A 20 legviccesebb vígjáték a XXI. századból

A XXI. század 20 legszórakoztatóbb vígjátéka

9081

A 20 legviccesebb vígjáték a XXI. századból

Sokak kedvenc filmstílusa a vígjáték. Talán nem is kell megmagyarázni, hogy miért. Ha szomorú vagy, képes felvidámítani, ha unatkozol, képes felvirágoztatni a napod, ha pedig egyszerűen nem tudod, hogy mit nézz meg a szabadidődben, egy szórakoztató filmvígjátékkal nem tudsz mellélőni. Alábbi cikkünkben kiválasztottuk az általunk legjobban szeretett és legviccesebbnek tartott 20 vígjátékot az elmúlt 17 évből, amit minimum egyszer mindenképpen látnotok kell.

Hozzászólásban, esetleg Facebook oldalunkon kommentben várjuk, hogy nektek melyik a kedvenc vígjáték stílusú filmetek a 2000-es évekből!

20. Bazi nagy francia lagzik (2014, Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?)

Claude Verneuil (Christian Clavier) és Marie (Chantal Lauby) lányaikat, Isabelle-t, Odile-t, Ségolene-t és Laure-t katolikus szellemben nevelték. A négy lány közül három már férjhez ment, azonban mindegyikük más vallású és etnikumú párt, szefárd zsidó, muszlim és kínai párt talált. A szülők megpróbálják leplezni előítéleteiket, ez azonban igen nagy nehézséget okoz számukra, így a családi összejövetelek számtalan kellemetlenséget tartogatnak. Marie és Claude abban bízik, hogy legfiatalabb lányuk, Laure katolikus férjet talál majd magának. A házaspár még a család egy régi barátjának fiát is megpróbálja összeboronálni a lánnyal, azonban Laure-nak már van egy választottja, a katolikus színész, Charles. A szülők szívéről nagy kő esik le, azonban amikor találkoznak a fiúval, azzal kénytelenek szembesülni, hogy Charles egy színes bőrű bevándorló, akinek szülei Afrikában élnek.

19. Az Ördög Pradát visel (2006, The Devil Wears Prada)

Andy Sachs (Anne Hathaway), a frissen diplomázott főiskolás lány elkerül a New York-i divatvilág legnagyobb hatalmú úrnője, Miranda Priestly (Meryl Streep) mellé. A fiatal lány egyáltalán nem illik bele a külsőségek uralta világba. A Runaway magazin álomállása nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, főnöke pedig egyre elviselhetetlenebbé teszi számára a mindennapokat.

Az Ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada, 2006)

18. Gorilla bácsi (2005, The Pacifier)

Különleges bevetésre indul Shane Wolf (Vin Diesel) kommandós, veszélybe került gyerekre kell vigyáznia. A kölykök tudós apja ugyanis fontos felfedezést tett, amelyre többen is fenik a fogukat. Hogy ne keltsen feltűnést a kertvárosi környezetben, a harcedzett kommandós bébiszitternek álcázza magát. Az öt gyerek – a legkisebb néhány hónapos, a legnagyobb veszélyesen kamaszodó nagylány – mellett a szuper ügynök addig még nem tapasztalt dolgokkal találja magát szembe: kénytelen megtanulni, hogyan kell bánni a pelenkával, babakocsival, pótkerekes biciklivel és a kamaszos érzelmekkel.

Gorilla bácsi (The Pacifier, 2005)

17. Ünneprontók ünnepe (2005, The Wedding Crashers)

John (Owen Wilson) és Jeremy (Vince Vaughn) különös hobbit választanak maguknak, szabadidejükben esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak. A recept egyszerű, a pillanatnyi fellángolás nem jelent kellemetlen felelősséget, egészen addig, amig John nem találkozik Claire-rel (Rachel McAdams), Cleary (Christopher Walken) szenátor lányával, és bele nem szeret. Ám a lány már elkötelezte magát a nagyvárosi taplónak, Zach-nek (Bradley Cooper). Nincs mit tenni, valahogy meg kell akadályozni az esküvőt.

