

Kísértetház (The House of The Spirits, 1993)

Tudtad, hogy…?

… Kim Basinger és Julia Roberts egyaránt visszautasította Blanca szerepét?

10 Danny Trejo film, amit vétek lenne kihagyni

5. Volt egyszer egy Mexikó (Once Upon a Time in Mexico, 2003)

El Mariachi (Antonio Banderas) a külvilág elől rejtőzködve tölti mindennapjait, legtöbb idejét a gitárjának szenteli. Egy napon felkeresi őt egy korrupt CIA ügynök (Johnny Depp), hogy keresztülhúzzák Barillo (Willem Dafoe), a hírhedt kartellvezér számításait, aki arra készül, hogy megölje Mexikó elnökét. El Mariachi visszatér a színre, van mit megbosszulnia, de ezúttal nincs egyedül. Társai, Lorenzo (Enrique Iglesias) és Fideo (Marco Leonardi) életüket is feláldoznák a jó ügy érdekében.

Volt egyszer egy Mexikó (Once Upon a Time in Mexico, 2003)

Tudtad, hogy…?

… A katonai járműveket a hadsereg már odaígérte a forgatásra, de amikor kiderült, hogy igazából a rossz oldalon akarják bevetni őket, visszamondták a megállapodást? A film készítői ezt követően gyűjtőket kerestek meg, és tőlük bérelték ki a gépjárműveket a forgatás idejére.

4. Vezet a ritmus (Take the Lead, 2006)

Pierre Dulaine díjnyertes táncoktató. A férfit New York egyik legkeményebb iskolájának igazgatónõje szerzõdteti, hogy gatyába rázza az iskola legnagyobb bajkeverõit. A srácokat persze mi sem érdekli kevésbé, mint Pierre és a klasszikus tánclépések. Amikor azonban a temperamentumos oktató õszinte érdeklõdéssel fordul a fiatalokhoz, és hip-hop elemekkel fűszerezi a standard táncokat, a gyerekekben feltámad a lelkesedés. A közösen kifejlesztett táncstílusukkal a nemzeti bajnokságig jutnak, miközben nem csak tanárukkal barátkoznak meg, hanem önmagukkal is.

Vezet a ritmus (2006)

Tudtad, hogy…?

… Antonio Banderas először elutasította a szerepet? Miután a producerek kérték, hogy had magyarázhassák el neki személyesen, illetve elmondták, hogy találkozhat az igazi Pierre Dulaine-el, aláírta a szerződést.

3. Bérgyilkosok (Assassins, 1995)

Rath-t még a hidegháború éveiben szervezték be egy munkára, amelynek elvégzésére csak néhány kivételes ember volt képes. Rath bérgyilkos volt, aki mindig tudta, melyik oldalon áll. A világ azonban megváltozott: a hidegháború a múlté, egyszerre minden bizonytalanná, átláthatatlanná vált. Bain már ennek a régi szabályokat elvető világnak a gyermeke. A szakma íratlan törvényei számára semmit sem jelentenek, egyetlen célja, hogy mindenáron ő legyen az első számú profi, a bérgyilkosok királya. Ehhez azonban el kell távolítania Rath-t, azaz meg kell ölnie a veterán mestert. A macska-egér harc megkezdődik, az üldöző és üldözött személye azonban hamarosan felcserélődik.

Bérgyilkosok (Assassins, 1995)

Tudtad, hogy…?

… Sylvester Stallone 15 millió dollárt kapott a szerepéért?

2. Desperado (1995)

A poros mexióki falu életét felforgatja a rejtélyes idegen zenész érkezése. Hamarosan kiderül, a különös alak nem csak a zenéhez ért, de a fegyverforgatáshoz is. Ő a legendás harcos, El Mariachi, a Zenész, akit a köznép hőseként tisztel, a gonosztevők azonban rettegnek tőle. Azért érkezett a kisvárosba, hogy bosszút álljon a környék önjelölt vezérén, Buchón. Mikor barátai is felbukkannak, elszabadul a pokol.

Desperado (1995)

Tudtad, hogy…?

… a filmben végig Antonio Banderas gitározott?

1. Zorro álarca (The Mask of Zorro, 1998)

Don Diego de la Vega (Anthony Hopkins) évekig vívta harcát a kegyetlen kormányzó ellen Zorro álarca mögé bújva. A legyőzhetetlen és rettenthetetlen hős illúzióját keltő férfi azonban ugyanolyan hús-vér ember, mint bárki más, egy napon pedig a kormányzónak sikerül is sarokba szorítania. Feleségét megölik, lányát gyámság alá helyezik, őt magát pedig börtönbe vetik. Csak húsz év múltán sikerül megszöknie a rácsok mögül, ekkorra azonban már túl öregnek bizonyul ahhoz, hogy felöltse a régi maszkot. A sors összehozza egy ifjú útonállóval (Antonio Banderas), aki talán méltó lehet Zorro álarcára.

Zorro álarca /The Mask of Zorro, 1998/ - Érdekességek

Tudtad, hogy…?

… Antonio Banderas a legendás Bob Anderson vívótanárral és a spanyol olimpiai vívó válogatottal készült fel a forgatásra?

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Antonio Banderas produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

8 elképesztő tény a Zorro álarca című filmről

(Történetek forrása)

//batigoool//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download