FILMEZZUNK.HU
A legtöbb halálesetet számláló filmek

A 10 legtöbb halálesetet számláló film

7352

A legtöbb halálesetet számláló filmek

Izgalmas listát készített GoCompare, melyen azon filmek kaptak helyet, melyekben a legtöbb halálesetet láthatjuk a vásznon. A GoCopmare elemzése szerint a Marvel és a Disney képregény adaptációjában, A galaxis őrzőiben láthatjuk a legtöbb halálesetet, egész pontosan 83 871-et. A GoCompare 653 olyan  filmet elemzett, melyben legalább ötvenen meghalnak, de hogy jött ki ez a rendkívül magas szám? Nos, van ebben némi trükk, ugyanis az elemzés szerint a film drámai fináléjában több mint 80 ezer Nova Corp pilóta veszti életét. Ha kíváncsi vagy a teljes elemzésre, ide kattintva minden egyes halálesetet megtalálsz dokumentálva.

A Top10-ben olyan további produkciók végeztek, mint A Gyűrűk ura, a Mátrix: Forradalmak vagy a Bosszúállók. A tízes listát idelent tudod végigböngészni.

10. Bosszúállók (The Avengers, 2012) – 1,019 haláleset

Sosem látott veszély fenyegeti a földet, ezért Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. vezetője összehívja a a szuperhős csapatot, a Bosszúállókat, hogy megmentsék a világot a végső pusztulástól. Vasember, Thor, Hulk, Amerika kapitány Fekete Özvegy és Sólyomszem minden erejét bevetve próbál megküzdeni a gonosszal, ami nagyobb kihívásnak bizonyul, mint az elsőre gondolták.

9. A rettenthetetlen (Braveheart, 1995) – 1,297 haláleset

Sir William Wallace a skót tröténelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy  országában a kegyetlen I. Edward, angol király uralkodása miatt kaotikus állapotok uralkodnak. Hosszú rábeszélés és hősies példamutatás árán hadsereggé kovácsolja a hitehagyott skót népet, és a sereg élén csatába indul a szabadságért.

A rettenthetetlen (Braveheart, 1995)

8. A hobbit – Az öt sereg csatája (The Hobbit: The Battle of the Five Armies, 2014) – 1,417 haláleset

Bilbó és a 13 törp kalandja a végéhez közeledik. A hobbit csupán egy dolgot szeretne, visszatérni otthonába, és elfoglalni kényelmes helyét a karosszékében. Azonban erre még várnia kell, hiszen útja során veszélyesebbnél veszélyesebb lényekkel kell megküzdenie, Smaug, a sárkány pedig minden korábbinál nehezebb ellenfélnek bizonyul. Hatalmas csata van készülőben, melyen egész Középfölde sorsa múlik.

A hobbit - Egy váratlan utazás (The Hobbit: An Unexpected Journey, 2012)

7. Mátrix – Forradalmak (The Matrix Revolutions, 2003) – 1,647 haláleset

A történet elérkezett a végső összecsapáshoz. A Mátrix-trilógia befejező része az emberek és gépek elkeseredett háborújának záróakkordja. Zion katonái az önkéntes civilekkel az oldalukon harcot vívnak az őrszemekkel, melynek tétje az egész emberiség jövője. Csakhogy az ellenség már belülről is támad, Smith kikerült a gépek ellenőrzése alól, és egyetlen célja, hogy elpusztitsa a világot, és vele együtt a Mátrixot. Neo pedig már az Orákulum útmutatását is kétkedve fogadja, mert attól tart, hogy a nőt is már csak egy program vezérli.

Mátrix - Forradalmak (The Matrix Revolutions, 2003)

6. A Gyűrűk Ura – A két torony (The Lord of the Rings: The Two Towers, 2002) – 1,741 haláleset

A gonosz hatalma egyre nő, Középföldét a két torony, Barad-dúr, Szauron és Orthanc, Szarumán szövetsége fenyegeti. A gyűrű szövetsége szétesett, Frodó és Samu Mordor felé tartanak, hozzájuk szegődik Gollam, aki magának követeli az Egy gyűrűt. A szövetség többi tagja Rohan lovasaival tovább harcol a gonosz ellen, és szövetséget kötnek az Entekkel. Kezdetét veszi a Gyűrűhűború.