Ünneprontók ünnepe (2005, The Wedding Crashers)

16. Ted (2012)

John (Mark Wahlberg) plüssmackója egy meggondolatlan gyermekkori kívánságnak köszönhetően életre kel. A teddy mackó azonban nem átlagos. Káromkodik, füvezik, iszik, és mindemellett John nem tud tőle szabadulni, pedig nagyon szeretne, hiszen felnőtté csak a gyerekkori játék nélkül válhat.

15. Beépített szépség (2000, Miss Congeniality)

Egy terrorista tartja rettegésben a környéket. Legújabb célpontjai a szépségverseny döntősei. Az FBI fura ötlettel áll elő, beépítik az egyik női ügynöküket a versenyzők közé. Választásuk a nem túl nőies Grace-re (Sandra Bullock) esik. A hölgy mozgása férfias, nevetése röfögős, sőt, kissé bajuszos is. Feladata, hogy szépségkirálynőként viselkedjen, miközben kézre keríti a terroristát. Vic Melling (Michael Caine), a szépségszakértő megpróbál segíteni Grace-nek, hogy ne keltsen gyanút a döntős lányok között. Azonban már ez sem bizonyul túl egyszerű feladatnak.

Beépített szépség (2000, Miss Congeniality)

14. Bazi nagy görög lagzi (2002, My Big Fat Greek Wedding)

Toula (Nia Vardalos) görög származású, chigacói lány, akinek származása teljesen meghatározza az életét. A görög iskolába járt, a családja görög éttermében dolgozik. Már elmúlt 30 éves, és még mindig nincs férjnél, ami miatt a családja kezd egyre jobban aggódni. Toula azonban egy teljesen másfajta életre vágyik. Beiratkozik egy esti iskolába, munkahelyet vált, és hamarosan megismer egy férfit, aki azonban nem görög. Toula családja nem így képzelte el a lány jövőjét.

Bazi nagy görög lagzi 2002 - a hét filmje

13. Tucatjával olcsóbb (2003, Cheaper by the Dozen)

Sok jó ember kis helyen is elfér. Ez lehetne a Baker család mottója, akiknek legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy valamivel népesebbek, mint az átlagos amerikai család. Az összesen tizenkét gyereket és a két kutyát a szülők egyébként sem tudják mindig szemmel tartani, ám mikor az anya állást vállal, és Tom (Steve Martin), az apa kénytelen otthon maradni, hogy vigyázzon a lurkókra, elszabadul a pokol, és őrületes kalandok sora veszi kezdetét.

Tucatjával olcsóbb (Cheaper by the Dozen, 2003)

12. A minden6ó (2003, Bruce Almighty)

Bruce Nolan (Jim Carrey) minden vágya, hogy hírolvasó lehessen a Buffalo városi televíziónál, végül mégis riválisára, Evan Baxterre (Steve Carell) esik a választás. Bruce dühében elveszíti a fejét egy élő közvetítés alkalmával, és barátnője (Jennifer Aniston) mellett sem talál vigaszt. Még az Úrra is haragszik, aki megelégeli, hogy Bruce állandóan zsörtölődik, mindig mást hibáztat , ezért felruházza őt végtelen hatalmával, és Bruce-nak be kell látnia: Isten (Morgan Freeman) feladata egyáltalán nem könnyű.

11. A randiguru (2005, Hitch)

Három megbeszélés, és már meg is oldódott a probléma: ezt ígéri ügyfeleinek a kapcsolatok zökkenőmentesítésével foglalkozó Hitch Hitchens (Will Smith). Mindazok, akik úgy érzik, életük asszonyát vagy urát találták meg, de nem rendelkeznek kellő önbizalommal, vagy nem tudják, hogy kerülhetnének kapcsolatba szerelmük tárgyával, bizalommal fordulhatnak Hitchhez, aki eddig még minden zsák foltját megtalálta. A randidoktor akkor kerül szembe az igazi kihívással, amikor Albert (Kevin James), a túlsúlyos könyvelő a segítségével szeretne utat találni a sokmilliós konszernt öröklő Allegra szívéhez. És ha ez még nem lenne elég nagy feladat, Hitch maga is szerelmes lesz, méghozzá a randikra immúnis Sarába.

