A legjobb bankrablós filmek

15 bankrablós film, amit mindenképpen látnod kell

15145

A legjobb bankrablós filmek

Vajon melyek a filmtörténelem legemlékezetesebb bank- és széfrablásos filmjei? Listánkban ezúttal erre a kérdésre kerestük a választ. Nektek melyik a kedvencetek? Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

15. Holtpont (Point Break, 1991)

Álarcos bűnözők elkövetik az évszázad bankrablását. A bűncselekményt követően az FBI nyomozója úgy dönt, a legjobb megoldás az, ha beépül a gyanúsítottak közé. Elindul, hogy inkognitóban járjon utána az ügynek, miközben a kaliforniai szörfösök között tölti mindennapjait.

Holtpont (Point Break, 1991)

14. Bankcsapda (Flypaper, 2011)

Tripp Kennedy (Patrick Dempsey) abba a bankba toppan be zárórakor, amelyet két gengszterbanda épp egy időben akar kirabolni. Amikor a bankrablók fegyvert rántanak, Tripp azonnal a csinos pénztáros, Kaitlin (Ashley Judd) védelmére siet. Az egyik banda vérbeli profikból, a másik viszont igazi lúzerekből áll. A helyzetet súlyosbítja, hogy a bank biztonsági rendszerének lezáró funkciója működésbe lép a nap végén, a bent lévők pedig csúfos csapdába esnek. Az idő előrehaladtával mulatságos macska-egér játék kezdődik, mialatt Tripp és Kaitlin próbálják menteni a menthetőt.

Bankcsapda (2011)

13. Briliáns csapda (Entrapment, 1999)

Robert MacDougalt a világ elsőszámú műkincs tolvaja, akit a biztosító cég azzal gyanúsít, hogy ő lopta el New Yorkban a felbecsülhetetlen értékű Rembrandt képet. A vállalat ügynöke, Gin briliáns tervet dolgoz ki arra, hogyan lehetne csapdába csalni a mestertolvajt. Nem sejti azonban, hogy MacDougalnak is megvan a maga terve.

Briliáns csapda (Entrapment, 1999)

12. A szajré (The Score, 2001)

Miután Nick Wellst (Robert De Niro), a tapasztalt kasszafúrót majdnem elkapták a legutóbbi akciója során, úgy dönt, hogy visszavonul. Ezután tisztességes úton próbál megélni Montrealban egy kis jazz klubbot vezetve. Ám Max (Marlon Brando) egy olyan ajánlatot tesz, amit Nick nem képes visszautasítani. Egy milliókat érő ékszert terveznek meglovasítani a Montreali Vámház falai mögül, csakhogy az épületet úgy őrzik, mint egy erődöt, és az ékszer nemsokára indul vissza Franciaországba. Nick kénytelen együtt dolgozni Jackkel (Edward Norton), egy ifjú tehetséges tolvajjal. A kérdés már csak az, hogy ki fog átverni kit.

A szajré (The Score, 2001)

11. Banki meló (The Bank Job, 2008)

A valódi eseményeken alapuló történet középpontjában egy kisstílű bűnöző, Terry (Jason Statham) áll, aki kap egy lehetőséget, hogy igazán nagy dohányt szakítson. Ehhez csak be kell törnie egy bankba, ám miután csapatával elvégezte a melót, kiderül, hogy csak eszközei voltak egy sokkal nagyszabásúbb tervnek, amelyben a legfelsőbb angol körök is érintettek. A csapat ezzel olyan veszélybe sodorja magát, amiből nehéz lesz kikeveredniük.

Banki meló (The Bank Job, 2008)

10. Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs, 1993)

Egy profi tolvajokból álló csapat egy gyémántraktárat készül kirabolni, ám a dolog balul sül el, mert a rendőrség túl korán ér a helyszínre. Lehetséges lenne, hogy besúgó van a tagok között? És ha igen, ki lehet az? A lopás előtti időszakot, a kitervelést és a tagok múltját és valós személyazonosságát csak visszatekintésekből tudjuk meg, így apránként, kockáról kockára áll össze a történet, amelynek hiába tudjuk a végét, ha az eleje mindent más megvilágításba helyez.

Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs, 1993)

9. Vén rókák (Going in Style, 2017)

A történet szerint három régi jó barát, Wilie, Joe és Al, akik úgy döntenek, hogy bosszút állnak a bankokon, melyek miatt elveszették a nyugdíjalapjukat. Mivel nem csak magukra és számláikra, de a családjaikra is gondolniuk kell, kemény fába vágják a fejszéjüket,  hogy visszaszerezzék jogos jussukat.