A Gyűrűk Ura - A két torony (The Lord of the Rings: The Two Towers, 2002)

5. 300: A birodalom hajnala (300: Rise of an Empire, 2013) – 2,234 haláleset

A görög poliszok hadban állnak a hatalmas Perzsa Birodalommal. Ellenállásuk töretlen. Themisztoklész (Sullivan Stapleton), Athén városának hőse egy maroknyi sereg élén száll szemben az Artemiszion-foknál a perzsák armadájával. Vesztett helyzetből indulnak, de céljuk nem is a győzelem, hanem az, hogy feltartsák a támadókat addig, amíg a többi városállam felkészül, és a Szalamisznál megütközhet az ellenséggel.

300: A birodalom hajnala (300: Rise of an Empire, 2013)

4. A Gyűrűk Ura – A király visszatér (The Lord of the Rings: The Return of the King, 2003) – 2,798 haláleset

Szarumán legyőzése után Szauron ereje még töretlen, és Gondort veszi célba. Gandalf és Pippin Gondorba vágtat, hogy felkészítse Denetorth és Minas Tirith lakóit. Théoden király összevonja seregét, hogy Gondornak segítséget nyújtson. Aragorn vállalja sorsát, és harcba szólítja a holtak seregét. Eközben Frodó, Samu és Gollam tovább haladnak Mordorba a Végzet hegye felé, ám minél közelebb érnek, annál nagyobb a gyűrűhordó hobbit terhe…

A Gyűrűk Ura - A király visszatér (The Lord of the Rings: The Return of the King, 2003)

3. A rettegés arénája (The Sum of All Fears, 2002) – 2,922 haláleset

Jack Ryan ügynök ezúttal minden eddiginél fontosabb megbízást kap. Az új orosz elnökben gyanús, veszélyes embert lát az amerikai kormány, ezért ráállítják Jacket, hogy tartsa szemmel. Eközben azonban egy terroristacsoport megszerez egy nukleáris robbanóeszközt, amit amerikai területen akarnak felrobbantani, majd az oroszokra hárítani a felelősséget, hogy ezzel világméretű konfliktust robbantsanak ki. Csak Jack Ryan képes megakadályozni a közelgő katasztrófát.

A rettegés arénája (The Sum of All Fears, 2002)

9 film, amit még Leonardo DiCaprio sem élt túl

2. Az ismeretlen Drakula (Dracula Untold, 2014) – 5,687 haláleset

Erdélyben évek óta béke honol III. Vlad (Luke Evans) havasföldi fejedelemnek és szeretett feleségének, Mirenának (Sarah Gadon) köszönhetően, ugyanis sikerült meggyőzniük az Ottomán hódítókat, hogy ezt a vidéket hagyják ki világuralomra törő hadjáratukból. Ám egy napon II. Mehmed szultán (Dominic Cooper) túl nagy árat kér: ezer fiút követel a havas néptől, köztük a fejedelem fiát, Ingerast (Art Parkinson). Vladnak döntenie kell, fejet hajt a hódítók előtt, vagy lepaktál egy szörnnyel, hogy győzedelmeskedjen. Az ár, amit fizetnie kell, mindkét esetben hatalmas.

Az ismeretlen Drakula (Dracula Untold, 2014)

1. A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy, 2014)- 83,871 haláleset

Peter Quill (Chris Pratt), a kalandor és raboló, aki közel sem olyan híres, mint szeretné, nagy bajba kerül, mikor elrabol egy titokzatos gömböt, amelyet a csillagközi terrorista, Ronan (Chris Pratt) szeretne megszerezni magának világuralmi terveihez. Mikor Peter rájön, milyen veszély fenyegeti az univerzumot, úgy dönt, félreteszi önös érdekeit, és szövetséget köt négy nála is különösebb szerzettel, Rockettel (Bradley Cooper), a beszélő mosómedvével és fegyverszakértővel, Groottal (Vin Diesel), a mozgó és beszélő fával, Gamorával (Zoe Saldana), a kegyetlen bérgyilkosnővel, és Drax-szal (Dave Bautista), a nem túl éleseszű, de annál elszántabb bosszúállóval.

A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy, 2014)

(Forrás: Mafab)


Article Tags: · · · · · · · · · ·