A randiguru 2005

10. Gyerekjáték (2007, The Game Plan)

Joe Kingman (The Rock) élete maga a tökéletesség: milliókat keres, élete egy hatalmas buli, ráadásul csapatának egyik legnépszerűbb alakja. A Boston egy ilyen hátvéddel akár a bajnoki címre is esélyes lehet, ám egy váratlan esemény mindent romba dönthet: kiderül, hogy Johnstonnak van egy hét éves kislánya – egy egyéjszakás kaland gyümölcse. Ettől kezdve kénytelen a bulizós, randizós és focizós életét lecserélni egy balettórára járós, esti mesélős, babázós létformára.

Gyerekjáték (2007, The Game Plan)

9. Nász-ajánlat (2009, The Proposal)

Margaret Tate (Sandra Bullock) sikeres üzletasszony, aki nem kímél semmit és senkit, ha munkáról van szó. Hajcsársága miatt senki sem szereti a munkahelyén, amit most úgy tűnik, hogy el fog veszíteni: a bevándorlásiak ki akarják toloncolni az Egyesült Államokból, haza Kanadába. Hirtelen ötlettől vezérelve bejelenti, hogy ő és asszisztense (Ryan Reynolds) már eljegyezték egymást, és össze fognak házasodni. A bevándorlási hivatal persze gyanakodni kezd, és vizsgálatnak veti alá a párt. Egy hétvégéjük van, hogy eléggé megismerjék egymást ahhoz, hogy átmenjenek a teszten. Alaszkába utaznak a férfi szüleihez egy családi összejövetelre, na meg bejelenteni a nagy hírt, eljegyzésüket.

8. Bérgyilkos a szomszédom (2000, The Whole Nine Yards)

Oznak becézett Nicholas Oseransky (Matthew Perry) kiégett, házasságába belefáradt fogorvos, aki sivár és eseménytelen életet él. Öt éve impotens, a feleségét már csak az életbiztosítása érdekli. Ekkor azonban beköltözik a szomszédba Tulipán Jimmy (Bruce Willis), a maffia bérgyilkosa, Oz pedig zavaros bosszúdrámába keveredik.

Bérgyilkos a szomszédom 2000

7. Csontdaráló (2005, The Longest Yard)

Paul Crewe (Adam Sandler), az első ligás profi amerikai futballista, remek hátvéd-irányító sittre kerül, persze abba a börtönbe, ahol az őrökből kiváló – és hegyomlásszerű – focicsapat verbuválódott össze. A szikár és kellően aljas börtönigazgató ráveszi Crewe-t, hogy az elítéltekből toborozzon teamet, gyakorló bokszzsák jelleggel. A rabok kezdetben nehezen állnak kötélnek, Crewe és segítői azzal motiválják őket, hogy a pályán legálisan elégtételt vehetnek az őrökön…

Csontdaráló (2005)

6. A bakancslista (2007, The Bucket List)

Edward Cole (Jack Nicholson) és Carter Chambers (Morgan Freeman) haldokló rákbetegek, akik listát írnak arról, hogy mi mindent kell még elintézniük a haláluk előtt. Ezután megszöknek a klinikáról, hogy életük utolsó nagy kalandjaként körbeutazzák a világot. Beutazzák Amerikát, száguldanak, ejtőernyővel ugranak, rég látott rokonokat látogatnak meg… nincs mit veszteniük, és sokat nyerhetnek. Például egy új barátot.