Vén rókák (Going in Style, 2017) – Előzetes

8. 2 kaliber (2 Guns, 2013)

Úgy tanultuk, hogy a bűnözők a rosszfiúk, a zsaruk pedig a jófiúk. A valóság persze nem ilyen egyszerű. Trench (Denzel Washington) egy elszánt rendőr, Steadman (Mark Wahlberg) pedig egy ravasz tengerészeti nyomozó. Mindketten úgy veszik fel a harcot a maffia ellen, hogy beépülnek a bűnözők közé. Munkájukat olyan jól végezik, és olyan mélyre merültek az alvilágban, hogy már nem találják a kiutat. Legújabb bevetésük során a maffiától kell lopniuk, azonban úgy fest, valaki átverte őket, és véletlenül a CIA-tól lopják meg. Nyakig ülnek a pácban, de a túlélésre csak együtt van esélyük.

2 kaliber (2 Guns, 2013)

7. Az olasz meló (The Italian Job, 2003)

Charlie Crocker egy valódi lángelme, ha a rablások kiterveléséről van szó. Egyik embere azonban átveri, és lelép az összes szajréval. Crocker rábukkan az arany nyomára, melyet követően csapatot gyűjt maga köré, hogy bosszút álljon az árulón, és visszaszerezze jogos jussát.

Az olasz meló (The Italian Job, 2003)

6. Tolvajok városa (The Town, 2010)

Doug egy olyan bűnözőbanda tagja, akik nagyon jól ismerik Boston problémás negyedét, és sosem hibázik. Ám egyszer mégis balul sül el valami, ezért túszul kell ejteniük egy banktisztviselőt. A gyönyörű nő alaposan felforgatja Doug életét.

Tolvajok városa (The Town, 2010)

5. Szemtől szemben (Heat, 1995)

Rendőr és rabló mesteri játszmája. Vincent Hanna, a Los Angeles-i detektív fegyveres rablók után nyomoz. A nyomok Neil McCauley bandájához vezetnek, aki éppen a következő rablás tervén dolgozik. A probléma csak az, hogy a két szembenálló férfi egyaránt mestere szakmájának, és bár mindketten tudják, hogy párharcukat csak az egyikük élheti túl, mégis valamiféle tisztelettel övezett barátság alakul ki köztük. Csakhogy a küzdelem elkerülhetetlen.

szemtől szemben 1995

4. Bonnie és Clyde (Bonnie and Clyde, 1967)

Tombol a világgazdasági válság. Bonnie Parker és Clyde Barrow úgy döntenek, az a legjobb, ha a bankrablásból fognak megélni. Sikeres bűnözőpárosuk hamarosan újabb három taggal bővül, miközben a banda elképesztő ismertségre tesz szert országszerte. Egy nap azonban elszabadul a pokol, amikor a bűnözők elkövetnek egy gyilkosságot. Immár nem csak bankrablásért körözik őket: a hatóságok a fejüket akarják.

Bonnie és Clyde (Bonnie and Clyde, 1967)

10 inspiráló film, amelyet igaz történetek ihlettek

3. Nyomd, bébi, nyomd (Baby Driver, 2017)

A Nyomd, bébi, nyomd főszereplője egy fiatal sofőr, Baby (Ansel Elgort), aki arra specializálódott, hogy saját soundtrackjének dübörgő basszusait hallgatva pillanatok alatt felszívódjon egy-egy rablást követően. Amikor megismerkedik álmai nőjével (Lily James), felcsillan előtte egy új élet reménye. Azonban miután  arra kényszerítik, hogy dolgozzon az ismert maffiózónak (Kevin Spacey), egy balul elsült rablást követően nem csak élete, de szerelme és a szabadsága is kockára kerül.

Nyomd, bébi, nyomd

2. A belső ember (Inside Man, 2006)

Dalton, a titokzatos figura kitalálja a tökéletes bankrablást, és több tucat ártatlan polgárt ejt túszul egy épületben. A belevaló zsarué, Frazieré  a feladata, hogy levezényelje a tárgyalást a bankrablóval, de ez korántsem megy zökkenőmentesen. Úgy tűnik, semmi sem az, aminek első pillantásra látszik. A felsőbb érdekeket képviselő Madaline megjelenése után a helyzet egyre kezelhetetlenebbé kezd válni.

A belső ember (Inside Man, 2006)

1. Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi (Ocean’s Eleven, 2001)

Három szabály van. Az első: senki ne sérüljön meg, a második: senkit ne érjen kár,a harmadik:  játssz úgy, mintha nem volna veszteni valód. Danny Ocean 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már készül a legújabb nagy dobására. Egy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. Bandája válogatott fenegyerekekből áll, akik mind profik, és a pénzért bármire képesek. A tét 150 millió dollár – de többről szól ez az egész. A kaszinók tulajdonosa ugyanaz az ember, és ez az illető történetesen Ocean ex-feleségével jár.

Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi (Ocean's Eleven, 2001)

Nektek melyik a kedvencetek? Írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Történetek forrása)

//spencer//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download