FILMEZZUNK.HU
10 Antonio Banderas film, amit vétek lenne kihagyni

10 Antonio Banderas film, amit vétek lenne kihagyni

21884

Antonio Banderas legjobb filmjei

Antonio Banderas sokoldalú személyiség, tehetséges színész, énekes és rendező, aki hű maradt a gyökereihez és karitatív tevékenységéért is elismerésekben részesült. Pedro Almodóvar határokat feszegető filmjeitől jutott el egészen a világhírig – legismertebb filmjei: Zorro álarca, Desperado, Evita, Shrek-sorozat. 3-szoros Golden Globe jelöléssel büszkélkedhet (Evita, Zorro álarca, És a főszerepben Pancho Villa, mint maga). A spanyol Malagában született színész a napokban ünnepli születésének a 63. évfordulóját, melynek apropójából egy csokorba szedtük a 10 kedvenc filmünket tőle.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Antonio Banderas produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. Evita (1996)

Törékeny, szőke asszony áll egy hatalmas ország elnöki palotájának az erkélyén. Előtte százezres rajongó, zokogó tömeg, s ő könnyekkel a szemében búcsúzik: “Ne sírj értem, Argentína”. Ő Evita Peron, a nő, aki hihetetlen mélységekből jött és hihetetlen magasra jutott. A nő, akit istenként imádtak, mert nem akart más lenni, mint egyszerű ember: bár a pompa lett az osztályrésze, nem felejtette el, mit jelent a nyomor.

Evita (1996)

Tudtad, hogy…?

… a film egyes jeleneteit Budapesten forgatták? Forgattak a Hősök terén, az Andrássy úton, valamint Akadémia utcában.

9. Kémkölykök (Spy Kids, 2001)

Gerogrio és Ingrid Cortez egyszerű külvárosi házaspárnak tűnik, szép házzal és két gyerekkel. A valóságban azonban visszavonult szuperkémek, akiket még egyszer visszahívnak egyetlen küldetés erejéig. Eltűnt kémtársaikat kell megtalálniuk, azonban a bevetés nem alakul olyan simán, mint várták, és őket is foglyul ejtik. Az egyetlen reményük, hogy két gyermekük utánuk ered és megmenti őket.

Kémkölykök (Spy Kids, 2001)

Tudtad, hogy…?

… a filmbeli kémszervezet neve O. S. S. (“Organization of Super Spies”, am. szuperkémek szervezete)? Ez volt a rövidítése a CIA elődje nevének is.

8. A 13. harcos (The 13th Warrior, 1999)

Ahmed Ibn Fadlant (Antonio Banderas), az udvaroncot Bagdadból a messzi északra küldik egy mondva csinált megbízatással. A kiküldetés valódi oka, hogy Ahmed a rossz lányba szeretett bele. Kr. u. 922-ben egy ilyen megbízás jó eséllyel a soha viszont nem látást jelentette. Ahmed északon hamar összetalálkozik a vikingekkel, akik valamilyen titkos ellenségről beszélnek, a Wendolról. A Wendol éjszaka támad, megcsonkítja és felfalja áldozatait. Ahmed kezdetben nem hisz a mesének, de találkozik egy jóssal, aki figyelmezteti a vikingeket, hogy ha nem vesznek maguk közé egy harcost, aki nem északról való, akkor kudarcot vallanak. A tizenharmadik harcos a bátor Ahmed lesz, aki a vikingek oldalán száll hadba az ismeretlen szörnnyel.

A 13. harcos (1999)

Tudtad, hogy…?

… a film nem hozott sok pénzt a készítőknek? Mindössze 32 millió dolláros bevételre tett szert az USA-ban, és kevesebb mint 62 millióra világszerte.

7. A kód (Thick as Thieves, 2009)

Keith Ripley (Morgan Freeman), a tapasztalt mestertolvaj mindig betartja, amit a Kód, azaz a tolvajok íratlan szabálygyűjteménye előír: végezd el a melót, fedezd a társad, ne bízd el magad és soha ne paktálj le a zsarukkal. Sajnos egykori partnere félvállról vette a fentieket és kitálalt a zsaruknak, ez pedig az életébe került. Az orosz maffia ugyanis nem viccel, és most Keithen a sor, hacsak nem hajtja végre élete legnagyobb dobását, melynek célja: megszerezni a felbecsülhetetlen értékű, utolsó két Fabergé-tojást.

A kód (Thick as Thieves, 2009)

Tudtad, hogy…?

… Morgan Freeman és Tom Hardy később is játszott együtt a Sötét Lovag: Felemelkedés című filmben?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·