5. Másnaposok (2009, The Hangover)

Házasodni többször is lehet, de legénybúcsú csak egyszer van az ember életében: ezért szokták boldog vőlegények és még boldogabb haverjaik alaposan elbúcsúztatni a legényéletet. A Las Vegas minden kocsmájában, bárjában és egyéb mulatóhelyén megfordult cimboratársaság olyannyira jó munkát végez, hogy másnap reggel kénytelenek rádöbbenni: valahol útközben elveszítették az ifjú férjjelöltet. Kétségbeesett nyomozásba kezdenek. Szerencsére, az előző napi dorbézolásról maradt néhány nyom: egy tigris a fürdőszobában, egy csecsemő a cipősfiókban és Mike Tyson a nappaliban. Ezek és homályos emlékeik segítségével igyekeznek bejárni előző éjszakájuk minden állomását: mire kezdődik az esküvő, elő kell keríteniük a köddé vált vőlegényt!

Másnaposok (2009, The Hangover)

4. Nagyfiúk (2010, Grown Ups)

Harminc évvel az érettségi után az öt egykori jó barát és sporttárs elhatározza, hogy együtt töltik a Függetlenség Napját, ezért családostul elutaznak egy az ünnepi hétvégére kibérelt víkendházba. Elméletileg már bőven felnőttek, ám az évek számából még nem következik egyenesen az, hogy valóban fel is nőttek…

3. Életrevalók (2011, Intouchables)

Philippe (Francois Cluzet), a gazdag arisztokrata ejtőernyős balesete miatt nyaktól lefelé teljesen lebénul, tolószékbe kényszerül. Egy segítő asszisztensre van szüksége a mindennapi teendőiben. Választása egy börtönből most szabadult külvárosi fekete srácra, Driss-re (Omar Sy) esik, aki humorával és rámenősségével mindenkit elbűvöl maga körül. A ház Vivaldi és Earth Wind and Fire zenéjétől hangos. A két univerzum találkozása egy barátság kezdete… Egy humoros, francia vígjáték.

2. Apádra ütök (2000, Meet the Parents)

Greg Beckur (Ben Stiller) fülig szerelmes barátnőjébe, Pambe (Teri Polo), és kész rá, hogy feltegye a nagy kérdést. Amikor a lánykérést félbeszakítja egy telefon Pam húgától – aki közli, hogy férjhez megy -, Greg rájön, hogy Pamela kezéhez a lány apján, a félelmetes Jack Byrneson (Robert De Niro) át vezet az út. Amikor New Yorkba utaznak Pam húgának esküvőjére, Greg úgy érzi, ez a megfelelő alkalom, hogy megkérje Pam kezét. Csakhogy minden balul üt ki, ami csak balul üthet ki. Amikor megérkeznek a szülők festői otthonába, Greget egy látszólag tökéletes családdal szembesül: szerető férj és feleség, értük rajongó fiú és két lány, valamint egy imádott macska. Fergeteges vígjáték, fantasztikus színészekkel.

Apádra ütök (2000, Meet the Parents)

1. Üldözési mánia (2001, Rat Race)

Donald P. Sinclair (John Cleese) hat különleges aranyérmét helyez el a nyerőgépeiben, Las Vegasban. A hat szerencsés, aki az érmék birtokába jut, indulhat egy különleges versenyen, ahol a nyertesnek kétmillió dollár ütheti a markát. A pénz Új-Mexikóban található, egy szekrénybe zárva. Szabályok nincsenek, a verseny pedig kezdetét veszi. A versenyzőkre a leggazdagabb unatkozó szerencsejátékosok kötnek fogadásokat egymás között, akik páholyból figyelik az eseményeket. Számunkra a legjobb vígjáték!

Üldözési mánia (2001, Rat Race)

Hozzászólásban, esetleg Facebook oldalunkon kommentben várjuk, hogy nektek melyik a kedvenc vígjáték stílusú filmetek a 2000-es évekből!

(20 szórakoztató vígjáték címlapkép forrása)
(20 szórakoztató vígjáték történetek forrása itt és itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download